تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۱
مدیر دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: بیشترین مراجعان به دادگاه خانواده این روزها از طلاق توافقی حکایت دارند و آمار60 درصدی طلاق توافقی در زاهدان گویای این امر است.
وقتی طلاق مد می شود! / زاهدان بالاترین رتبه آمار طلاق توافقی در سیستان و بلوچستان را دارد
وقتی طلاق مد می شود! / زاهدان بالاترین رتبه آمار طلاق توافقی در سیستان و بلوچستان را دارد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، راهروی دادگاه خانواده مملو از مردان و زنانی است که برای خاتمه دادن به زندگی مشترکشان آمده اند تا مُهر ازدواجی که زمانی بهترین آرزویشان بود را باطل کنند. در این میان عده ای از زوجین با فرزندان خود آمده اند و عده ای هم تنها در گوشه ای نشسته و منتظر هستند تا منشی دادگاه آنها راصدا بزند و دستورات لازم مبنی بر جدایی آنان را صادر کند.
صفهای طولانی راهروی دادگاه خانواده و سکوت تلخ بین تک تک زوجهای منتظر برای حک آخرین لحظات مشترکشان بسیار غمناک و تاسف بار است اما غمناک تر از همه کودکانی هستند که میان دوراهی انتخاب والدین مانده اند و با دلهره و نگرانی از سرنوشتی که در آینده منتظرشان است از والدینشان می خواهند تجدیدنظری دوباره براین تصمیم تلخ بگیرند.
این روزها بحث از جدایی و طلاق توافقی نقل قول تمامی محافل شده و طلاق کمتر از 24 ساعت شاید علت افزایش آمار بیشتر مراجع ککندگان به دادگاه ها باشد و این امر باعث شود زن و مرد به بهانه های واهی اقدام به جدایی از هم کنند. واژه طلاقی که عرش خدا را به لرزه در می آورد این روزها مد شده و افراد به سرنوشت خود بعد از طلاق کمتر فکر می کنند، تصمیمی که عجولانه برای جدایی توافقی مابین زن و شوهر گرفته می شود گاها باعث ندامت و پشیمانی آنها می شود.
اگر از تک تک مراجعانی که به اسم طلاق توافقی به این مکان آمده اند علت جدایی شان را جویا شوید به این نتیجه می رسید که در طی این مدتی که با هم زیر یک سقف زندگی کرده اند زن و مرد هر دو خوب بوده اند اما چون در بعضی مسائل باهم اختلاف نظر داشتند باعث شد امروز آنها از یکدیگر جدا شوند.
اختلاف نظر و سليقه جزء لاينفک زندگي زناشويي و گاه نمک زندگي است اما همين اندک زماني که روي هم انباشته شود ،به سيلي ويرانگر تبديل مي شود که بنياد خانواده را فرو مي پاشد وآسيب ها وعوارض سهمگيني در جامعه بر جاي مي گذارد.
زمان های نه چندان دور که خانواده نقش مستحکم تری در به وقوع پیوستن امر ازدواج و یا جدایی را در افراد داشت بزرگترها با میانجی گری و وساطت مراسم ازدواج برای جوانها را فراهم می کردند و وقتی بین آنها اختلاف نظر یا به قول امروزی ها تفاهم کمرنگ می شد این بزرگترهای فامیل بودند که آنها را نصیحت می کردند و چه خوب بود نصیحت هایی که جلوگیری از جدایی افراد می کرد.
هر چند طلاق توافقی در قانون ذکر نشده، اما قضات دادگاه خانواده معمولا آن را به لحاظ قانونی با مواد مربوط به طلاق خلع توجیه می‌کنند. در طلاق توافقی زن و مرد توافق می‌کنند از یکدیگر جدا شوند و این توافق در حکم دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می‌کند، ولی از آنجا که بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است و مرد هر وقت که بخواهد می‌تواند زن خود را طلاق بدهد، معمولا زنان همه یا بخشی از حقوق مالی خود را می‌بخشند تا همسرشان را برای جدایی راضی کنند.
این روزها طلاق توافقی درحالی بيشترين آمارطلاق را به خود اختصاص داده که در سیستان وبلوچستان بیشترین مراجعان به دادگاه از این شیوه استقبال کرده اند.
«کلثوم موذن»، مدیر دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه گفت: بیشترین مراجعان به دادگاه خانواده این روزها از طلاق توافقی حکایت دارند و آمار60 درصدی طلاق توافقی در زاهدان گویای این امر است.
کارشناس ارشد علوم اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با بیان اینکه امروزه تمام اتفاقات از ازدواج و کار گرفته تا تحصیلات و طلاق همه نسبت به گذشته متفاوت شده است، اظهار داشت: طلاق منحصربه خانواده نیست و باعث متزلزل شدن جامعه نیز می شود.
«ابراهیم مرادقلی» افزود: امروز ما شاهد روند روبه رشد این معضل اجتماعی هستیم و خانواده که اصلی ترین نهاد اجتماعی است در معرض پیامدهای ناگوار پدیده طلاق قرار دارد از این رو فرآیند طلاق اغلب از نظر اجتماعی و روانی دردناک است و بدون عارضه نخواهد بود و از دیدگاه فردی، مهم ترین اتفاقی که برای فرد در معرض طلاق رخ می دهد تحول شخصیتی وی است.
وی گفت: در گذشته حساسیت‌های زیادی نسبت به طلاق وجود داشت که باعث می‌شد حکم طلاق صادر نشود اما امروز به راحتی حکم طلاق توافقی صادرمی‌شود وروز به روز شاهد افزایش طلاق های توافقی در جامعه هستیم.
کارشناس ارشد علوم اجتماعی با بیان اینکه فرزندان بیشترین آسیب را در اینگونه طلاق ها متحمل می شوند، ادامه داد: اگر چه در ظاهر فرزندان طلاق سالم هستند و به معضلات اجتماعی از قبیل جرایم و جنایات، مواد مخدر و الکل و ... کمتر کشیده می شوند اما شادی و سرزندگی خود را از دست داده و در آینده نمی توانند برای فرزندان خود الگوی مناسبی باشند زیرا این دسته از افراد در مراحل مختلف زندگی خود احساس تنهایی، سرخوردگی و بی پشتوانگی می کنند.
وی توقعات و خواسته‌های متفاوت زوجین و تغییرات فرهنگی موجود در جامعه کنونی را از مهم‌ترین عوامل درخواست طلاق از سوی زوجین عنوان کردو گفت: اعتیاد، فقر، بیکاری، دخالت خانواده ها و خیانت یکی از زوجین و چشم و هم چشمی از دیگر دلایل طلاق است.
مرادقلی در پایان با اشاره به اینکه احترام متقابل زوجین، محبت های دو طرفه و مشورت از مهمترین عوامل پایداری زندگی و مقابله با پدیده طلاق است، خاطر نشان کرد: در مقابله با این گونه طلاق ها که در جامعه رو به افزایش است مدیران و مسوولان مربوطه باید تمهیدات لازم را در دستور کار قرار دهند.
سخن پایانی: توصيه رهبر معظم انقلاب به قضات برای کاهش طلاق های توافقی
مقام معظم رهبری عصر يک شنبه هفتم تير ماه در ديدار رئيس و مسئولان قوه قضاييه، با تاکيد بر تلاش برای تسهيل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاه های خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده ها، اين گونه مسائل را تقليل دهند.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdci53ay.t1azv2bcct.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما