تاریخ انتشار :شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۸
خبرهای ناگوار از جلوگیری از افزایش سطح زیر کشت، احتمال جیره بندی آب و تغییر الگوی کشت؛

آغاز دوران تصمیم سازی خشکسالی در سیستان و بلوچستان

رییس شورای حفظ منابع آب سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون منابع آبی این استان در وضعیت و شرایط خاص و بحرانی قرار دارد.
آغاز دوران تصمیم سازی خشکسالی در سیستان و بلوچستان
آغاز دوران تصمیم سازی خشکسالی در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، بختک بحران آب روی همه استان‌های کشور افتاده است و دیو خشکسالی مدتی است همه جا پرسه می‌زند. در این میان سیستان و بلوچستان که مدتی در سایه 33 سد استان از دیو خشکسالی در امان مانده بود سر انجام سد ها نیز نتوانست استان را از خطرات حاصل از خشکسالی مصون نگه دارد و علی اوسط هاشمی رییس شورای حفظ منابع آب سیستان و بلوچستان در سومین نشست شورای حفظ منابع آب استان وضعیت و شرایط منابع آبی این استان را شرایط خاص و بحرانی اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی در استان از هرگونه افزایش سطح زیر کشت جلوگیری می شود.
وی افزود: با تغییر الگوی کشت در استان باید از کشت محصولاتی با نیاز آب زیاد و بازار فروش پایین جلوگیری و به محصولاتی با نیاز کم به آب و بازار فروش مطلوب روی آورد.

سوء مدیریت در مصرف منابع آب عامل بحرانی شدن شرایط
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای نیازهای آینده استان ادامه داد: سیستان و بلوچستان با سوء مدیریت استفاده از منابع آبی رو به رو است و وزارت نیرو باید با شناسایی نیاز های استان، فعالیت های خود را اولویت بندی کند.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: امروز برای رهایی از این بحران نیاز به نگاهی بین بخشی است که در این زمینه ابتدا باید مسوولان و مدیران دید خود را نسبت به برخی از مسایل تغییر دهند.
هاشمی با تاکید بر لزوم همراهی مردم در حل بحران آب خاطر نشان کرد: تنها از طریق فرهنگ سازی و استفاده بهینه از منابع آبی می توان بر این معضل پیروز شد.
برخورد قانونی با اسراف کنندگان آب صورت می گیرد
وی با اشاره به تاکید اسلام بر صرفه جویی افزود: باید صرفه جویی را در تمام برنامه های سازمانی وارد کرده و برای انجام آن مکانیزم های خاصی در استان به کار برده شود.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: بی توجهی به صرفه جویی در استفاده از منابع آبی نوعی اسراف است و در صورت لزوم با افراد اسراف کننده آب برخورد قانونی می شود.
هاشمی تصریح کرد: مدیریت پساب فاضلاب باید مورد توجه جدی قرار گیرد که ناتوانی در مدیریت آن نشان دهنده ضعف مدیریتی است و در شرایط کنونی بحران باید کمتر سخن گفت و بیشتر عمل کرد.
وی افزود: با همراهی مردم می توان فصلی جدید را برای توسعه استان ایجاد کرد و فعالیت ها باید به گونه ای باشد که تفاوت عملکرد برای مردم محسوس باشد.
 
مصرف بی رویه منجر به جیره بندی می شود
چندی پیش نیز محمد صدیق دهواری معاون آبفا سیستان و بلوچستان در گفت و گو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه جیره بندی آب در زاهدان اعمال نشده است تصریح کرد: در صورتی که مصرف بی رویه آب در این فصل از سال که هوا به شدت گرم است ادامه یابد اداره آب و فاضلاب مجبور به جیره بندی آب می شود.
وی ادامه داد: با توجه به جمعیت و مصرف زیاد آب و نیز واقع شدن این شهرستان در منطقه ای گرم و خشک تامین آب آشامیدنی شهروندان مشکل و دغدغه اصلی این شرکت است.
با توجه به اینکه زاهدان با 40 درصد متوسط بارندگی استان و نیز استان سیستان و بلوچستان با 22 درصد متوسط بارش سالانه کشور در منطقه ای گرم و خشک واقع شده ، تامین آب شیرین برای شهروندان یکی از مشکلات و چالش های شرکت آب و فاضلاب شده است.
وی تصریح کرد: مصرف دو برابر و بی رویه آب مشترکان باعث افت فشار و گاهی قطع آب در مناطق مرتفع زاهدان می شود.
معاون بهره برداری آبفا سیستان و بلوچستان گفت: اگر مردم زاهدان الگوی جهانی مصرف آب که معادل 150 لیتر برای هر نفر در شبانه روز است را بکار برند هیچگونه افت فشار یا قطعی آب وجود نخواهد داشت.
دهواری افزود: فعلا مشکل افت فشار و قطعی آب حل شده است.
وی ادامه داد: با توجه به مصرف 600 لیتری آب توسط کولرهای آبی در هر شبانه روز، باید سعی شود تا در ساعاتی که هوا خنک تر است آن ها را خاموش کرد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcirqay.t1azp2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما