تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۸
پروتئین موجود در تخم مرغ می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کرده و منجر به بروز علائم آلرژی شود.
حساسیت هایی که این خوردنی خوشمزه ایجاد می‌کند
به گزارش سرویس علمی پزشکی عصر هامون، محمد حسین عزیزی تبریز زاده، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی گفت: کهیر زدن و خارش پوست و حالت تهوع و سردرد و استفراغ و درد معده از علائم شایع در حساسیت به تخم مرغ است. البته در برخی افراد، مخصوصا کودکان، واکنش بدن نسبت به پروتئین موجود در تخم مرغ حادتر می‌باشد و با سرفه‌های شدید و عطسه همراه است. 
 
وی خاطر نشان کرد: برخی افراد در سنین کودکی دچار این نوع آلرژی می‌شوند که دقیقا نمی‌دانند به چه ماده‌ای حساسیت دارند، زیرا برخی افراد به پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ و برخی دیگر به زرده‌ی آن حساسیت دارند و به طور کلی حدود 1500 نوع ماده حساسیت زا وجود دارد که با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی و با انجام دادن آزمایشات خاص قابل تشخیص می‌باشد، شناخت نوع حساسیت و تجویز داروی مناسب آن از نکات مهم است که در کنترل بیماری موثر است.
 
وی گفت: موادی مانند کیک خانگی و سس مایونز نیز که در تهیه آن‌ها از تخم مرغ استفاده می‌شود هم حساسیت زا هستند و افرادی که دچار این عارضه هستند، باید از این مواد در سبد غذایی خود کمتر استفاده کنند. 
 
عزیزی تصریح کرد: البته با مصرف کمتر از تخم مرغ و فرآورده‌های آن می‌توان حساسیت را به مرور زمان کاهش داد، اما تشخیص به موقع در بهبود این نوع از حساسیت کمک شایانی می‌کند.
 
وی در پایان گفت: انواع و اقسام مواد پروتئین دار مانند گوشت و مرغ و لبنیات و دانه‌های روغنی می‌توانند جایگزین تخم مرغ شوند و باحذف این ماده غذایی می‌توان با بسیاری از مواد دیگر کمبود آن را جبران کرد. 
 
عزیزی تصریح کرد: البته با مصرف کم از تخم مرغ و فرآورده‌های آن می‌توان حساسیت را به مرور زمان کاهش داد اما تشخیص به موقع در بهبود آن کمک شایانی می‌کند. 
 
وی در پایان گفت: انواع و اقسام مواد پروتئینی مانند گوشت و مرغ و لبنیات و دانه‌های روغنی می‌توانند جایگزین تخم‌مرغ شوند و باحذف این ماده غذایی با مواد بسیاری می‌توان کمبود آن را جبران کرد. 
 
وی خاطر نشان کرد: برخی افراد در سنین کودکی دچار این نوع آلرژی می‌شوند که دقیقا نمی‌دانند به چه ماده‌ای حساسیت دارند زیرا برخی افراد به Pro موجود در سفیده تخم مرغ و برخی دیگر به زرده آن حساسیت دارند و کلا حدود 1500 نوع ماده آلرژی‌زا وجود دارد، که با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی با آزمایشات خاص قابل تشخیص می‌باشد، شناخت نوع حساسیت و تجویز داروی مناسب آن از نکات مهم است که در کنترل بیماری موثر است. 
 
وی گفت: موادی مانند کیک و سس مایونز نیز که در تهیه آن‌ها از تخم مرغ استفاده می‌شود هم حساسیت زا هستند و افرادی که دچار این عارضه هستند باید از این مواد در سبد غذایی خود کمتر استفاده کنند. 
 
 
انتهای پیام/ 8399
https://www.asrehamoon.ir/vdceev8f.jh87pi9bbj.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما