تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۷
مديركل انتقال خون استان سيستان و بلوچستان گفت :بطور میانگین روزانه حدود 320-350 واحد خون و فرآورده های خونی برای رفع نیاز بیماران در سيستان و بلوچستان می باشد .
نیاز روزانه به ۳۵۰ واحد خون در سیستان و بلوچستان
نیاز روزانه به ۳۵۰ واحد خون در سیستان و بلوچستان

به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، سهیلا خسروی در آستانه فرارسیدن نهم مردادماه روز اهدای خون در گفتگو با خط اول اظهار داشت :در نهم مرداد ماه ۱۳۹۳ سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خونرسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهدای خون تهیه و تامین خون و فرآورده های خونی سالم و مطمئن برای رفع نیاز بیماران نیازمند به خون بوجود آمداز آنروز یه بعد سالروز تاسیس سازمان انتقال خون به عنوان روز اهدای خون نامگذاری شد.

شاخص اهدای خون در استان ۲۸ در هزار نفر جمعیت است

وی افزود: سازمان انتقال خون در استان سیستان و بلوچستان از سال ۱۳۶۱ در مرکز زاهدان شروع به کار کرد و سپس در طی سالیان بعد به ترتیب پایگاه زابل ، ایرانشهر و چابهار و سراوان به این مجموعه اضافه شدند.این پایگاه خونگیری خودش را از ۴۵۰۰ واحد شروع و تا ۷۲۰۰۰ واحد(هفتاد دو هزار ) در سال رسانده است و شاخص اهدای خون در استان ما ۲۸ در هزار نفر جمعیت است که نسبت به میانگین کشوری که ۲۷ در هزار می باشد جایگاه خوبی را دارد و البته به علت مصرف بالای خون در این استان بواسطه تعداد بالای بیماران تالاسمی و اختلالات انعقادی خونریزی دهنده و … این میزان پاسخگویی کل نیاز استان نیست .

دکتر خسروی با بیان اینکه بطور میانگین روزانه به حدود ۳۲۰-۳۵۰ واحد خون مورد نیاز در استان می باشد افزود:در فرآورده های خونی از جمله پلاکت و پلاسمای تازه منجمد و کرایو پرسپیتت مشکلی نداریم ولی کمبود گلبول قرمز وجود دارد و ما در سال قبل ۱۶۰۰۰ واحد از طریق شبکه خونرسانی کشور دریافت کردیم .

وی با بیان اینکه اهدا کنندگان مستمر سرمایه اصلی در امر اهدای خون هستند تصریح کرد: در صورتیکه که تعداد این افراد افزایش پیدا کند در خصوص ذخایر خونی مشکلات کاهش پیدا می کند و طبق آمارها در حال حاضر ۵۳ % اهداکنندگان استان مستمر هستند.

 پنجم تا یازدهم مرداد ماه هفته انتقال خون نام‌گذاری شده است

مدیرکل انتقال خون استان سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری برنامه های هفته انتقال خون بیان داشت :برنامه هفته انتقال خون در سال ۹۴، دوشنبه ۵ مرداد به عنوان مدیریت مصرف و اقتصاد انتقال خون، سه شنبه ۶ مرداد به عنوان سلامت خون، چهارشنبه ۷ مرداد به عنوان تقدیر از تلاش‌گران انتقال خون، پنجشنبه ۸ مرداد با نام تکریم و مراقبت از اهداکنندگان، جمعه ۹ مرداد با عنوان انتقال خون و مشارکت اجتماعی، شنبه ۱۰ مرداد به نام رسانه‌ها و فرهنگ اهدای خون و یکشنبه ۱۱ مرداد با عنوان انتقال خون و خدمات نوین نام‌گذاری شده است.

وی افزود: روزهایی مانند روز ملی اهدا خون در ایران و روزهای ملی اهدا خون در هر کشور و همچنین روز حهانی اهدا کنندگان خون ، فرصت هایی هستند که به خاطر بیاوریم زندگی انسان های بسیاری به خون اهدایی ما وابسته است. مجروحان تصادفات رانندگی و سایر حوادث، بیمارانی که تحت عمل های جراحی بزرگ قرار می گیرند، مادران در هنگام زایمان، مبتلایان به بیماری های خونی مانند تالاسمی و هموفیلی و افراد بیشمار دیگری برای ادامه زندگی به خون و فرآورده های خونی سالم نیازمند هستند. اهدا کنندگان داوطلب و مستمر خون، به ویژه جوانان هر کشور، بهترین تامین کننده خون مورد نیاز این نیازمندان هستند.

انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcenp8f.jh8zpi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما