تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۹
با وجود اين که امروزه بسياري از کشتارگاه های سنتي و کوچک، جای خود را به کشتارگاه های بزرگ و صنعتي داده اند اما هنوز در بسياری از نقاط شهر زاهدان کشتارها به روش های سنتی که به طور عمده غير استاندارد است صورت می گيرد.
عرضه و کشتار غيربهداشتی طيور در معابر زاهدان
عرضه و کشتار غيربهداشتی طيور در معابر زاهدان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، بوی خون تازه به مشام می رسد و چاقویی که قطرهای خون از آن بر روی زمین چکه می کند، سطل بزرگ زباله کنار جوی خیابان که هیچ استفاده ای از آن نمی شود و سربریدن مرغ هایی که توجه هر عابری را به خود جلب می‌کند این ها صحنه هایی است که هر روز عده زیادی از شهروندان زاهدانی در خیابان های مولوی حسین بر، بازار مشترک یا بلوار کشاورز باآن مواجه اند.
ذبح مرغ در کنار خیابان و رها شدن اضافه های مرغ در شهر زاهدان صحنه ای است که شهروندان هر روز با آن مواجه اند، کار غیر اصولی و غیر بهداشتی مرغ پرکنی ها به عنوان عوامل غیرقانونی، غیرمجاز برای عرضه و فروش مرغ با کمترین نظارت از سوی نهادهای بهداشتی در این منطقه به طور گسترده به چشم می خورد و هنگامی که شهروندان برای خرید طیور به این مکان ها می روند از نزدیک شاهد ذبح غیر بهداشتی و اصولی این کسبه هستند.
افرادی که این کار را انجام می دهند بدون رعایت کوچک ترین مسائل بهداشتی من جمله استفاده از دستکش یا انداختن فضولات مرغ ها به داخل سطل زباله و... اقدام به ذبح این طیور می کنند، برایشان فرقی ندارد که این کار را روی جدول، درون جوی یا روی زمین خاکی و آسفالت انجام دهند چرا که دور تا دور محوطه های نامبرده گویای این است که بوی خون و پَرهای معلق در هوا باعث سلب آسایش شهروندان و عاملی برای جمع شدن انواع حشرات شده است.
هر چند که برخورد با این کسبه ها و پلمب شدن مکرر کسب و کار آنها از سوی مسئولان امر بارها دیده شده اما بازهم این افراد اصرار فراوان به ادامه کار دارند که ضعف در نظارت، برخورد قانونی و البته اشتیاق برخی شهروندان به خرید این نوع مرغ ها موجب شده چهره شهر از وجود این تصاویر نازیبا پاک نشود.
از آنجایی که مغازه های عرضه کننده مرغ کشتار روز و مرغ منجمد در سطح شهر به وفور یافت می شود اما همچنان سر بریدن مرغها در کنار جداول خیابان یا در مقابل خانه ها هنوزهم به چشم می خورد و این نحوه ذبح طیور در معابر شهری عاملی برای انتقال بیماری به کودکانی است که در این محوطه ها مشغول بازی و تفریح هستند، از طرفی با توجه به گرم بودن هوا بوی خون، پرهای معلق در هوا و اضافه های مرغ منجر به نارضایتی اهالی در محله ها شده و تذکرآنها به این کسبه ها هیچ اثر سویی در جمع آوری ذبح غیر بهداشتی مرغ نداشته است.
در این زمینه رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با یکی از رسانه ها اظهار داشت: پرورش دهندگان مرغ داروهای مکمل یا تقویتی برای سرعت بخشی به رشد طیور استفاده می کنند که در بدن طیور تجمع می یابد و از طریق تغذیه به بدن انسان منتقل می شود لذا مرغ هایی که به صورت زنده در شهر توزیع می شوند، چندان مورد اعتماد نیستند.
«عبدالرزاق پاکزاد» با نامطلوب دانستن وضعیت مرغ پرکنی ها در سطح شهر، افزود: شرایط نگهداری مرغ در این مکان ها بسیار نامناسب است و موجب آلودگی محیط و آزار و اذیت شهروندان می شود.
وی گفت: کشتار مرغ در مرغ پرکنی هایی که به طور غیرقانونی فعالیت می کنند در شرایط بسیار نامطلوب و عموما در پیاده روها و معابر عمومی انجام می گیرد لذا ضایعات مرغ در سطح محیط پراکنده می شود و جمع شدن حشرات موذی در اطراف آنها آلودگی های بیشماری را به دنبال دارد.
پاکزاد بیان کرد: پرکردن و آماده سازی مرغ که در مرغ پرکنی ها انجام می گیرد، در شرایط بهداشتی مناسب انجام نمی گیرد و آلودگی مرغ به گوشت منتقل و وارد سفره مردم می شود.
این مسئول ادامه داد: مشکل اصلی شهرنشینی در سیستان و بلوچستان، گاری ها و دست فروشانی هستند که با وجود جمع آوری مکرر آنها در سال های گذشته، به طور متداوم فضای کاری خود را تغییر می دهند و همچنان به فروش مرغ زنده و کشتار آنها مبادرت می ورزند.
وی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی که اکنون در این بخش وجود دارد، بحث ورود مرغ زنده به داخل شهر است که باید این مهم توسط مراجع متولی کنترل و از ورود مرغ زنده به داخل شهرها جلوگیری شود تا مرغ پرکنی ها نیز به مرور جمع آوری شوند.
سخن پایانی:
طبق بند20 ماده 55 قانون شهرداری آمده است که: «جلوگیری از ایجاد و تاسیس اماکن که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، شهرداری مکلف است از تاسیس کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و گاراژهای عمومی و تعمیرگاه‌ها و دکان‌ها و همچنین مراکزی که مواد محترقه می‌سازند و اصطبل چارپایان و مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسبه‌‌هایی که ایجاد مزاحمت و سر و صدا کنند یا تولید دود یا عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران می‌کنند جلوگیری کند.»
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdccioqm.2bqs08laa2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما