تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۴
مصرف زیاد نوشابه با تاثیر منفی بر روی و تراکم استخوان‌های بدن، می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را دهد.
مصرف نوشابه خطر این بیماری را چهار برابر افزایش می‌دهد
به گزارش سرویس علمی پزشکی عصر هامون، احمد علی محمدی متخصص ارتوپدی تصریح کرد: بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها اگر چه لذیذ و خوشمزه هستند، اما مصرف آنها تنها برای بدن مفید نیستند، بلکه مصرف این موارد به بدن نیز ضرر رسانده و فرد را متعد برخی از بیماری‌ها می‌کند.
 
وی گفت: در حالی که شیر و فرآورده‌های آن برای بدن بسیار خوب بوده و به بهبود تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند، نوشابه برای بدن مضر بوده و استخوان‌ها را دچار کاهش حجم و توده می‌کند.
 
علی محمدی با اشاره به ارتباط نزدیک مصرف نوشابه و بروز پوکی استخوان، تاکید کرد: مصرف زیاد نوشابه با تاثیر منفی بر روی حجم و تراکم استخوان‌های بدن، می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را تا حدود چهار برابر افزایش می‌دهد و این موضوع در بین زنان قابل ملاحظه‌تر است.
 
وی افزود: برای جذب کلسیم موجود در غذاها از طریق دستگاه گوارش، نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر است و وقتی این تعادل بر اثر مصرف نوشابه به هم بخورد، جذب کلسیم نیز از دستگاه گوارش دچار اختلال می‌شود.
 
علی محمدی تصریح کرد: افرادی که به میزان زیاد نوشابه مصرف می‌کنند بسیار بیشتر دچار شکستگی‌های استخوانی می‌شوند که علت بروز این آسیب در آنها به طور عمده ناشی از کاهش حجم و تراکم استخوانی در آنها است.
 
وی یادآور شد: سرانه مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی در کشور حدود یک سوم میانگین جهانی است، در حالی که سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران حدود چهار برابر استانداردهای جهانی است.
 
علمی محمدی افزود: متاسفانه هنوز این فرهنگ در بین افراد جامعه جا نیفتاده است که به جای توجه به خوشمزگی یک نوشیدنی، بیشتر به اثرات آن در بدن باید توجه کرد و نباید سلامتی را فدای یک لذت زودگذر و لحظه‌ای کرد و تا پایان عمر خود را گرفتار برخی از مشکلات کرده و کیفیت زندگی را کاهش داد.
 
انتهای پیام/8399
https://www.asrehamoon.ir/vdccm0qm.2bqi18laa2.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما