تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۱
گزارش عصر هامون از آمار قابل تامل غرق شدگی در سیستان و بلوچستان؛

وقتی تفریح بهانه مردن می شود/ مرگ 100 نفر در سه سال

تحلیل آمارهای مرگ و میر در دریاچه ها و کانال های آب سیستان و بلوچستان تراژدی غمباری است که هر سال خسارتهای کلانی به کشور وارد می کند و سرمایه های انسانی را در کام خود فرو می برد و قربانی می گیرد.
وقتی تفریح بهانه مردن می شود/ مرگ 100 نفر در سه سال
وقتی تفریح بهانه مردن می شود/ مرگ 100 نفر در سه سال
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، هر از گاهی صدای ضجه و شیون مادران و پدران و مسافرانی که برای بهره مندی از جاذبه های دریا به سیستان و بلوچستان سفر می کنند در میان امواج گم می شود و در سوگ عزیزانشان در دریا سیاهپوش راهی دیارشان می شوند.
دریاچه ها و کانال های آب سیستان و بلوچستان سال هاست در سایه کمبود فضاهای تفریحی و شنای برخی افراد به قربانگاه انسانهای سهل انگار تبدیل شده که جان خود را فدای بی احتیاطی می کنند و سبب افزایش آمار های مرگ و میر می شوند.
بر اساس آمار های ارائه شده از سوی پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان سال گذشته تعداد 19 نفر بر اثر غرق شدگی در دریا جان خود را از دست دادند که این آمار در سه ماهه اول سال جاری 11 نفر بوده اند و این نشان از افزایش مرگ و میر در سال جاری دارد.
غرق شدن در دریا و کانال آب؛ سناریوی تکراری
غرق شدن در دریاچه ها و کانال های آب به سناریوی تکراری برای مردم سیستان و بلوچستان تبدیل شده است به طوری که وقتی خبر ناگهانی غرق شدن یکی از اهالی را در کانال آب می شنوند گویی دیگر این نوع از مرگ نیز در بین مردم شهرهای مسیر آب تکراری شده است.
جوانان، نوجوانان و کودکانی که در فصل گرما به بهانه آب بازی و شنا کردن در کام این غول پریشان فرو می روند و یا حتی افرادی که به طور اتفاقی وارد این جریان بزرگ آب می شوند.
با شروع فصل گرما اما علی رغم هشدارهای فراوان و علایم هشدار دهنده باز هم شاهد افزایش روز افزون تعداد خانواده های داغدار در این ماجرا هستیم، کانال های آب و دریاچه هایی که قرار است همواره زندگی را به رگهای خشکیده استان برساند زندگی مردم این شهر را می گیرد.
 
گرمای هوا نباید مردم را به کام مرگ بکشاند
یکی از شهروندان سیستان گفت: متاسفانه این فرهنگ بد در بین مردم جا افتاده است که هر جا آبی روان و به ظاهر تمیز دیدند آن هم در فصل گرما برای شنا کردن یا تفریحات خارج از شهر کنار آن می نشینند در حالی که آمار قابل توجهی از غرق شدگان دراین کانال ها نیز اصلا قصد شنا کردن نداشتند و به طور اتفاقی درون کانال افتاده اند بنابراین گرمای هوانباید مردم را به کام مرگ بکشاند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که دریاچه هیرمند پر آب می شود نیز جوانان و نوجوانان به دلیل عدم مکان های تفریحی به کانال های آب روی می آورند و اقدام به شنا می کنند که می طلبد متولیان امر بیش از هر زمان دیگر به فکر تقویت زیرساختها در حوزه ساحل و دریا باشند.
 
خانواده ها مراقب فرزندانشان باشند
مراقب باشیم شادی های زودگذر ناراحتی های دائمی را برای عزیزانمان رقم نزند با همه همه وظایفی که برای مسئولان و دستگاه ها گفته شد اما بیشترین توجه و بیشترین وظیفه بر گردن خود ماست که باید این اموزش را به فرزندان و جوانان خانواده منتقل کنیم که با شادی های زودگذر ناراحتی های دائمی را برای عزیزانمان ایجاد نکنیم.
بسیاری از حوادثی که در این کانال ها به وقوع پیوسته در پی اقدام به شنای داوطلبانه بوده و افرادی که خود را به کام مرگ فرستادند و برای لحظه ای خنک شدن و تفریح کردن هم جان خود را از دست دادند و هم دیگران را داغدار کردند.
به هر روی، کانالهای آب و دریاچه های استان به هیچ وجه محل مناسبی برای شنا نیست، آب آرام کانال ما را وسوسه نکند تا برای چند لحظه شادی یک عمر پشیمانی را به ارمغان آوریم از سوی دیگر غریق 100 نفر در 3 سال در دریاچه ها و کانال های کم عمق سیستان و بلوچستان، زنگ خطر و هشداری در استان به صدا درآورده است و متولیان امر باید بیش از هر زمان دیگر به فکر تقویت زیرساختها در حوزه ساحل و دریا باشند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgwz9u.ak9xn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما