ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رفت و آمد هیئت های اروپایی هیچ نفع اقتصادی برای ایران نداردآینده این مراودات پشیمان کننده خواهد بود | عصر هامون
تاریخ انتشار :جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۴
اگر پذیرش این تیم های اقتصادی و مراودات اقتصادی که با آنها برقرار می کنیم در چهارچوب یک استراتژی روشن و شفاف نباشد قطعا این مراودات خسارت بار خواهد بود و آینده ای پشیمان کننده برای اقتصاد کشور رقم خواهند زد.
رفت و آمد هیئت های اروپایی هیچ نفع اقتصادی برای ایران ندارد/آینده این مراودات پشیمان کننده خواهد زد
رفت و آمد هیئت های اروپایی هیچ نفع اقتصادی برای ایران ندارد/آینده این مراودات پشیمان کننده خواهد زد
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون، یکی از مهمترین رویدادها و اخبار این روزها سفرهای هیئت های اروپایی به کشور است. البته این سفرها بعد از توافق های ژنو و لوزان نیز اتفاق افتاده بود و با اینکه هدف اصلی از این سفرها افزایش روابط دو کشور اعلام می شود اما کاملا مشخص است که طرف های غربی در پی این سفرها به دنبال منافع کشورهای خود هستند. علی الخصوص منافع اقتصادی. اما آیا این روابط و میزبانی ها برای ایران نیز منفعتی دارد؟ برای پاسخ به این سوال با آقای نقوی حسینی مصاحبه ای صورت پذیرفته است.
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با  شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در ارتباط با چرایی میل به سفرهای هیئت های دیپلماتیک و تجاری کشورهای اروپایی در سال های اخیر گفت: پیش بینی می شود که بعد از اعلام توافق بستر های رفت و آمدهای دیپلماتیک برای عادی سازی روابط اقتصادی افزایش پیدا کند و ما با حجم وسیعی از درخواست های حضور این گروههای دیپلماتیک اقتصادی روبرو باشیم. به همین دلیل است که کشورهای مختلفی درخواست دارند به کشور ماسفر کنند و مراودات اقتصادی خود را با ایران افزایش دهند. اما ما برای بهره وری کافی و قراردادن این نوع مراودات در مسیر اقتصاد مقاومتی نیازمند استراتژی مشخص هستیم. چون تیم های اقتصادی برای بهره بردن و سودبردن می آیند.می آیند تا بازار ایران را تصاحب کنند. می آیند تا ایران را مشتری خود و مصرف کننده کالاها و مصرف کننده خود کنند. بنابراین برای تأمین منافع خودشان است که به سفر به ایران اصرار می کنند و به ایران می آیند. نه برای تأمین منافع ما.
وی در ادامه گفت: بنابراین اگر ایران دارای استراتژی روشن نباشد و پذیرش این تیم های اقتصادی و مراودات اقتصادی که با آنها برقرار می کنیم در چهارچوب یک استراتژی روشن و شفاف نباشد قطعا این مراودات خسارت بار خواهد بود و آینده ای پشیمان کننده برای اقتصاد کشور رقم خواهند زد.اما اگر استراتژی داشته باشم و بدانیم که چه تیم های اقتصادی و از چه کشورهایی اجازه ورود به ایران را دارند و ما از آنان چه می خواهیم نه اینکه آنها از ما چه می خواهند می توانیم منتفع باشیم در غیر اینصورت خسارات آن جبران ناپذیر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که ایران در حال حاضر که سفرهای هیئت های اروپایی در حال انجام است آیا از این استراتژی که اشاره کردید برخوردار است یا خیر؟ گفت: تا الان که بنده با شما گفتگو می کنم شاهد استراتژی روشن و هدف گذاری دقیقی در این مراودات نیستیم و قطعا اگر ادامه این رفت و آمدها به همین شکل باشد نفعی که برای حوزه اقتصادی ما ندارد هیچ بلکه خسارت بار هم خواهد بود. و ما صرفا به یک بازار مصرف برای این کشورها تبدیل خواهیم شد.
نقوی حسینی در خصوص اینکه هفته آینده نیز قرار است یک هیئت از فرانسه به همراه وزیر خارجه این کشور وارد تهران شوند. در حالیکه که فرانسه در مذاکرات هسته ای هیچ گاه موافق منافع حتی حداقلی ایران نبوده است و دیگر اینکه در عمل ثابت کرده اند شریک قابل اعتماد و اطمینانی برای ایران نیستند مثل  جریاناتی که برای ایران خودرو در زمان اعمال تحریم ها اتفاق افتاد و یک شبه و یک طرفه شرکای فرانسوی این شرکت از ادامه همکاری و اجرای تعهدات خود سرباز زدندو هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل کردند. آیا درست و عقلانی است که آنها به ایران بیایند و با آنها بر سر مسائل اقتصادی کشور گفتگو و رایزنی داشته باشیم؟ گفت: هیچ یک از کشورهای غربی برای ما شریک خوب و قابل اطمینان تجاری و اقتصادی نیستند. چون آنها در مواقعی که ملت ما به آنان نیاز دارد اینها کار را روی زمین می گذارند. اگر ما پازل اقتصاد مقاومتی را درست ترسیم کنیم و بعد مشخص کنیم در این اتاق پازل نیاز به یک شرکت فرانسوی داریم ولازم داریم آن شرکت فقط و صرفا آن نقش را اجرا کند در آن زمان این سفرها توجیه خواهد داشت که در حال حاضر نیز اینگونه اتفاق نیفتاده است.به این معنی که متأسفانه ایران پازلی را ترسیم نکرده است. استراتژی و هدفگذاری را بری این سفرها مشخص نکرده است.
وی در پاسخ به این سوال که هدف فعلی دولتمردان ایران از انجام این رفت و آمدها چیست؟ اظهار کرد: به نظر بنده برای مسئولان ایرانی و کسانی که بر این رفت و آمدها تأکید می کنند هدفی جز اهداف سیاسی وجود ندارد  این هدف ها قوی تر از هدف های اقتصادی و منافع اقتصادی کشورر است. بیشتر به دنبال این هستند تا روابط و مناسبات با کشورهای اروپایی را عادی سازی کنند و اگر هم هدف اقتصادی باشد باید بدانند که قطعا ایران در این مراودات متضرر می شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfetde.w6dyvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما