تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۶
سن ازدواج یكی از شاخصه‌های مهم برای ارزیابی میزان سلامت و بهداشت جسمی و روانی افراد یك جامعه محسوب می‌شود.
وقتی به‌موقع بله نمی‌گوییم!
وقتی به‌موقع بله نمی‌گوییم!
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از دادمردان، سن ازدواج یکی از شاخصه‌های مهم برای ارزیابی میزان سلامت و بهداشت جسمی و روانی افراد یک جامعه محسوب می‌شود. بالا رفتن سن ازدواج یکى از معضلات مهم جوامع بشرى است; زیرا با افزایش سن ازدواج، جوانان از شیوه بهنجار ارضاى غریزه جنسى و آثار و فواید آن محروم مى شوند. در جوامع گذشته پسران و دختران با رسیدن به سن بلوغ، یا کمى بعد از آن اقدام به ازدواج مى کردند و مجرّد ماندن یک نقص اجتماعى محسوب مى شد. اما با پیچیده تر شدن جوامع و ایجاد خواسته ها و انگیزه هاى کاذب، ذائقه اجتماعى تغییر یافت و به تبع این تغییر ذائقه، نیاز طبیعى و غریزى به ازدواج سرکوب و این روند، تا جایى پیش رفته که امروزه در بعضى جوامع غربى، جوانان بکلى از ازدواج سرباز زده اند و آن را مانعى براى آزادى خود تلقّى مى کنند.
در کشور ما که هنجارهای دینی نزد عموم مردم از مطلوبیت خاصی برخوردار است و جوانان بخش غالب جمعیتی را تشکیل می‌دهند، این ارزیابی در حوزه اخلاق اجتماعی و روحیه جمعی نیز مطرح می‌شود و دامنه تاثیر سن ازدواج را به حوزه‌های رفتاری و فرهنگی هویتی نسل جوان می‌کشاند.
 
مسئله بیکاری جوانان باید به طور جد پیگیری شود
نیره اخوان اظهار داشت: از عمده دلایل بالا رفتن سن ازدواج جوانان بیکاری است چون تا یک جوان کار و پشتوانه مالی نداشته باشد نمیتواند تشکیل خانواده بدهد و این مسئله بیکاری جوانان باید به طور جدی این مسئله پیگیری و رفع شود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: شرایط سخت تسهیلات بانکی به جوانان یکی دیگر از عوامل بالا رفتن سن ازدواج در جامعه است.
وی ادامه داد:چند شغله بودن برخی افرد در جامعه باعث گرفتن این موقعیت ها از سایر جوانان شده و توقع بالا خانواده ها و عدم صرفه جویی از دیگر عوامل بالا رفتن سن ازدواج جوانان است.
فرهنگ‌سازی برای ازدواج ساده، برپایی کلاس‌های آموزشی درباره ضرورت ازدواج برای فرد و نظام اخلاقی و هنجاری اجتماع، فراهم شدن امکانات ضروری زندگی زوجین توسط نهادهای دولتی یا ان.جی.او‌ها، حمایت‌های متنوع بیمه‌ای و مالی از جوان‌ها در آستانه ازدواج، قرارگیری متاهلان در اولویت برخی خدمات اجتماعی و شغلی، ساخت مسکن ارزان قیمت و واگذاری به زوجین جوان و… بخشی از این راهکارها را شامل می‌شود. نقش خانواده و دولت در این حوزه و ارتباط هماهنگی میان آنها، نکته مهمی است که در تشویق جوانان به ازدواج بموقع نقشی پر رنگ دارد.
 
بیکاری جوانان از دلایل اصلی بالا رفتن سن ازدواج دختران است
توران اصلی در گفت و گو با دادمردان اظهار داشت: ازدواج برای دختر و پسر امری است غریزی و فطری و هر زمان این غریزه و فطرت و رشد سنی و عقلی و اجتماعی بیدار شود و دختر و پسر نیاز به ازدواج در درونشان بیدار شود؛ این زمان زمان ازدواج آن شخص است.
کارشناس مذهبی وخانواده ادامه داد: در جوامع حال کشش دو جنس نسبت به هم به دلیل فضای باز جامعه از بین رفته و دیگر جوانان التهاب قبل را نسبت به جنس مخالف ندارند.
وی از عمده بالارفتن سن ازدواج جوانان را شرایط بد اقتصادی بالارفتن توقع خانواده ها مخصوصا دختران تحصیل کرده عنوان کرد و افزود: بیش از ۵۰درصد از دختران مجرد که امکانات زندگیشان برای ازدواج فراهم است در گذشته  گذینه های خوبی را از دست داده اند که اره برگشت ندارند.
اصلی افزود: خانواده ها نباید زمان ازدواج فرزند را از یاد ببرند و بحث ازدواج را با تحصیلات عالیه از بین ببرند ازدواج و تحصیل هر کدام باید به جای خود باشد و باعث از دست رفتن موقعیتهای خوب فرزندانشان نشوند.
وی در ادامه بیکاری جوانان را یکی دیگر از دلایل اصلی بالا رفتن سن ازدواج عنوان کرد و گفت: شرایط بد اقتصادی نبود شغل مناسب که تامین کننده مخارج زندگی و هزینه های سرسام آور مراسم ازدواج باشد از عمده این مشکلات است.
 وی یکی از عمده مشکلات ازدواج در سنین بالا را تک فرزندی و فرزند سالاری دانست و افزود: وقتی که زوجین در سن بالا ازدواج میکنند ترس از بارداری و اینکه شاید این سن بالا برای جنین مشکل به وجود بیاورد را در خانمها افزایش میدهد و یا در نهایت به یک فرزند اکتفا میکنند که باز این مسئله خود مشکلات دیگری را در پی خواهد داشت.
این کارشناس خانواده عنوان کرد: خانواده ها باید زمینه ازدواج ساده  و بدور از چشم و هم چشمی ها را برای جوانان فراهم کنند تا با این کار  انگیزه را برای تشکیل خانواده در جوانان فراهم آورد.
وی در پایان گفت:دولت باید با ایجاد بسترهای اجتماعی و اقتصادی مناسب برای ازدواج، جوانان را حمایت کند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcd9f05.yt0fn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما