کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از اهدای حیاتی ترین عضو بدن،

کمبود دو گروه خونی AB- و O+ در سیستان / روزانه ۳۵۰ واحد خون و فرآورده خونی در سیستان و بلوچستان مصرف می شود

15 مرداد 1394 ساعت 9:07

مردم سیستان همواره در انجام کارهای خیرخواهانه پیش قدم هستند و اهدای خون در این منطقه از کشور با وجود سختی شرایط زندگی یکی از بهترین هم نوع دوستی به شمار می رود.


به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: هدایای کمی در دنیا وجود دارند که آنقدر قدرت داشته باشند تا بتوانند جان فردی را نجات دهند؛ خون یکی از آن هدیه هاست با آن که هزینه نسبتا کمی دارد، می تواند جان افراد زیادی را حفظ کند و با کاری این چنین راحت، تاثیری عظیم در زندگی دیگران خواهد داشت.
نیاز به خون معمولا یک نیاز فوری است و بیشتر در مواقعی به وجود می آید که به دلیلی مثل خروج خون از بدن یا کمبود تولید یا تخریب بیش از حد سلول های خونی در بدن، فرد در خطر مرگ قرار داشته باشد. البته از نکته مهم نباید غافل بود که نیاز به بعضی از گروههای خونی نادر بسیار با اهمیت است مثل گروههای خونی -o که افراد دارای این گروه خونی به مراتب کمتر از سایر گروههای خونی دیگر هستند.
از همه این حرفها که بگذریم ؛متوجه می شویم که حیات انسان و هر موجود زنده دیگر بسته به خونی است که در جسم او در جریان است و اگر زمانی این جریان قطع شود ،دیگر امکانی برای زنده ماندن وجود ندارد.
مردم سیستان همواره در انجام کارهای خیرخواهانه پیش قدم هستند و اهدای خون در این منطقه از کشور با وجود سختی شرایط زندگی یکی از بهترین هم نوع دوستی به شمار می رود و در بین اکثر خانوادههای سیستانی افرادی یافت می شوند که هر ساله بطور مرتب خون اهدا می کنند.
اهدای خون در سطح سیستان کاملا داوطلبانه است
شهناز نظام دوست رئیس انتقال خون زابل گفت: اهدا خون در شهرستان زابل نسبت به دیگر شهرهای استان بصورت خود جوش بوده و اهدای خون در سطح سیستان کاملا داوطلبانه است.
نظام دوست با بیان اینکه در منطقه سیستان طرح جایگزین برداشته شده است ،گفت: مردم بدنبال پیامک و یا اینکه منتظر تماس از طرف انتقال خون نیستند و خودشان بصورت خودجوش برای اهدای خون مراجعه می کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز به دو گروه خونی AB- و O+ می باشد ،افزود: در این زمینه حتی پیامک هم ارسال شده و درخواست می کنیم از مردم همچون گذشته برای تامین فرآورده های خونی مورد نیاز مشارکت کنند.
رئیس انتقال خون زابل تصریح کرد: اکثر دریافت کنندهای خونی تالاسمی ها، بیماران دیالیزی و مخصوصا بیماران زنان و زایمان هستند که بیشترین دریافت کنندگان خونی را شامل می شوند.
نظام دوست بیان کرد: اکثر فرآورده های خونی به مراکز درمانی و بیمارستانهای سیستان از مرکز انتقال خون زابل انتقال داده می شود.
وی با اشاره به اینکه سنین اهداکنندگان متغیر می باشد ،افزود: معمولا جوانان ۱۷ تا ۳۵ ساله مراجعه کنندگان اصلی برای اهدای خون هستند.
نظام دوست خاطرنشان کرد: اگر فردی حجامت کند تا یک سال نمی توانیم از خون آن فرد برای بیمار استفاده کنیم و این در حالی است که متاسفانه موارد حجامت در سیستان افزایش پیدا کرده است.
دو هزار و ۶۰۰ بیمار تالاسمی در این استان زندگی می کنند
سهیلا خسروی مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: بر اساس آمارها، اهدای خون مردم در ماه مبارک امسال با کاهش بیش از ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه دیگر ایام سال روبرو بود، این در حالی است در ماه مبارک امسال نیز نسبت به ماه رمضان سال پیش، باز هم اهدای خون کمتری را شاهد بوده ایم.مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: دو هزار و ۶۰۰ بیمار تالاسمی در این استان زندگی می کنند که حجم بسزائی از اهدای ماهیانه را به خود اختصاص می دهند.
وی افزود: همچنین ۴۳۵ بیمار دیالیزی و بیماران دچار انعقاد خونی نیز از دیگر گروه های ثابت مصرف خون در سیستان و بلوچستان است که تامین خون مورد نیاز این گروه ها امری مهم و راهبردی است.
خسروی یاد آور شد: اکنون در استان روزانه ۳۵۰ واحد خون و فرآورده مصرف می شود که اگر روزانه ۲۸۰ نفر اهدای خون داشته باشیم دیگر به نقطه بحران نخواهیم رسید.
انتهای پیام/


کد مطلب: 72117

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/72117/کمبود-دو-گروه-خونی-ab-o-سیستان-روزانه-۳۵۰-واحد-خون-فرآورده-بلوچستان-مصرف-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir