تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۳
گزارشی از آسيب های اختلاف سنی در ازدواج؛

با اجازه کوچک‌ترها ... بله!

کارشناس و مشاوره مرکز مهر گفت: بهترین شرایط سنی برای ازدواج این است که سن پسر از دختر بیشتر باشد و این به دلیل به بلوغ رسیدن زودتر دخترها نسبت به پسرها است زیرا بیشتر بودن سن پسر از دختر این کمبود را جبران می کند و ازدواج آنها موفق تر است.
با اجازه کوچک‌ترها ... بله!
با اجازه کوچک‌ترها ... بله!
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، این روزها برای شروع یک زندگی مشترک همه چیز عوض شده و دیگر رسم و رسومات گذشته درکمتر خانواده ای به چشم می خورد. از نحوه انتخاب همسر گرفته تا خواستگاری و برپایی مراسمات تجملاتی با هزینه های کمرشکن که اغلب از سر چشم و هم چشمی نشات می گیرد که مبادا در مقابل دیگران کم و کاستی داشته باشیم.
یکی از اصولی که در امر مقدس ازدواج دستخوش تغییرات قرار گرفته اختلاف سنی بین دختر و پسر است که زمان هایی نه چندان دور هر چه مرد بزرگتر بود برای ازدواج مناسب تر به نظر می رسید اما امروز برعکس شده و مردانی که سن آنها کوچکتر است رغبت به ازدواج با زنان بزرگتر از خود را دارند. از آنجایی که بزرگتر بودن مرد در ازدواج یک ارزش است اما شاید شنیده باشید که یکی از دوستان یا آشنایان تان با خانمی بزرگتر از خود ازدواج کرده و این امر دیگر برای کمتر شخصی حائز اهمیت است.
در جامعه کنونی که زنان در بیشتر عرصه های اجتماعی، فرهنگی، هنری وسیاسی جایگاه خوبی را کسب کردند و از نظر سطح سواد ارتقا پیدا کردند، مقوله سن ازدواج هم در بین آنها تغییر کرد. اما همه این گفته ها بدان معنا نیست که در امر ازدواج اگر دختری بزرگ تر از پسر باشد، قطعا در زندگی مشترک دچار مشکل خواهند شد، زیرا اگر 2 طرف به بلوغ لازم برای ازدواج رسيده باشند، داشتن زندگی خوب دور از دسترس نخواهد بود.
در این زمینه کارشناس و مشاور مرکز مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه اظهار داشت: در امر مقدس ازدواج که یکی از سنت های الهی می باشد بهتر است سن مرد بین یک تا هشت سال از زن بزرگتر باشد زیرا سن ازدواج از جمله ملاک های دوام زندگی است و اختلاف سنی بیش از حد پایه های بنیان و مستحکم زندگی را به سستی می کشاند.
حمیرا مهدوی فر یکی از عوامل گرایش پسران به این گونه ازدواج ها را در برخی موارد مشکلات مالی و بیکاری پسران عنوان کرد و گفت: اغلب در این گونه ازدواج ها، زنان شاغل و دارای درآمد هستند و می توانند از همسر خود حمایت مالی کنند.
وی یادآور شد: زوجین در زندگی خود با دوستان و آشنايان در ارتباط هستند و در اين رفت و آمدها شايد بزرگ تر بودن خانم از شوهرش برای ديگران عجيب باشد و اين مسئله را با نيش و کنايه اظهار کنند که این مهم در دراز مدت موجب منفی شدن نگرش مرد به همسرش و زندگی مشترک شان می شود.
این مشاور با اشاره به اینکه در اینگونه ازدواج ها گاها زن نقش مادری را با نصیحت کردن یا باتجربه تر بودن خود برای همسرش ایفا می کند، افزود: مرد ممکن است برای حفظ اقتدار مردانه اش در مقابل واکنش ها و رفتار همسرش ایستادگی کند و محیط تنش زایی را در محیط خانه بوجود آورد.
مهدوی فر با بیان اینکه زنان در ازدواج به دنبال تکیه گاهی مطمئن هستند، ادامه داد: وقتی اختلاف سنی بیش از حد باشد خصوصا زمانی که زن از مرد بزرگتر باشد، زن نمی تواند حس منطقی برخورد کردن را از همسری که از او کوچکتر و ناپخته تر است قبول کند و این مهم باعث بروز اختلافاتی در مسیر زندگی برای آنان می شود.
کارشناس مرکز مشاوره مهر با اشاره به اینکه بيشتر بودن سن پسر از دختر برای ازدواج، يکی از اصول زندگی موفق است، گفت: در بعضی مواقع شاهد بوده ایم که اگر خانمی از شوهرش بزرگ تر باشد در تصميم گيری های زندگی مشترک از شوهرش نظرخواهی نخواهد کرد.
وی در ادامه همین مطلب تصریح کرد: تناسب سنی از جمله موازين زيربنايی و اساسی در ازدواج است که بی توجهی به آن، زمينه ساز بسياری از کج خلقی ها و ناسازگاری ها در زندگی زناشویی خواهد شد.
این کارشناس بیان کرد: در ازدواج هايی با اختلاف سنی بالا که زوجين کم سن و سال هستند، فرد کوچک تر ممکن است به تفريحات وسرگرمی هایی علاقه مند باشد که شاد و پرهيجان است اما از دید فرد بزرگ تر چندان پسنديده مقام و شان این فرد فرد نباشد در این زمان بهتر است در کنار همسرتان باشيد نه اینکه در مقابلش جبهه بگیرید و او را سرزنش کنید باید به او مهلت ذهید تا رفتار خود را در این زمینه تغییر دهد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: اینگونه ازدواج‌ها برای مردها بیشتر جنبه ای برای کمبود‌های دوران کودکی آنها است که با دارایی و ثروت دختر پر خواهد شد، که پس از پر شدن خلاهای کودکی یا نوجوانی احساسات کنار رفته و عقل جای آن را گرفته و آنجاست که عاقبت ازدواج مشخص می‌شود.
مهدوی فر در ادامه افزود: بهترین شرایط سنی برای ازدواج این است که سن پسر از دختر بیشتر باشد و این به دلیل به بلوغ رسیدن زودتر دخترها نسبت به پسرها است زیرا بیشتر بودن سن پسر از دختر این کمبود را جبران می کند و ازدواج آنها موفق تر است از این رو اکثر روانشناسان بر این عقیده اند که بهترین تفاوت سنی برای ازدواج همان 4 تا 8 سال است.
این کارشناس در پایان به تمام افراد توصیه کرد: در انتخاب همسر نهایت دقت را داشته باشند و از راهنمایی بزرگترها و تجربیات خود و دیگران بهره ببرند تا انتخاب کاملا درستی را برای یک عمر زندگی مشترک بگیرند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchxznq.23nimdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما