تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۷
گزارشی از گلایه شهروندان از سدمعبر پیاده روها؛

مصادره حق شهروندان زاهدانی توسط کاسبان + تصاویر

سد معبر در خیابان‌ها و معابر گاه ممكن است به قیمت تصادفات و خسارت به جان و مال دیگر شهروندان منجر شود؛ بنابراين برخورد شهرداری با ایجادکنندگان سد معبر در راستای تامین حقوق و منافع عمومی باید یکی از اولویت های این سازمان باشد.
مصادره حق شهروندان زاهدانی توسط کاسبان + تصاویر
مصادره حق شهروندان زاهدانی توسط کاسبان + تصاویر
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، امروزه سد معبر يکی از مسايل مهم بسياری از شهرهاست، به طوری که رفع سد معبر نيز يکی از وظايف اصلی و مشترک تمام شهرداری‌هاست اما آيا واقعا قانون در اين‌باره اجرا می‌شود؟ آيا شهرداری‌ها به وظايف خود در اين حوزه آگاهی دارند و آن را به درستی انجام می‌دهند؟
موضوع "سد معبر" اگرچه به ظاهر واژه ای ساده است اما اکثر مواقع باعث نارضایتی مردم شهر شده و از آنجایی که این کلمه به معنای محل عبور برای شهروندان و ساکنان یک شهر است و در اصطلاح محلی برای رفت و آمد اطلاق می شود، این حق آنان از سوی برخی از کاسبان ضایع شده و افراد با پهن کردن بساط فروشندگی خود مانع تردد و استفاه آسان از این مکان می شوند.
تا حالا برای شما پیش آمده که از پیاده روهای خیابان شریعتی، امیرالمومنین، آزادی یا طالقانی و مولوی شهر زاهدان عبور کنید و مجبور باشید فاصله بسیاری از این مسیر را با قدی خمیده به دلیل اینکه لباس های آویزان مغازه داران با سر و موهای شما تماس پیدا نکند عبور کنید؟
تجاوز به حقوق دیگران از جمله روش های ناپسند و غیراخلاقی می باشد که متاسفانه برخی نه تنها از انجام آن ابایی ندارند بلکه بعضا خود را صاحب حق و حقوقی دانسته و در سایه عدم نظارت و برخورد قانونی متولیان پا را از گلیمی که قانون برایشان پهن کرده فراتر نهاده و به حریم شهروندان تجاوز می کنند، اگر بخواهید نمونه ای از این تجاوز به حقوق شهروندی که بسیارآشکاراست را مشاهده کنید کافیست در سطح شهر زاهدان گشت و گذری داشته باشید و آنوقت قضاوت کنید که حق با شهروندان است یا کسبه ای که با هر عنوانی پیاده روها را اشغال کرده اند؟

مغازه داران، یکی از عمده ترین ایجاد کنندگان سد معبر
محمدی از اهالی ساکن در خیابان شریعتی است، اظهار داشت: اکثر پیاده روهای این خیابان توسط بساط مغازه داران مسدود شده است و شهروندان برای تردد باید مدام تغییر مسیر دهند، علاوه بر آن ترافیک موجود در این خیابان یکی از اساسی ترین مشکلات و معضلات اهالی است که گاها پارک خودروها در مقابل منازل اهالی بر این معضلات اضافه می کند و این مهم یک چالش و نارضایتی برای شهروندان بحساب می آید که امیدواریم مسئولان امر چهره ای برای رفع سد معبر و ترافیک در این خیابان بیندیشند.
قلعه کاهی از دیگر اهالی ساکن خدر خیابان امیرالمومنین در زاهدان است که به خبرنگار ما گفت: اغلب ترافیک و شلوغی در این خیابان به علت وجود مطب های دکتر و نزدیکی به بازار و مراکز خرید است که شهروندان از وجود آن ناراضی هستند.
وی با بیان اینکه پیاده روی این خیابان توسط کسبه و بساطی که در مقابل مغازه های خود پهن کرده اند اشغال شده است، افزود: کسبه این خیابان پیاده رو را به تصرف خود در آورده اند به طوری که شهروندان حق هیچگونه اعتراضی نسبت به وضعیت موجود در این مکان ها را ندارند، از طرفی مسئولین امر هم نظارتی برای رفع این معضل نداشته زیرا بارها به شهرداری مراجعه کرده ایم اما برخوردی با این افراد از سوی آنها اعمال نشده است و کماکان در اکثر پیاده روهای این شهر شاهد مسدود بودن محل تردد شهروندان هستیم که تاکنون برنامه ای از سوی نهاد ها و دستگاه های مربوطه برای رفع این معضل بکار نرفته است.
حسین زاده از دیگر شهروندان زاهدانی است که برای خرید به پاساژ طلا فروشان در خیابان طالقانی مراجعه کرده است که در این باره بیان کرد: شلوغی بيش از حد اين خيابان به دليل تغيير کاربری های مسکونی به تجاری است.
این شهروند با اشاره به اینکه دو طرف این خيابان در قرق خودروهاست و به سختی جای پارک حتی يک خودرو پيدا می شود، ادامه داد: بارها به علت کمبود جای پارک برای خودروها یا پارک کردن خودروها در مقابل مغازه یا منازل افراد ساکن در این خیابان شاهد نزاع و درگیری افراد با هم بوده ایم.
وی از جمله پیامدهای ناخوشایند مسدود کردن پیاده روها را آزار رساندن به افراد پیر، معلولان یا خردسالان عنوان کرد و افزود: این گروه از افراد برای حرکت نیازمند مسیری هموار با کمترین تغییر مسیر هستند، ولی وقتی فضای حرکتی پیاده رو مسدود می شود، این افراد دچار مشکل می شوند.
از آنجایی که ایمن سازی و آزادسازی معابر عمومی اعم از حاشیه خیابانها و پیاده روها و حریم میادین شهری و مقابله با عاملان سد معبر از وظایف همیشگی و اصلی شهرداری است، بر طبق تبصره 1 ماده 55 قانون شهرداری ها، سد معابر عمومی و اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز از میدان ها و پارک ها و باغ های عمومی برای کسب یا سكونت و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مامورین خود راسا اقدام کند.
 اجرا شدن طرح ساماندهی سد معبر در هفته آینده
رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی شورای شهر زاهدان در این خصوص اظهار داشت: متاسفانه تاکنون طرح های مقطعی در خصوص برخورد با افرادی که سد معبر در مقابل مغازه ها یا مسدود کردن پیاده روها انجام داده اند، اجرا شده که این امر نه تنها پاسخگو مطالبات شهروندان نبوده بلکه نیاز برحق آنان را در برخی از موارد هم فراهم نکرده است.
پرویز سارانی افزود: باتوجه به اینکه کمیسیون نظارت سعی دارد همیشه در حوزه های مختلف ومهم بانگاه منطقی، علمی و کارشناسانه پیش برود، در این زمینه نیز تلاش ها و رایزنی هایی در این خصوص انجام داده است که نمونه آن ارشاد و راهنمایی کسبه ای است که مبادرت به دست فروشی می کنند، همچنین رایزنی با اتاق اصناف در خصوص ایجاد جایگاه برای این مشاغل از دیگر اهداف این حوزه است.
وی عنوان کرد: بیشترین عامل بوجود آوردن پدیده زشت سد معبر در شهر خود کسبه هستند که برخورد قاطعانه با این معضل در دستور کار حوزه اجراییات قرار گرفته و ظرف یک هفته آینده نسبت به ساماندهی آن اقدامات لازم اجرایی خواهد شد.
این مسئول بیان کرد: تنها گزینه ای که می تواند ما را ازشرایط بحرانی امروز رها کند حضور مداوم نیروهای شهرداری با مشارکت و همکاری نیروی انتظامی و اداره اماکن است که در این راستا حضور مستمر، گسترده و نظارت همه جانبه پرسنل اداره اجراییات و سد معبر شهرداری نیز گامی موثر در جهت رفع این پدیده در خیابان های پر رفت و آمد شهر زاهدان است.
سارانی گفت: چون حذف این کسبه یا دست فروشان باتوجه به شرایط اقتصادی، نبود شغل و.... امکان پذیر نیست و زمینه امرار معاش بسیاری ازخانواده ها از این طریق است، هدف این مجموعه جانمایی، ساماندهی و گرد آوری تمام این دست فروشان در یک مکان مشخص است که در آنجا مشغول بکار شوند و به شهروند و حقوق شهروندی هم احترام گذاشته شود که این امر باید بصورت آهسته و پیوسته اجرا شود.
رییس کمیسیون نظارت و ارزشیابی شورای شهر زاهدان خاطر نشان کرد: عدم برخورد جدی، نبود برنامه ریزی برای ساماندهی و ایجاد بازارچه های محلی، عدم هماهنگی و وحدت رویه بین دستگاه های مرتبط در حوزه مدیریت شهری و فراتر از آن حوزه شهرستان از دیگرعوامل حضور دستفروشان است که این مهم نه تنها چهره شهر را زشت و نا زیبا می کند بلکه نارضایتی مردم در معابرعمومی بالاخص بازار را فراهم کرده است.
انتهای پیام/ 9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcepe8f.jh8zfi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما