> مواضع ضد و نقیض مقامات و رسانه های آمریکا درباره توافق هسته ای | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۴
مقامات و رسانه های آمریکائی در نخستین واکنش به نتیجه مذاکرات هجده روزه ایران و پنج بعلاوه یک در وین، مواضع ضد و نقیضی را اتخاذ کردند.
مواضع ضد و نقیض مقامات و رسانه های آمریکا درباره توافق هسته ای
به گزارش سرویس بین الملل عصر هامون، مقامات و رسانه های آمریکائی در نخستین واکنش به نتیجه مذاکرات هجده روزه ایران و پنج بعلاوه یک در وین، مواضع ضد و نقیضی را اتخاذ کردند.

کاخ سفید با انتشار بیانیه ای متن به دست آمده با ایران را تاریخی نامید و تاکید کرد: پنج بعلاوه یک پس از ماه ها دیپلماسی اصولی، به موافقتنامه هسته ای جامع طولانی مدت با ایران دست یافته اند که از طریق راستی آزمایی از دستیابی این کشور به سلاح هسته ای جلوگیری خواهد کرد و اطمینان می دهد که برنامه هسته ای ایران صرفا اهداف صلح آمیز را دنبال می کند.

رییس جمهور آمریکا نیز با دفاع از عملکرد وزیر خارجه اش گفت: لغو تحریم های ایران تدریجی خواهد بود.

اوباما افزود: بعضی محدودیت ها بیست و پنج سال طول خواهد کشید و بازرسان بین المللی به هر مکان مظنونی دسترسی خواهند داشت.

وی همچنین با اشاره به مهلت شصت روزه کنگره آمریکا برای بررسی متن و مفاد جمع بندی مذاکرات وین تهدید کرد: هر اقدام کنگره را که بخواهد جلوی اجرای موفقیت آمیز این توافق را بگیرد، وتو خواهد کرد.

چهره هایی مانند نانسی پلوسی از حزب دموکرات نیز از موضع اوباما حمایت کردند.

رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنای آمریکا در واکنش به این جمع بندی بین ایران و شش قدرت جهانی گفت: محدودیت ها و بازرسی های گسترده بهترین طرح طولانی مدت برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.

نانسی پلوسی افزود: کنگره جزئیات این موافقتنامه را به دقت بررسی خواهد کرد و ما در مورد ایران یا نفوذ بی ثبات کننده این کشور در منطقه، دچار توهم نیستیم.

رهبر اقلیت دموکرات سنا همچنین تهدید کرد: اگر ایران در جهت دستیابی به سلاح هسته ای گام بردارد یا از عمل کردن به مفاد این موافقتنامه عدول کند، همه گزینه همچنان روی میز خواهد بود.

اما رقبای جمهوریخواه اوباما، اغلب اظهاراتی منفی و مخالف با جمع بندی مذاکرات وین داشتند.

جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد توافق با ایران به رقابت تسلیحاتی اتمی در جهان دامن خواهد زد و به ایران وقت و منابع مالی کافی‌ برای تولید بمب اتمی‌ می دهد.

میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا نیز گفت: مجلس سنا توافق با ایران را به دقت بررسی خواهد کرد تا ببیند آیا برای آمریکا و متحدانش امنیت بیشتری تأمین می کند یا خیر؟

 جان مک کین، سناتور جنگ طلب نیز گفت: جزئیات این توافق همگی شواهد یک توافق بد را نشان می دهند.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: جان کری و تیمش خیلی سخت برای این جمع بندى تلاش کردند اما کار آنها تازه آغاز شده است چرا که آن متن اکنون برای تایید به کنگره می رود.

اد رویس افزود: به نظر می رسد جلب حمایت از متنى که آنها به دست آورده اند، بسیار سخت است.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه از کارولینا جنوبی و نامزد انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری آمریکا نیز نوشت: هدف انحلال برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکره درست بود، اما کاری که کرده ایم، تضمینی است تا ایران قدرتی اتمی‌ شود.

وی این توافق را مانند حکم مرگ اسرائیل خواند که کنگره و مردم آمریکا را مجاب نخواهد کرد.

گراهام همچنین مدعی شد: ایران در پی نیروگاه اتمی‌ نیست بلکه به دنبال بمب اتمی‌ است.

ریک سنتروم دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه نیز مدعی شد آمریکا با این مذاکرات و نتیجه آن، به ایرانی ها در جامعه بین المللی مشروعیت بخشید.

این سناتور اسبق ایالت پنسیلوانیا ایران را حامی تروریسم خواند و گفت: این معامله تروریسم ایران را محدود نمی کند چون به هیچ وجه از آنها نخواسته است که از فعالیت‌های تروریستی خود دست بردارند.

مایک هوکابی دیگر نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری نیز با جمله شرم بر دولت اوباما مدعی شد که این معامله، تضمین به قدرت رسیدن ایران است که می‌خواهد اسرائیل را از نقشه حذف کند و مرگ بر آمریکا می‌فرستد.

فرماندار اسبق ایالت ارکنانزاس افزود: کری باید مدتها قبل، این مذاکرات شرم آور را ترک می کرد و به اسرائیل می رفت تا دوشادوش نتانیاهو بایستد و حمایت آمریکا از اسرائیل و متحدان خود در خاورمیانه را اعلام کند.

وی به عنوان رئیس جمهور احتمالی‌ آینده آمریکا گفت: من در کنار اسرائیل خواهم ایستاد و همه گزینه‌ها حتی حمله نظامی را برای سرنگونی رژیم ایران و شکست نیرو‌های افراطی اسلامی روی میز خواهم گذشت.

رسانه های آمریکا نیز بسته به گرایش سیاسی خود، به نتیجه مذاکرات وین واکنش نشان داده اند.

نیویورک تایمز نوشت: هیچ چیز در توافق اعلام شده، توانایی ایران را در هسته ای شدن از بین نمی برد بلکه فقط این روز را به تعویق می اندازد.

واشنگتن تایمز نیز در مقاله ای با عنوان شکست جنگ برابر ایران نوشت: بر اساس هر ارزیابی منطقی و معقولی، آمریکا در جنگ سی و شش ساله با جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است.

شبکه خبری سی ان ان نیز که مذاکرات ایران و پنج به علاوه یک را لحظه به لحظه دنبال می کرد، گفت: توافق اعلام شده، برنامه هسته ای ایران را به رسمیت می شناسد و به آن مشروعیت می بخشد، اما محدودیت های قابل توجهی بر آن برای مدتی طولانی اعمال می کند.

انتهای پیام/8399

https://www.asrehamoon.ir/vdcjy8ea.uqevyzsffu.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما