تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۳
کارشناس و مشاور مرکز مهر گفت: افزايش سن ازدواج و تمايل به تک زيستی در جامعه امروزی از چشم افتادن جايگاه ازدواج در ميان جوانان است و چنانچه مسئولان امر برای حل اين معضل به زودی چاره ای نينديشند جامعه به سمت زوال خواهد رفت.
زنگ خطر افزایش تجرد زیستی/ زندگی مجردی تیشه بر ریشه ازدواج زد
زنگ خطر افزایش تجرد زیستی/ زندگی مجردی تیشه بر ریشه ازدواج زد
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، یادش بخیر زمانهای قدیم همین که دختر خانمی یک قوری چای خوش طعم و رنگ دم می کرد و جلوی مهمان ها می برد همه به اتفاق هم سن ازدواج او را تایید می کردند که ماشاء الله دیگه عروسی شدی، همین جریان برای پسرهای شاخ شمشاد هم تکرار می شد منتهی تفاوتش به سبزشدن پشت لب کاکل پسرها بستگی داشت، که این چند تار سبیل کی خودش را نشان دهد تا والدین آستین ها را بالا زده و در خانه اقوام یا در و همسایه دختری را به عقد این شاخ شمشاد در بیاورند البته جای بسی تعمل دارد که آن زمان ها توقعات کم بود و از تجملگرایی و تحصیلات عالیه خبری نبود و ملاک انتخاب همسر هم کارمندی در یکی از ادارات دولتی نبود.
اما امروز شرايط تغيير کرده، حالا اگر دختر خانم ها یک محله را آش نذری بدهند یا آقا پسرها یک سبیل چخماقی هم داشته باشند مهری برای تایید ازدواجشان محسوب نمی شود، حالا دیگر توقعات سربه فلک کشیده داشتن خانه، ماشین و حساب بانکی اولین ملاک انتخاب هر فردی شده از طرفی آزادی و تحصیلات بالا منجر به پدیده بالارفتن سن ازدواج در جوانان شد و اکثرا پس از اتمام تحصیلات و مشغول بکار شدن دیگر میلی به تشکیل زندگی زناشویی ندارند چون معتقد هستند از عهده رندگی خود برمی آیند. اما این همه ماجرا نیست! افرادی که به زندگی مجردی فکر می کنند این ماجرا رادنبال کنند.
آتنا، دختر 24ساله ای است که چهار سال پيش به دنبال قبولی در دانشگاه و پيدا کردن کار، از خانواده اش جدا شده و اکنون به تنهايی زندگی می کند. درباره زندگی مجردی اش می گويد: ابتدا که از خانه جدا شدم، بسيار خوشحال بودم؛ چون فکر می کردم به استقلال رسيده ام و در آزادی کامل به کارهايم می رسم، اما در روند زندگی مجردی با مشکلات بسياری مواجه شدم.
وی ادامه می دهد: مشکلات اقتصادی واقعا کمرشکن است. بعضی وقت ها هزينه ها آن قدر زياد می شود که به نان شبم هم محتاج می شوم و از طرف ديگر نگاه اجتماع به دختری که تنها زندگی می کند هم خوب نيست. در اين مدت نگاه های سنگين صاحب خانه هم تمام وقت همراهم بود و برای اجاره کردن خانه نيز ماجراها داشتم چرا که کمتر کسی پيدا می شد که خانه اش را به يک دختر مجرد و تنها اجاره دهد.
کارشناس و روان شناس مرکز مشاوره مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه در این خصوص اظهار داشت: سنت ازدواج از مهم‌ترین سنت‌ها در جوامع بشری به خصوص نزد مسلمانان بوده به حدی که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام سنتی حسنه‌تر از ازدواج را در دین خود ندیده‌اند که این‌گونه نسبت به آن با اهمیت و وسواس سخن به میان آورده‌ باشند.
«حمیرا مهدوی فر» در خصوص علت گرايش به تک زيستی افزود: افزايش تک زيستی در ميان جوانان دلايل مختلفی دارد که مهمترين آن را می توان گسترش پذيرش آنها در دانشگاه ها و مراکز علمی و اشتغال آنها دانست.
وی گفت: برخی معتقدند شروع زندگی مجردی در جوانان از دوران دانشجويی آغاز می شود و از آنجا که اين نوع زندگی می تواند به نوعی تمرين مستقيم تنها زيستن هم باشد، به آن عادت می کنند و برخی از آنها حتی بعد از پايان تحصيلات نيز به اين روند ادامه می دهند.
این کارشناس علت کاهش انگيزه ازدواج را کمرنگ شدن ارزش های دينی و مذهبی و افزايش شمار دختران و پسران مجرد و پررنگ شدن ارزش های کاذب جهان مدرن يعنی فردگرايی و اجتناب از ارزش های ريشه دار گذشته همچون تعهد و همراهی نام برد و البته به اين نکته مهم نيز اشاره کرد که همه افرادی که به سمت و سوی زندگی مجردی سوق داده می شوند دچار مشکل نمی شوند چرا که هستند افرادی که از روی اجبار و ناچاری مجبور به زندگی مجردی می شوند.
وی تصريح کرد: دختران و پسران دانشجو که در شهری غير از محل سکونت خود مشغول به تحصيل هستند نيز شامل اين قاعده می شوند و برخی به دليل ازدحام و شلوغی خوابگاه ها، آنجا را محلی مناسب برای تحصيل نمی دانند و به زندگی مجردی روی می آورند که البته در اين بين هستند افرادی که پس از اتمام تحصيل به آغوش خانواده باز می گردند و هيچ گاه نيز از زندگی مجردی ابراز رضايت نداشته اند.
مهدوی فر بيان کرد: افزايش سن ازدواج و تمايل به تک زيستی در جامعه امروزی از چشم افتادن جايگاه ازدواج در ميان جوانان است و چنانچه مسئولان امر برای حل اين معضل به زودی چاره ای نينديشند جامعه به سمت زوال خواهد رفت.
مهدوی فر افزود: این روزها فراز و نشیب اقتصاد بر روی همه چیز تأثیر گذاشته و حتی ازدواج را مانعی بر سر راه آن قرار داده ، به طوری که تقریبا ازدواج به یکی از سخت‌ترین کارها نزد جوانان و خانواده‌ها تبدیل شده است.
وی بیان کرد: ازدواج‌ در گذشته‌آن چنان آسان بود که هر گاه جوانی اراده می‌کرد با یک اتاق از کنج خانه پدری و یک دست رختخواب و مقداری ظرف و ظروف خانه از دنیای مجردی دل می‌کند و تشکیل خانه و زندگی می‌داد.
این کارشناس با اشاره به اینکه امروزه خانواده‌ها آن‌چنان زندگی را سخت و عرصه را برای جوانان تنگ کرده‌اند که قشر جوان به نوعی از ازدواج این سنت حسنه گریزانند، گفت: امروزه در همه جا رسوم جدید عرصه را بر جوانان تنگ کرده و آن‌ها را نسبت به تشکیل خانواده بی‌انگیزه می‌کنند.
وی در خصوص تجرد زندگی در بین دختران تصریح کرد: دخترانی که درخانه های مجرد زندگی می کنند امکان ازدواج برای آنها به مراتب سخت تراست چراکه اصولا پسرانی که قصد ازدواج با اینگونه دخترها دارند شاید کمی محتاط تر باشند و یا اینکه اصلا ازدواج نکنند.
این کارشناس علت اساسی جدا شدن دختران از خانواده را تحقق اهداف تحصیلی و کاری آنها عنوان کرد و ادامه داد: زنانی که در برخی شهرهای ایران به صورت مجردی زندگی می کنند، اغلب به دلیل مشغله های کاری و تحصیلی و دور بودن از خانواده پدری به این زندگی روی آورده‌ اند.
وی با بیان اینکه، حضور روز افزون دختران در دانشگاهها و ادارات و استقلال مالی آنان باعث می شود که دختران به سادگی تن به ازدواج ندهند، افزود: امروزه توقع دختران بالا رفته و ترس پسران از تشکیل خانواده رابه دنبال دارد، بنابراین دختران برای مستقل شدن و آقابالاسر نداشتن تن به زندگی مجردی می دهند و پسران نیز به دلیل فرار از ازدواج و تعهدات آن به زندگی مجردی در کنار دوستانشان روی می آورند.
مهدوی فر در پایان به خانواده ها توصیه کرد: اگر حس استقلال فرزندتان در منزل خدشه دار نشود احتمال اینکه به سمت زندگی مستقل سوق پیدا کند کمتر است، اگر فرزندتان به دنيای شما نزديک نمی شود شما به دنيای او نزديک شويد و با مدیریت و برنامه ریزی صحیحی با او همسو باشید و طوری از او حمايت مادی و معنوی داشته باشيد که هیچگاه به فکر زندگی مستقل نیفتد و اگر از او حمایت می کنید، منت گذاشتن را از یاد ببرید.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfemde.w6dycagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما