تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۴
گزارشی از اقدام تحسین برانگیزشهرداری؛

حمایت از زنان خوداشتغال، اولویت کاری شهرداری زاهدان

مدیر امور بانوان شهرداری زاهدان از واگذاری رایگان غرفه های بازارچه های خود اشتغالی در زاهدان خبر داد وگفت: با توجه به تولیدات زیادی که توسط بانوان انجام می‌گیرد و مشکلات اقتصادی زنان خودسرپرست در جامعه مقرر شد تا به این قشر آسیب‌پذیر نیز در کنار بانوان خوداشتغال به صورت ویژه توجه شود.
حمایت از زنان خوداشتغال، اولویت کاری شهرداری زاهدان
حمایت از زنان خوداشتغال، اولویت کاری شهرداری زاهدان
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، از خانه که به سمت مرکز شهر یا بازار برای خرید می رویم در گوشه و کنار شهر خصوصا خیابان امیرالمومنین (ع) و شریعتی زنان دست فروشی را می بینیم که محصولات تولیدی خود را در معرض دید عموم برای فروش گذاشته اند تا از این طریق در خرج و دخل منزل خود کمکی کرده باشند و درنان آوری هم پای سایر اعضای خانواده شان دخیل باشند. افرادی که از صبح زود تا پاسی از شب برای لقمه نانی حلال سختی زیادی را به جان تحمل کرده تا حداقل برای ناهار و شام خود درآمدی کسب کنند.
بدون شک هیچ اتفاقی برای یک زن، تلخ‌تر و شکننده‌تر از بی سرپرست شدن نيست شکننده از آن جهت که قلب یک زندگی مشترک را از تپش بازمی‌‌دارد.
از زنی که چادرش را روی پیشانی اش کشیده تا نور آفتاب کمتر اذیتش کند و بسته های زیره سیاه را جلویش مرتب می کند علت دستفروشی کردن در کنار خیابان را جویا می شوم، می گوید: همسرم 5 سال پیش در یک تصادف جان خود را از دست داد و از آن زمان به بعد من سرپرستی سه فرزندم را برعهده گرفته ام در گرما و سرما به همراه دو فرزندم این بسته های زیره را می فروشیم و راضی به رضای خدا هستیم.
این بانوی زحمت کش که در کنار کار زیره فروشی مشغول به فروش وسایلی همچون حوله، لیف و وسایل گلدوزی شده ای است که هنر دست خودشان می باشد، ادامه می دهد: از کار کردن و کسب روزی حلال ابایی ندارم، در سخت ترین شرایط از فرزندانم حمایت می کنم اما تحمل این آفتاب سوزان برای این کودکان سخت است اگر توان اجاره مغازه یا دکه کوچکی را داشتم حداقل کودکانم کمی راحت تر بودند.
این روزها داشتن کاری با حداقلِ ویژگی‌ها و شرایط استاندارد یک شغل هر جویایِ کاری را به درجه‌ای از رضایت هرچند اجباری می‌رساند. اما گاه حتی برای کسانی که واقعا نیازمند همین حداقل‌ها هم هستند امیدها ناامید است و متأسفانه زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست که خود در فراوانی مشکلات معیشتی و کاستی‌های فرهنگی، زندگی رنج‌آلودی را سپری می‌کنند از این جمله‌اند.
در این زمینه از سوی شهرداری زاهدان طرح واگذاری رایگان غرفه های بازارچه های خود اشتغالی مطرح گردید تا گامی در جهت آسان نمودن بار مالی از روی دوش این زنان باشد که در ادامه می خوانید.
مدیر امور بانوان شهرداری زاهدان با اشاره به ضرورت توجه به بانوان خود اشتغال اظهار داشت: حل مسائل اقتصادی بانوان توانمند و خود اشتغال همواره به عنوان یکی از دغدغه‌های مسئولین مطرح بوده و در همین راستا با هدف کاستن از مشکلات این قشر، موضوع ایجاد اماکنی برای عرضه‌ی آثار و صنایعی که توسط آنها تولید می‌شود، در شهرداری زاهدان مطرح شد که خوشبختانه مورد موافقت شهردار زاهدان قرار گرفت.
نوشین حسابی مقدم افزود: با توجه به تولیدات زیادی که توسط بانوان انجام می‌گیرد و مسائل و مشکلات اقتصادی که زنان خودسرپرست، بی‌سرپرست و بد سرپرست در جامعه با آنها مواجه هستند برنامه‌ریزی شده تا به این قشر آسیب‌پذیر نیز در کنار بانوان خوداشتغال به صورت ویژه توجه شود لذا در نظر است تا اماکنی به صورت بازارچه‌‌های خوداشتغالی در سطح شهر برای آنها ایجاد شود.
وی با ابراز خرسندی از همکاری خوبی که سازمان میادین میوه و تره‌بار در اجرای این برنامه با امور بانوان داشته است، گفت: به جهت صرفه و صلاح اقتصادی از اماکن و غرفه‌های موجود در بازارچه‌های هفتگی واقع در نقاط مختلف شهر برای این امر استفاده خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر طبق هماهنگی به عمل آمده این اقدام از دوشنبه بازار واقع در زیباشهر آغاز می‌شود و در صورت استقبال به دیگر بازارچه‌های مشابه تسری خواهد یافت.
وی در ادامه از واگذاری رایگان غرفه‌ها به متقاضیان خبر داد و بیان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی موجود و به جهت تشویق هر چه بیشتر بانوانی که فعالیتهای اقتصادی دارند مقرر شده تا غرفه‌های در نظر گرفته شده به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
در همین زمینه مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری زاهدان نیز بیان کرد: با توجه به وظایفی که این سازمان در خصوص ایجاد بازارچه‌ها در سطح شهر به عهده دارد، موضوع احداث محلی برای فعالیت بانوان خود اشتغال مورد توجه این سازمان قرار گرفت و در همین راستا با همکاری مدیریت امور بانوان شهرداری برنامه‌ریزی شده است تا در این رابطه اقدام لازم به عمل آید.
انور رحمت زهی با اشاره به مسائل سخت اقتصادی برخی از خانوارها و لزوم توجه به این موضوع اضافه کرد: با توجه به اینکه در جامعه ما بسیاری از خانواده‌ها توسط زنان اداره می‌شوند لذا توجه به نحوه‌ی امرار معاش آنان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی گفت: در همین راستا در صدد هستیم تا در کنار توجه به مشکلات مربوط به عرضه‌ی تولیدات خودکفایی و امرار معاش بانوان خوداشتغال، به مسائل اقتصادی زنان خودسرپرست، بی‌سرپرست و بدسرپرست نیز بپردازیم.
این مسئول در پایان خاطر نشان کرد: در این زمینه مکانی را در محل دوشنبه بازار واقع در زیباشهر زاهدان برای فعالیت اقتصادی زنان در نظر گرفته‌ایم که با استقرار آنها در این مکان بتوانیم بسیاری از مسائل و مشکلات آنها را حل و فصل کنیم.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchvznq.23ni6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما