تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۶
رئیس جمهور با بیان این که سرمایه بزرگ کشورمان مقاومت ملت است، گفت: این ملت هرگز در صحنه‌‌ای شکست نخورده و تسلیم نمی‌شود.
قدرت دفاعی ما به هیچ عنوان کاسته نخواهد شد/ نخواهیم گذاشت به اسرار کشور خدشه‌ای وارد شود
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی به مسائل روز کشور پرداخت.
 
وی در ابتدای برنامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا برجام را با آنچه وعده داده‌اید منطبق می‌دانید، اظهار داشت: خوشحالم که امشب مهمان ملت این سرزمین هستم و به ایستادگی، صبوری و مقاومت این مردم تبریک می‌گویم. همچنین به خاطر موفقیت‌های بزرگ‌شان در طول تاریخ و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تبریک می‌گویم.
 
رئیس جمهور با بیان این که ما مذاکره را انتخاب کرده و آن را جدی دانستیم، تصریح کرد: آن روز فکر می‌کردیم ملت ایران در همه صحنه‌ای موفق بوده و امکان‌پذیر نیست این ملت در صحنه‌ای شکست خورده و تسلیم شود. پیروزی همواره در سایه حمایت مردم، رهبری و تدبیر دولت امکان‌پذیر است.
 
روحانی اضافه کرد: در مقام عمل مذاکره موفق است ولی شرایط موفقیت آن را ملت و رهبری و همه دست اندرکاران باید فراهم کنند.
 
رئیس قوه مجریه با تأکید بر این که مقاومت ملت یکی از سرمایه‌های بزرگ ماست، اظهار داشت: اگر ملت ما ایستادگی نمی‌کردند فعالیت دانشمندان ما در موضوع هسته‌ای به پیروزی نمی‌‌رسید و در زنجیره اول یا دوم ناموفق می‌شدیم.
 
وی تصریح کرد: باید در این راستا مذاکره و صحبت کردن، سرمایه‌های ما در این دو سال مردمی بودند و اولین حضور آن‌ها با 73 درصد آرای‌شان در انتخابات بود که حماسه سیاسی بزرگی را رقم زدند.
 
رئیس جمهور تأکید کرد: انتخاب دو سال گذشته رفراندومی بود که باید به این امر توجه می‌کردیم که چگونه تعاملات سازنده با جهان داشته باشیم.
 
رئیس جمهور با بیان این که دستاورد ما در مذاکرات بیش از چیزی است که دو سال پیش به آن فکر می‌کردم، گفت: با هدایت رهبر انقلاب، حمایت مردم، عنایت خداوند متعال و دانش و شجاعت لازم مذاکره کنندگان توانستیم مقصد را به خوبی طی کنیم و ان شاء الله بتوانیم به پیروزی نهایی برسیم.
 
 روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که به نظر شما طرف مقابل به تعهدات‌شان پایبند خواهند بود، اظهار داشت: مذاکرات در قالب چارچوبی انجام می‌شود و گام به گام مذاکرات قابل سنجش است، اما برخی از کشورهای طرف مقابل به طور طبیعی مورد اعتماد مردم ما نیستند اما به این معنی نیست که با آن کشورها برای رسیدن به یک هدف مشترک همکاری نکنیم.
 
 رئیس قوه مجریه در ادامه تصریح کرد: در ماجرای افغانستان، صدام حسین و پایان حکومت صدام ما مداخله مستقیم نداشتیم اما گروه‌هایی با ما بودند که اهداف مشترکی را حس کردند و این مسیر دنبال شد.
 
وی با اشاره به این که منافات ندارد اگر کشوری مثل ما نباشد اما در مسائل بین‌المللی مذاکره کنیم و همکاری داشته باشیم، ادامه داد: ما نمی‌توانیم حتی به کشور دوست و همسایه و هم‌مذهب خودمان اعتماد 100 درصد داشته باشیم.
 
 رئیس جمهور بیان کرد: از توافق موقت ژنو که مربوط به اوایل آذر 92 می‌شود، در مقام عمل آزمایش کردیم و آن‌ها به قول‌هایشان عمل کردند و ما نیز برخی از محدودیت‌ها را پذیرفتیم.
 
روحانی با اشاره به این که این توافق 10 ساله است، افزود: ما در توافق موقت ژنو یک پنجم توافق امروز را انجام دادیم و متوجه شدیم که می‌توان کار کار پیش برد.
 
رئیس قوه مجریه با تأکید بر این که ما در برابر دو راه بیشتر نداریم، گفت: ما باید تسلیم و یا شکست دنیا را انتخاب می‌کردیم که خیلی منطق ندارد اما راه سوم تعامل با دنیا است البته تعامل سازنده که در چارچوب منافع ملی و توافق برد – برد باشد.
 
وی با بیان این که توافق برد – باخت شدنی نیست و اگر هم باشد، پایدار نیست، تصریح کرد: ما باید بررسی کنیم تا دستیابی به اهداف اصلی‌مان را مشخص کنیم، ما سه هدف مهم داشتیم که به آن دست پیدا کردیم و طرف مقابل نیز یک هدف مهم داشت که به آن دست پیدا کرده است.
 
رئیس جمهور اظهار داشت: به آنچه امروز به دست آمده نمی‌توانیم بگوییم اعتماد 100 درصد وجود دارد، در تجارتی که با یک کشور انجام بدهید، مطمئن نیستید طرف مقابل 100 درصد به آن عمل کند، البته می‌توان مکانیزمی گذاشت تا متضرری نباشد و امیدوارم این توافق به خوبی پیش برود و مراحل بعدی هم به خوبی گذرانده شود.
 
روحانی با اشاره به این که طرف مقابل احساس می‌کند ما را از ساخت بمب اتم بازداشته است، ادامه داد: آن‌ها معتقدند کاری کرده‌اند که بین ایران و بمب اتم یک سال فاصله انداخته است. از نظر ما این یک خیال‌پردازی است.
 
 رئیس قوه مجریه بیان داشت: احساس کردند ما به دنبال ساخت بمب اتمی هستیم، زیرا در نمونه‌برداری‌های اولیه در سال 82 بود که آن‌ها در ایران آلودگی‌های بالای 75 درصد پیدا کردند و معتقد بودند ما غنی‌سازی بالای 75 درصد انجام داده‌ایم؛ به همین دلیل خواستند پرونده ما را به شورای امنیت ببرند.
 
وی تصریح کرد: بعدها روشن شد که بعضی از سانتریفیوژها استفاده شده بوده و دست دوم به ایران فرستاده شده و این سانتریفیوژها در آن کشورها بالای 75 درصد غنی‌سازی کرده بودند و به همین دلیل مسیر توهم‌آمیزی را آن‌ها دنبال کردند و معتقدند با این توافق، ساخت بمب را در ایران به تأخیر انداخته‌اند.
 
رئیس جمهور با بیان این که ما قصد ساخت سلاح کشتار جمعی را نداریم، افزود: در زمان جنگ تحمیلی می‌توانستیم سلاح شیمیایی بسازیم و آن را به کار ببریم اما این کار را نکردیم و اگر بخواهیم روزی از منافع ملی دفاع کنیم، شرافتمندانه دفاع خواهیم کرد.
 
روحانی با اشاره به این که مقام معظم رهبری طی فتوایی سلاح کشتار جمعی و ساخت و استفاده از آن را حرام اعلام کردند، اظهار داشت: ما در حال حاضر به دستاورد بسیار بزرگی رسیده‌ایم، زیرا ما تحت فصل 7 منشور سازمان ملل و ماده 41 بودیم و طبق نظر آن‌ها این کشورها صلح و امنیت جهانی را تهدید می‌کنند اما بعد از قطعنامه 2231 ما به دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم و امروز به عنوان کشوری شناخته می‌شویم که باید با ما تعامل شود.
 
رئیس قوه مجریه گفت: ژاپن سالیان دراز تحت فصل 7 بود و نمی‌توانست ازآن خارج شود. ما بدون جنگ و خواهش در مسیر حقوقی کاری را انجام دادیم که سازمان ملل 6 قطعنامه قبلی را لغو کرد و عنوان آن را نیز تغییر داد. این دستاورد بزرگ حقوقی سیاسی ماست که من برایش نظیر نمی‌شناسم.
 
وی با انتقاد از عملکرد صداوسیما در مورد تحلیل برجام گفت: اگر تا به حال کشوری وجود داشته که با مذاکره از فصل 7 خارج شده، به ما معرفی کنید. در این قطعنامه حقوق هسته‌ای ما، غنی‌سازی، اراک و حقوق ملت ایران تثبیت شده است.
 
رئیس جمهور ادامه داد: در همین قطعنامه آمده است که تحریم‌ها برداشته می‌شود، پس ما به سه هدف‌مان یعنی تثبیت حقوق‌مان، خروج از فصل 7 سازمان ملل رسیده‌ایم و از تحریم‌ها نیز خارج خواهیم شد.
 
روحانی افزود: طرف مقابل هم می‌گوید من نیز پیروزی به دست آورده‌ام و آن این است که ایران را یک سال از رسیدن به بمب اتم دور نگه داشته‌‌ام. رئیس قوه مجریه در مورد نگارنی از بازرسی‌ها گفت: ما که چیز عجیب و غریبی را قبول نکرده‌ایم، آن چیزی که ایران از قبل پذیرفتهPMD بوده و آن چه از این به بعد می‌پذیریم، پروتکل الحاقی است.
 
وی افزود: پروتکل الحاقی را تنها ما قبول نکرده‌ایم و بیش از 140 کشور دنیا امضا کرده‌اند و اجرا می‌شود. آنچه که در کشورهای دیگر اجرا می‌شود، همان هم اینجا اجرا خواهد شد و فرقی نخواهد داشت.
 
 رئیس جمهور ادامه داد: هیچ کس در دنیا امنیت ملی، افراد نظامی خود را معامله نمی‌کند. ما نخواهیم گذاشت کوچک‌ترین سِر این کشور نه نظامی بلکه حتی علمی، اجتماعی در سایه اجرای این توافق خدشه‌دار شود.
 
روحانی افزود: ما یک بار به مدت دو سال داوطلبانه این پروتکل را اجرا کرده‌ایم. همان موقع هم برخی انتقادهایی داشتند که البته اشتباه بود. هیچ نگرانی امروز به هیچ عنوان وجود ندارد. قدرت دفاعی ما به هیچ عنوان کاسته نخواهد شد.
 
رئیس قوه مجریه بیان کرد: این که بعضی‌ها در گوشه و کنار می‌گویند این دولت تدبیر و امید دنبال اقتصاد، مهار تورم، رفع رکورد، بهداشت و سیاست خارجی است و دنبال تقویت بنیه دفاعی نیست، گفت: ما در سلاح‌های استراتژیک و بنیه دفاعی، در این دولت به 80 درصد ده سال قبل رسیده است. این دولت 80 درصد در سال گذشته سلاح و تجهیزات لازم را حتی در زمینه هسته‌ای انبار کرده است.
 
وی تصریح کرد: شما بدانید اولین تست مکانیکی IR8 که بزرگ‌ترین دستاورد ماست، در این دولت انجام شده و البته من زیاد علاقمند به تبلیغ نیستم، بنابراین ما روی امنیت ملی‌مان بسیار حساس هستیم و اتفاقاً یکی از دستاوردهای این توافق امنیت ملی است یعنی کشور ما از تهدید هیچ وقت نمی‌ترسد و کشوری که در سال‌های گذشته یک شبه تهدید یا شبح تهدیدی برای این مردم بود، امروز با این توافق دیگر نیست و امنیت ملی ما بهتر از گذشته است.
 
رئیس جمهور تأکید کرد: امنیت تنها جنگ نیست باید فضای امنی برای فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی انجام شود و امروز این فضا از هر روز دیگری نسبت به سال‌های گذشته امن‌تر است و اجرای این توافق و قطعنامه نه تنها هیچ مشکلی را برای امنیت ملی ایجاد نمی‌کند، بلکه تحریم تسلیحاتی ما هم تبدیل به محدودیت شده و در مواردی هم با مقرراتی که در این توافقنامه آمده می‌توانیم با آن‌ها معامله کنیم.
 
روحانی افزود: بیانیه جمهوری اسلامی ایران بعد از قطعنامه به صراحت بود و قدرت و امنیت ملی ما هرگز تضعیف نشده و طبق این توافق قدرت موشکی ما تهدید نیست.
 
 رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: این قطعنامه می‌گوید موشکی که طراحی شده باشد و بتواند کلاهک هسته‌ای را حمل کند؛ ما هرگز چنین چیزی را نداشته‌ایم و نخواهیم داشت. بنابراین هیچ نگرانی وجود ندارد و این دستاورد موفقیتی است که ملت ما با هدایت مقام معظم رهبری به دست آورده است.
 
 وی در ادامه در پاسخ به سوالاتی در مورد اقتصاد پساتحریم گفت: این دولت از آغاز در شرایط تحریم دنبال حل و فصل مسائل اقتصادی بوده. یکی از دلایل پیروزی ما در مذاکرات هم همین موضوع است یعنی اگر ما در دوران مذاکرات نمی‌توانستیم تورم 42 درصد را پایین بیاوریم در این صورت دشمن امیدوار می‌شد که این تحریم اثر دارد. من خدا را شکر گذارم که توانستم با حمایت مردم قول‌هایی که به مردم داده بودم، عمل کنم.
 
 رئیس جمهور ادامه داد: از روز اول که ما به مردم گفتیم تا پایان سال 92 تورم را به 35 درصد می‌رسانیم و دو مرتبه در آغاز سال گفتیم تا پایان سال تورم را 25 درصد می‌رسانیم این کار را انجام دادیم و عملاً به 15 درصد رسید.
 
 روحانی افزود: ما گفتیم که در سال 93 از رکورد خارج می‌شویم و رشد اقتصادی خواهیم داشت و اوایل این سال هم اعلام کردیم که رشد 3 درصد خواهیم داشت و الحمدلله به این رشد هم رسیدیم. رئیس قوه مجریه بیان کرد: من به مردم قول دادم تا پایان دولت با حمایت مردم به تورم یک رقمی پایدار که آرزوی 40 ساله این کشور است، خواهیم رسید و ان شاء الله دست خواهیم یافت.
 
وی افزود: در مورد رشد اقتصادی ما، امسال به دلیل تحریم و قیمت نفت بسیار تحت فشار بودیم ان شاء الله در سال آینده تغییر خواهد کرد.
 
رئیس جمهور بیان کرد: عامل موفقیت ما در مذاکرات حرکت درست در زمینه مسائل اقتصادی بود من بارها گفته‌ام که تحریم موفق نخواهد بود ولی موثر خواهد بود. این تحریم‌ها ضد حقوق بشری و ظالمانه بودند و ما هر جنسی را که وارد این کشور می‌کردیم گاهی تا 40 درصد گران‌تر درمی‌آمد یعنی اگر 100 میلیارد جنس وارد می‌شد، حداقل 25 میلیاردش تلف می‌شد. این هزینه از جیب مردم می‌رفت. البته برای کاسبان تحریم در دوبی و اروپا، چین، تهران بسیار سود داشت. 
 
روحانی افزود: آن‌ها از توافق عصبانی هستند اما مردم ما هزینه بسیاری را پرداخت کرده‌اند. رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: باید دروازه‌های جهانی به روی مردم به طور کامل گشوده شود.
وی افزود: ما می‌بایست سرمایه خارجی را وارد کشور بکنیم و همین طور تکنولوژی را. همان طور که می‌دانید باید بعد از اجرایی شدن توافق تمام تحریم‌های اقتصادی، مالی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و... لغو شود.
 
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در برجام در بخش تحریم این مسائل بسیار دقیق بررسی شد که جا دارد از تیم اقتصادی، سیاسی و فنی و حتی تیم خبری تشکر کنم که دست در دست هم دادند تا در این موفقیت سهیم باشیم.
 
روحانی همچنین در ادامه به روزهای پرفراز و نشیب گذشته اشاره کرد و گفت: ما روزهای پرفراز و نشیبی را داشتیم و چه شب‌ها و ساعت‌هایی که بر ما گذشت. روزی بعد از جلسه‌ای که با دکتر ظریف، دکتر عراقچی و تخت روانچی داشتم و خط قرمزهای اعلام شده را به آن‌ها گوشزد و همچنین تجدید کردم، آن‌ها گفتند که ما به توافق نخواهیم رسید که در لحظه خداحافظی دست من در دست یکی از این عزیزان بود و در همان حال گفتم کار سختی است ولی ما موفق خواهیم شد.
 
رئیس قوه مجریه در ادامه افزود: من هیچ وجه ناامید نبودم و نیستم و در این 23 ماه هیچ تردیدی در موفقیت‌مان و موفقیت ملت ایران نداشتم چرا که تمام این مشکلات اقتصادی و سیاسی بی‌تردید به دست این ملت و همچنین رهبری با کفایتی که داریم و با وجود ملتی منسجم و باهوش حل شود و چه زیبا مقام معظم رهبری در بحث انتخابات فرمودند اگر کسی هم با نظام دلخوری دارد، حتماً کشورش را دوست دارد.
 
وی همچنین به خوشحالی و سرور همه ملت‌ها و ملت ایران اشاره کرد و افزود: ببینید همه خوشحالند، به غیر از چند کشور معدود و صهیونیست‌ها، همه ملت‌ها اظهار رضایت دارند و باید اشاره کرد که خود آقای اوباما در این باره گفت چه کسانی میلیاردها دلار در کنگره برای به توافق نرسیدن و از بین بردن این توافق خرج کرده‌اند که مشخص است این حربه چه کشورهایی در منطقه است.
 
رئیس جمهور کشورمان همچنین در ادامه با بیان این که بسیاری از مقامات کشورهای مختلف از طریق تلفن و یا نامه‌نگاری جهت تبریک تماس گرفتند، تصریح کرد: به غیر از معدودی جنگ طلب و صهیونیست‌های غاصب همه اظهار خوشحالی دارم البته این را هم باید افزود که ملت ایران نه برای این که تحریم‌ها برداشته شد بلکه برای این که حقوق‌شان تثبیت شده است خوشحالی می‌کنند. ما بر توطئه‌ها پیروز شدیم که کار مهمی به شمار می‌آید و مطئنیم با شرط توکل بر خدا و اتحاد و انسجام تحت پرچم اسلام و زیر خیمه رهبری پیروز شویم.
 
روحانی افزود: لازم به ذکر است یاد کنیم از ماه مبارک رمضان و چه شب‌هایی که مردم عزیزمان برای فرزندان‌شان و جبهه دیپلماسی دعا کردند.
 
رئیس قوه مجریه در پاسخ به این سوال که اگر درهای ایران به روز دنیا باز شود، ما در مقابل واردات بی‌رویه چه کار خواهیم کرد و آیا این نگرانی به جا است و یا نه، گفت: این نگرانی برخلاف نگرانی‌های امنیتی که بحثی کاملاً نابه‌جا بود، به جا و حائز اهمیت است چرا که ما در این زمینه و واردات بی‌رویه در گذشته سابقه خوبی نداشتیم. در سال‌های گذشته وضع درآمد ارزی ما بسیار خوب بود و ما 700 میلیارد دلار پول نفتی را خرج کردیم و در نتیجه آن در داخل کشور دو هزار بنگاه اقتصادی در اوج درآمد دلاری تعطیل شد و همچنین 500 هزار نفر بیکار شدند. این واردات بی‌رویه برای اشتغال به دیگران سود داشت. البته گفتنی است شاید چاره‌ای نباشد در موادی مانند گندم که یک نیاز اولیه است و شاید به آن نیاز داشته باشیم از لحاظ واردات مسئله و خطری کشور را تهدید نکند ولی در کل کالای ساخته شده نباید وارد کشور شود. چرا که یک مصیبت تلقی شده و جای تبریک نداشته بلکه می‌بایست در این زمینه تسلیت گفت.
 
وی در ادامه این بحث به دیدار خود با وزیر امور خارجه فرانسه اشاره کرد و گفت: من به وی گفتم که ما با هر کشوری که سرمایه و تکنولوژی وارد کشور ما بکند همکاری کرده و به آن خوش آمد می‌گوییم. فابیوس هم در جواب بنده این طور گفت من در پاریس به همه شرکت‌ها گفتم که نباید به ایران کالا برد و دوران آن زمان به سر رسیده است و امروز می‌بایست سرمایه و تکنولوژی خود را وارد ایران کنیم.
 
رئیس جمهور با بیان این که من جلسات اقتصادی متعددی قبل و بعد از توافق هسته‌ای داشته‌ام، تصریح کرد: بنده هفته‌ای یک روز با تیم اقتصادی و ستاد اقتصادی درباره این مسئله جلسه داشته و بر خود واجب می‌دانم که مسئله اشتغال جوانان حل شود.
 
روحانی در ادامه افزود: بعضی‌ها فکر می‌کنند ما دل‌مان لک زده برای رفت و آمد با خارجی‌ها و این فکر غلطی است و آنچه ما خواسته‌ایم ایجاد اشتغال و فرصت برای جوانان است.
 
رئیس قوه مجریه همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون سیاست‌هایی که برای برنامه ششم ابلاغ کرده‌اند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند ما باید به دنبال رشد 8 درصدی باشیم که باید با تمام سختی‌ها دستور ایشان عملی شود چرا که اگر ما در سال 1400 رشد 8 درصدی ایجاد کنیم به درآمد کشور 59 درصد اضافه می‌شود و اگر همین روند رشد 8 درصد تا بیست سال ادامه یابد، درآمد کشور 4.5 برابر خواهد شد.
 
وی تصریح کرد: ما 32 میلیون جوان 20 تا 40 ساله در کشور داریم و پنجمین کشور دنیا در زمینه فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی هستیم. شرایط امروز برای رونق اقتصادی مناسب است. سیاست ما عوض نمی‌شود ما همچنین اقتصاد مقاومتی را پیش گرفته‌ایم و هدف ما درون‌زا بودن می‌باشد. من از همه منتقدین و همچنین جوان‌های عزیز در شبکه‌های اجتماعی که از ما حمایت کرده و انتقادهای سازنده داشته‌اند و با عکس‌های زیبا و طنزهای منحصر به فرد از ما حمایت کردند، سپاسگزاریم. البته گفتنی است برخی دستگاه‌ها می‌خواستند برخی از شبکه‌های اجتماعی را قطع کنند که بنده مخالف این امر بوده و توصیه من این بود که باید راه دیگری را باید برگزید. لازم به ذکر است این شبکه‌های اجتماعی کار بزرگی کرد و نقدهای منصفانه حق مردم است اما تخریب و دروغ و اتهام و اغراق و تشویش اذهان عمومی از این ملت مبری است و چه زیبا مقام معظم رهبری این سال را سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نام گذاری کرده‌اند که ما می‌‌توانیم با این شعار در اقتصاد هم موفق باشیم.
 
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که ما دو عدد در سال 82 طبق گفته شما سانتریفیوژ آورده‌ایم که آلوده بود و شما چه تضمینی می‌دهید که آژانس از این موضوع برای اهرم فشار استفاده نکند گفت: البته لازم به ذکر است که بگویم آن آلودگی‌ها برای صدها سانتریفیوژ بود که حتی باعث آلودگی انبارها و حتی نطنز هم شد و دوستان ما در این زمینه فکر می‌کردند با توجه به نوع بسته‌بندی آن‌ها، این سانتریفیوژها نو هستند و این مشکل برای ما ایجاد شد که باید بیشتر در این زمینه حواسمان جمع باشد.
 
روحانی افزود: اسرار ما فاش نشده است از ملیت‌های مختلف در آژانس بین‌المللی حضور دارند و ما در پروتکل الحاقی کنوانسیون شیمیایی داریم و باید قانون را بلد بوده و با مسائل ریز حفاظتی آشنا باشیم و سازمان انرژی اتمی نیز بر آن مسلط باشد.
 
رئیس قوه مجریه با بیان این که کره جنوبی به دنبال غنی‌سازی مخفی بود، اظهار داشت: به دنبال این اتفاق آژانس متوجه و این افراد را شناسایی کرد و دولت این کشور آن‌ها را دستگیر کرده و به قانون سپرد و این دولت در آژانس عذرخواهی و تعهد کرد به هیچ وجه در این کشور به دنبال غنی‌سازی و سانتریفیوژ نباشد. ما اگر می‌خواستیم این کار را انجام دهیم از همان روز اول پرونده ما بسته می‌شد. ما کار خلافی نکردیم که کسی را به دادگاه ببریم. ما باید با دقت کار را پیش برده تا قانون اجرایی و اسرار حفظ شود.
 
وی با تأکید بر این که پیروزی ما در مذاکرات پیروزی غرور ملی ماست، اظهار داشت: عزت ملی ما در این مذاکرات به جهانیان نشان داده شد و توافقی امضا شد که برد - برد است و به اهداف ملی دست پیدا کرده و احساس غرور و افتخار می‌کنیم.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه در این توافق موفقیت‌های ما فقط سیاسی اقتصادی و حقوقی نبوده، اظهار داشت: ما از نظر فرهنگی پیروز شدیم ما به جهان ثابت کردیم که گفتمان تعامل پیروز است و چرخش آن را در منطقه و جهان به وجود آوردیم و گفتیم که مذاکره بر اساس تکریم و احترام است، نه تهدید.
 
روحانی با اشاره به این که 710 روز از روز تنفیذ بنده به عنوان رئیس جمهور می‌گذرد، تصریح کرد: در آن روز در مجلس شورای اسلامی در مقابل نمایندگان کشورهای دنیا اعلام کردم که با زبان تهدید نباید با ملت ما حرف بزنند و امروز دنیا به این نتیجه رسیده که تکریم می‌تواند نتیجه دهد نه تهدید. ما همواره ثابت کردیم افراط غلط بوده و اعتدال درست است و این یک نهال تازه غرس شده است و باید از آن مراقبت کرده تا به بار بنشیند.
 
رئیس قوه مجریه با اشاره به برنامه‌های پساتحریم تصریح کرد: مردم بدانند بعد از تحریم دو کار را انجام خواهیم داد یا قرص مسکن می‌آوریم (دلار را پایین آورده و جنس را ارزان می‌کنیم) و یا به دنبال سرمایه‌گذاری هستیم و از این دلار و قدرت برای سرمایه‌گذاری در صنعت کشاورزی و خدمات استفاده خواهیم کرد. این توافق زمینه انسداد را باز می‌کند و هدف مردم ما دستیابی به منافع آنی و زودگذر نیست و نرخ تورم نیز تا پایان عمر دولت تک رقمی می‌شود.
 
وی اضافه کرد: رونق اقتصادی و اشتغال ایجاد خواهد شد و ما می‌توانیم به آن چه که مستحق هستیم، دست پیدا کنیم.
 
رئیس جمهور با تأکید بر این که بنده بیست سفر استانی داشته‌ام، اظهار داشت: در این سفر 600 پروژه میانی و مهم به دست مردم طراحی و بخشی از آن اجرایی شده و در حال توافق است، همچنین در این سفرها 500 نفر از کارآفرینان ایرانی مقیم خارج از کشور ما را کمک علمی، فنی، تبلیغاتی و تجاری کردند. ما همواره انتظارمان از ایرانیان داخل و مقیم خارج از کشور این است که تکنولوژی و سرمایه را بیاورند و بخش‌های دولتی ورود سرمایه‌ها را تسهیل کرده و فضا را امن کنند. 
 
روحانی تأکید کرد: اگر وزیر امور خارجه فلان کشوری آمد، نباید پرونده قدیمی را رو کنیم. چرا که به وجود آمدن فضای همکاری و رابطه مهم است و نباید وقت را تلف کرد.
 
رئیس قوه مجریه با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک اظهار داشت: اگر بررسی و نقد شود، هیچ اشکالی ندارد و یک مراحل قانونی دارد، که باید طی شود. گروه 1+5 رسماً لغو تحریم‌ها را مطرح کرده و ما نیز در ظرف یک ماه اقدامات خود را انجام خواهیم داد و آژانس انرژی اتمی اقدامات را تیک می‌زند و این اقدامات شکلی بوده و محتوایی نیست.
 
وی اضافه کرد: لغو تحریم‌ها اجرایی خواهد شد و در این راستا فضا تغییر کرده و نشاط و سرمایه به کشور می‌آیند. فروش نفت تغییر می‌کند و دستمان برای فروشش باز است و همه این‌ها نیازمند زمان است که باید طی شود و باید در این دوره با دولت همدل و همزبان بود. چرا که دولت بدون حضور مردم موفق نمی‌شود.
 
رئیس جمهور درباره این که آیا رفت و آمدهای دیپلماتیک در فضای جدید معادلات را تغییر می‌دهند، اظهار داشت: ما همواره یک اصولی داریم که تغییر نمی‌کند و در این اصول برای توسعه کشورمان نیازمند غنی سازی، تحقیق و توسعه و باز بودن آب سنگین اراک هستیم و حتماً این توافق فضای جدیدی را باز خواهد کرد.
 
روحانی افزود: بحران یمن و سوریه فقط با راه حل نهایی سیاسی حل خواهد شد.
 
رئیس قوه مجریه در پایان این برنامه تلویزیونی ضمن قدردانی از ملت بزرگ ایران وعده داد حتماً درباره عملکرد دو ساله دولت درباره اقتصاد به صورت ریز توضیحاتی را در آینده نزدیک ارائه دهد.
 
انتهای پیام/8399
https://www.asrehamoon.ir/vdcf1xde.w6d0cagiiw.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما