کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عصر هامون گزارش می دهد؛

نبود حداقل امکانات مهار آتش سوزی را بحرانی کرد/ این بار نخلستان های«قصرقند» سوختند

23 تير 1394 ساعت 11:00

روز گذشته برای چندمین بار پیاپی طی سال ها و هفته های اخیر بخش مهمی از نخلستان های سیستان و بلوچستان در آتش سوخت که بازهم نبود امکانات به این بحران در استان دامن زده است.


به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، آتش سوزی جنگلها که این روزها به عنوان یک بحران در کشور تبدیل شده است و درختان در نبود امکانات و حداقل ها برای مهار آتش دچار حریق شده و از بین می روند.
قصه دراز آتش سوزی نخل های سیستان و بلوچستان چند سالی است در فصل تابستان نخلستان های استان را به کام مرگ می فرستند، استان خشکسالی زده ای که هم اکنون در حال از دست دادن مهمترین محصول خود یعنی درختان نخل است.
در سال جاری به طور مکرر خبر از آتش سوزی در نخلستان به گوش می رسید و روز گذشته بار دیگر این مسئله بیشتر به چشم خورد و در نبود امکانات بخش قابل توجهی از نخلستان های شهرستان قصرقند در آتش سوخت.
سالهای سال است که استان سیستان وبلوچستان در مواقع آتش سوزی امکانات لازم برای خاموش کردن آتش ندارد و مسئولان حتی یک خودرو آتش نشانی را هم از مردم استان دریغ می کنند.
روز گذشته هم 400 نخل از نخلستان های قصرقند در آتش بی تدبیری سوخت چراکه نبود حداقل ها باعث افزایش طول آتش سوزی این نخلستان ها شد و با زحمات چند ساعته خاموش شد.

البته این قصه امروز و دیروز استان سیستان وبلوچستان نیست، این قصه چند ساله ای است که آتش سوزی از یک طرف و بی تدبیری و بی توجهی به ارتقای امکانات استان از طرف دیگر دامن گیر استان شده است.
در استانی که از درختان و نخلستان های زیادی تشکیل شده است، باید گفت نبود امکانات برای مقابله با بحران در هنگام آتش سوزی کماکان در استان ادامه دارد.

400 نخل در آتش سوختند
اسماعیل بلیده ای بخشدار ساربوک از توابع شهرستان قصرقند در جنوب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با یکی از رسانه ها گفته بود که: وقوع آتش سوزی در نخلستانهای ساربوک بیش از 10 هکتار اراضی زراعی و 400 نخل را در آتش خاکستر کرد.
وی با بیان اینکه آتش سوزی در دو مرحله از ساعت 15 تا 22 دیشب و دو بامداد تا شش صبح امروز در نخلستانهای ساربوک رخ داده است، افزود: در این آتش سوزی که حدود 12 ساعت ادامه داشت بدلیل نبود خودروی آتش نشانی در مرکز بخش ساربوک با تماس تلفنی به شهرداریهای نیکشهر و قصرقند درخواست کمک شد.
بلیده ای با تقدیر از همکاری به موقع شهردار نیکشهر و قصرقند و همچنین تعدادی از کشاورزان و اقشار مختلف مردم بخش ساربوک ادامه داد: در این آتش سوزی اگر همت جوانان ساربوک و همکاری مسوولان نبود خسارت چند برابر به مزارع کشاورزی وارد می شد.
بخشدار ساربوک با بیان اینکه تا کنون علت وقوع آتش سوزی نامعلوم است، گفت: در این آتش سوزی براساس برآورد اولیه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون ریال خسارت به بیش از 30 کشاورز سختکوش بخش ساربوک وارد شده است.
نیروی ماهر برای اطفای حریق در جنگل ها نداریم
جدگال عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با یکی از رسانه ها نبود سازوکارهای مناسب برای نگهداری از جنگل ها و تامین زیر ساخت های کافی برای مقابله با بحران های ایجاد شده در مراتع از جمله آتش سوزی را از علل وارد شدن خسارت های جدی به مراتع و جنگل های کشور در سال های اخیر عنوان کرد و گفت: به دلیل نبود زیر ساخت های لازم برای مقابله با بحران های ایجاد شده در مراتع،هنگام وقوع این بحران ها خصوصا آتش سوزی، همچنان از روش های سنتی مانند بیل و خاک پاشی برای اطفای حریق استفاده می شود که این روش ها منسوخ شده و کمکی به حفظ مراتع و جلوگیری از افزایش دامنه آتش سوزی در جنگل ها نمی کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در هنگام وقوع آتش سوزی، امکانات اطفای حریق برای جلوگیری از گسترش آتش در دسترس باشد اضافه کرد: متاسفانه اینک چنین امکانی در عرصه های جنگلی در اختیار نداریم و به دلیل نبود راه های دسترسی به بیشتر مراتع آتش به سرعت وسیع و کار خاموش کردن آن طولانی و سخت می شود و به این دلیل می طلبد دولت با اختصاص اعتبار برای تامین تجهیزات مورد نیاز در این زمینه گام جدی بردارد.
انتهای پیام/9031


کد مطلب: 71059

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/71059/نبود-حداقل-امکانات-مهار-آتش-سوزی-بحرانی-این-بار-نخلستان-های-قصرقند-سوختند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir