تاریخ انتشار :جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۱
رودخانه‌‏سرباز به دلیل ورود فاضلاب‏‌های خانگی و بی‌توجهی دست اندرکاران مربوطه، مرگ تدریجی را تجربه می‏‌کند.
مرگ خاموش رودخانه‌‏سرباز در سایه بی‌‏توجهی/چه کسی مسئول است؟
مرگ خاموش رودخانه‌‏سرباز در سایه بی‌‏توجهی/چه کسی مسئول است؟
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از پاپایا،ورود فاضلاب‏‌های خانگی به رودخانه‌‏سرباز روز به روز در حال افزایش است و در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده که مشکلات عدیده زیست محیطی، بستر این رودخانه را تهدید می‏‌کند.

رودخانه‌‏سرباز تنها منبع تامین آب شرب شهرستان سرباز است،این درحالی است که تخلیه فاضلاب های خانگی و دفع زباله در حاشیه آن و حتی تخلیه فاضلاب جمع آوری شده از چاه های فاضلاب شهر راسک در فاصله چندصدمتری چاه های آب شرب این شهر که در بستر این رودخانه حفر شده است علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی باعث آلودگی آب مصرفی شهروندان نیز می شود.

اسماعیل پور مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت راسک، با اشاره به وظایف و اقدامات شبکه بهداشت ، به الزام اجرای پروژه فاضلاب شهری راسک تأکید و خاطرنشان کرد: تعجیل در مطالعه و برنامه ریزی این پروژه، نجات حیات این رودخانه،شهروندان و حیوانات بومی آن را تضمین می‏‌کند.

وی ادامه داد: منشأ آلودگی رودخانه‌‏سرباز به دست شهروندان به چند شکل صورت می‏‌گیرد که در اولویت آن تخلیه فاضلاب انسانی به بستر رودخانه است.

اسماعیل پور توضیح داد: باتوجه به این که ۸۰درصد منازل شهری راسک  فاضلاب‏‌های خانگی خود را به شکل عمدی به رودخانه هدایت می‏‌کنند،ودرکنار آن فاضلاب ساختمان‏‌هایی هم که چاه حفر کرده اند به دلیل بالا بودن سطح آب‏‌های زیرزمینی به سمت رودخانه‌‏ها سرریز می‌‏شوند،هیچ اقدامی در کوتاه مدت نمی توان برای مشکل فاضلاب شهری پیش بینی کرد.

وی درخصوص تخلیه زباله‌‏های خانگی در حاشیه رودخانه‏‌های مذکور تأکید کرد: بخش عمده حراست از محیط زیست به عهده شهروندان است که با فرهنگ‏سازی، سطح آگاهی جامعه و مسئولیت‌‏پذیری افراد بالا می‌‏رود و در بخش دیگر اداره حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت با خاطیان به شکل جدی و در چارچوب قانون برخورد می کنند.

مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت راسک در پایان گفت:مشکل دفع و تخلیه فاضلاب به وسیله تانکر های خصوصی و دولتی در حاشیه رودخانه و حتی در فاصله ده متری این شهر و رودخانه سرباز هم از بزرگترین مشکلات بهداشتی شهرستان می باشد و ما بارها برای پیگیری این موضوع درجلسات فرمانداری راههایی را پیشنهاد داده ایم که هنوز هم شاهد تخلیه این فاضلاب ها در نزدیکی رودخانه و چاه های آب مصرفی هستیم.

اسماعیل پور با اشاره به اینکه کارگروه مشترکی در همه استان ها به عنوان حفاظت از کیفیت آب با حضور نمایندگان ارگان های مختلف وجود دارد ، گفت : البته همه مسئول حفاظت آب هستند وارگان های مختلف در این زمینه مشارکت می کنند، اما نیاز به کارگروه تخصصی آب در شهرستان سرباز بسیار مهم است.

 

انتهای پیام/9031

https://www.asrehamoon.ir/vdcjotea.uqe8yzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما