تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۹
مردم این دیار خشکیده، سالهاست که با ریزگردها هم کاسه شدند .
سیستان در محاصره شن های روان / مسئولان محیط زیست کشور هشدار بحران ریزگردها در سیستان را جدی بگیرند
سیستان در محاصره شن های روان / مسئولان محیط زیست کشور هشدار بحران ریزگردها در سیستان را جدی بگیرند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: طوفان شدید همراه با گرد و خاک که از هفته گذشته آغاز شده است تا امروز دوشنبه 19 مردادماه موجب اخلال در زندگی بسیاری از مردم ساکن در سیستان شد و در طی روز گذشته ادارات ۵ شهر از جمله زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز را به تعطیلی کشاند.
هجوم مردم به دلیل ابتلا به بیماری های تنفسی و چشمی به درمانگاه ها و مراکز بیمارستانی، انسداد بسیاری از راه های روستایی در روستاهای حاشیه هامون و هیرمند و کاهش شعاع دید به کمتر از ۵۰ متر و اخلال در تردد وسایط نقلیه در طی سه روز گذشته از جمله مشکلاتی است که بسیاری از مردم سیستان را با مشکل جدی مواجه کرده است.
این وضعیت بحرانی سیستان در حالی بوجود آمده است که چندی پیش معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با شانه خالی کردن از وظیفه خویش اعلام کرده بود که مردم باید با گرد و غبار بسازند و مشکل ریزگردها قابل حل نیست.


سید باقر حسینی دیگر نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت اقدامات جدی در تثبیت شن های روان داشته باشد، گفت: مسئولان تاکنون هیچ اقدامی برای رفع آلایندگی در این منطقه انجام نداده اند.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه هیچ اقدامی از سوی مسئولان استان در راستای برخورد با افزایش آلایندگی انجام نشده و نه سازمان حفاظت محیط زیست برای ثبت شن های روان اقدام کردند و نه مسئولان بهداشت و درمان برای رفع مشکلات بهداشتی مردم این استان عملکرد مثبتی داشتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر کشور به دلیل طوفان های شن رتبه اول در بیماری های تنفسی مثل آسم و سل را دارا می‌باشد و سازمان امور مالیاتی حاضر نشده است که ماده ۱۶۵ قانون مالیات های مستقیم را در این زمینه وضع کند از این رو ما خواهشندیم که دولت اقدامات جدی در سطح شن‌های روان داشته باشد.


وی اظهار داشت: ارمغان دولت برای سیستان تنها دو مصوبه تثبیت شن های روان و گازرسانی بوده که متاسفانه هیچ کدام تاکنون اجرایی نشده است.
حسینی تاکید کرد: مسوولان سازمان حفاظت از محیط زیست پاسخ دهند که با بودجه های مقابله با ریزگردها در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان چه کرده اند و چرا هنوز شاهد این گونه مشکلات هستیم.
سید باقر حسینی در خصوص اظهارات چندی قبل رئیس سازمان محیط زیست کشور مبنی بر اینکه دریاچه هامون پر آب است ،گفت: آبی که وی به آن اشاره می کنند ربطی به دریاچه هامون سیستان ندارد و این آب در بخش هامون صابری کشور افغانستان جاری شده است و تالاب هامون همچنان آغشته از شن و خاک است.
حلیمه عالی دیگر نماینده مردم سیستان در نشست علنی روز گذشته ۱۸ مردادماه مجلس شورای اسلامی، در تذکری خطاب به رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست که در جلسه حضور داشت گفت: مردم سیستان هر روز هوایی را استنشاق می کنند که در آن شن و خاک های کف دریاچه هامون وجود دارد.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریه های مردم سیستان خشک شده، افزود: خانم ابتکار شما اظهار داشتید دریاچه هامون پر از آب است، من نمی دانم این اخبار را چگونه به شما اطلاع می دهند، امروز بازار و کلیه مناطق سیستان به دلیل طوفان گرد و خاک تعطیل شده است.
عالی ادامه داد: غلظت گرد و خاک در هوای استان سیستان و بلوچستان بیش از حد مجاز بوده که دلیل اصلی آن خاک های کف دریاچه هامون است بنابراین باید کسی پاسخگو به رسیدگی به وضعیت پیش آمده باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه خواستار تشکیل ستاد بحران در استان سیستان و بلوچستان هستم، افزود: نمی خواهم مقایسه کنم اما باید به همان اندازه که به مشکل دریاچه ارومیه رسیدگی می شود به وضعیت دریاچه هامون استان سیستان و بلوچستان نیز مسئولان توجه کنند.

هر سال که می گذرد منازلی بسیاری در سیستان خالی می شود ،مردم سیستان با گذشت بیش از 17 سال از خشکسالی همچنان با در مقابل طوفانهای شن ایستاده اند اما هر روز که می گذرد شرایط خشکسالی ،فقر ،عدم توسعه یافتگی، نبود سرمایه ،آلودگی هوا با وجود ریزگردهای معلق در طول سال،بیکاری ،اعتیاد بر مردمان این دیار سخت تر می شود و با زهم بی مهری مسئولین محیط زیست و در راس آنها معصومه ابتکار که انگار گرمی استقبال مردان و زنان سیستانی را که با دستان پینه کرده با نان و شیری او را نمک گیر خود کردند.
همان مردمان دیاری که امروز شما به عنوان رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست آنها را نمی بینید ،وضعیت زندگی ،رفت و آمد و نفس کشیدن این مردم را نمی بینید و سیستان را با تازیانه ریزگردها بر چهره هاشان رها می کنید و اعلام می دارید مردم باید با ریزگردها کنار بیایند،آخر این انصاف است..
آخر مردم این دیار خشکیده، سالهاست که با ریزگردها هم کاسه شدند ،آیا شما هم می توانید تنها برای یک هفته با این شرایط در سیستان کنار بیایید؟! در خانه ای مثل خانه یک روستایی در سیستان که درب منزلش با ریزگردها مسدود شده است ،زندگی کنید؟!
شرایط زندگی بر مردمان این دیار بسیار سخت شده است مگر می شود راه حلی برای خروج از این وضعیت بحرانی وجود نداشته باشد ..
مردم سیستان همچنان امیدوار به تدبیرهای سازنده مدیران و مسئولینی هستند که رنج و سختی مردم مظلوم سیستان را از نزدیک لمس کرده اند ...
انتهای پیام/ 4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcfttde.w6d0eagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما