تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: بزمان دارای معادن غنی می باشد که در این شهرستان تا کنون 64 فقره پروانه اکتشاف صادر گردیده است .
سیستان وبلوچستان رنگین کمان معادن کشور است/ معادن بزمان، مروارید پنهان در دل بلوچستان
سیستان وبلوچستان رنگین کمان معادن کشور است/ معادن بزمان، مروارید پنهان در دل بلوچستان
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون به نقل از زاهدانه، معدن و اکتشافات معدنی در ايران دارای سابقه ای طولانی و پرافتخار است. صدها نام بجای مانده از روزگاران گذشته مانند آهنگران، كوه زر و كوه نقره گواه اين تاریخ پرگوهر و قدمت آن است.
از آنجایی که نقش معادن و منابع در رشد اقتصادی کشورها انکار ناپذیر است يكی از مهمترين و اساسی ‌ترين پايه‌های اقتصاد هركشوری منابع معدنی و ذخاير تحت اراضی آن كشور است.
معادنی که تامين كننده مواد اوليه مورد نياز بسياری از صنايع بوده و در امر خودكفايی صنعتی، ايجاد اشتغال مولد و افزايش توليد ناخالص ملی و درآمد سرانه يک كشور نقش بسزايی دارند.
در این میان يکی از استانهایی که معروف به رنگین کمان معادن کشور است، سيستان و بلوچستان می باشد که سهم مورد استفاده اين استان از ذخاير معدنی کشف شده کشور حدود دو درصد است.

معادن موجود در استان
این استان به جهت ساختار زمین شناسی خاستگاه مناسبی برای مواد معدنی است و تنوع کانی های معدنی شناسایی شده در آن نشان دهنده استعداد بالقوه در بخش معدن است که سهم قابل توجه معادن و ذخایر معدنی در شکل گیری صنایع استان اهمیت بخش معدن را به عنوان زیرساخت توسعه و تامین کننده مواداولیه صنایع بزرگ و پایدار نشان می دهد.
از جمله ظرفیت ها و ذخایر معدنی کشف شده در این خطه از کشور به تفکیک ماده معدنی و براساس گواهی های کشف شده شامل مس، گچ، آلوویوم، لوماشل، آهک، آهن و آهن پلاسری، سنگ لاشه، نیکل، تیتانیوم، منگنز، ،آنتیموان، کرومیت، طلا، سیلیس، زئولیت، پوزولان، تراورتن، سنگهای تزئینی مرمر، مرمریت، تراورتن و گرانیت و... است که این موارد بستری برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی نیز محسوب می شوند.

بزمان، مروارید پنهان در دل سیستان و بلوچستان
سيستان و بلوچستان از حيث داشتن عناصر معدنی فلزی نيز از کم نظير ترين استان های کشور محسوب می شود و بيشترين ميزان آهن پلاسری، مس و آنتی مُوان کشور را با پراکندگی وسيع دارد. ظرفيت معدنی استان تنها به عناصر فلزی خلاصه نمی شود و بستر سنگی آن بيشترين سنگ تزئينی گرانيت را در خود انباشته است.
از همین رو اگر به معادن بيشتر توجه شود اقتصاد منطقه و کشور نیز رو به رشد می رود. يکی از مناطق استان سيستان و بلوچستان که دارای معادن گوناگون و متفاوت زيادی است بخش بزمان در ايرانشهر است.
بزمان يکی از کهن ترين شهرهای استان سيستان و بلوچستان است، شهری به وسعت 12 هزار کیلومتر مربع که دارای ظرفيت ها و پتانسيل های بالقوه بسياری می باشد از همین رو به آن مروارید پنهان در دل صدفی به نام بلوچستان نیز می گویند.

کشف 64 ذخایر معدنی در ایرانشهر
در این زمینه نیز معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه بیان داشت: شهرستان بزمان در منطقه ی ایرانشهر واقع شده است و دارای معادن غنی می باشد که در این شهرستان تا کنون 64 فقره پروانه اکتشاف صادر گردیده است .
داوود شهرکی گفت: ذخیره معادنی که هم اکنون در منطقه بزمان در حال بهره برداری است بیش از 158 میلیون و 893 هزار تن است.
وی افزود: در حال حاضر تعداد 14 معدن فعال این شهرستان با 241 نفر به صورت مستقیم در حال فعالیت است که میزان سرمایه گذاری در این معادن فعال بیش از 223 میلیارد و 650 میلیون ریال می باشد .
شهرکی ادامه داد: معدن سیلیس و سنگ چینی با ذخیره 46 میلیون و 224 هزار تن نیز در این شهرستان غیر فعال است که با راه اندازی مجدد آنها زمینه ی اشتغال 54 نفر فراهم می شود همچنین میزان سرمایه گذاری در این معادن نیز 21 میلیارد و 309 میلیون ریال می باشد.
وی با بیان اینکه بیشترین حجم معادن در بزمان را آهن پلاسری به خود اختصاص داده است، گفت: تعداد 21 گواهی کشف در این زمینه نیز با ذخیره ی 358 میلیون و 909 هزار تن صادر گردیده است.

هدف اقتصاد مقاومتی استفاده از پتانسیل های موجود در کشور است
شهرکی اظهار داشت: معدن طلای چانعلی در منطقه بزمان واقع شده و میزان ذخیره قطعی این معدن بر اساس گواهی کشف برابر با 3 میلیون و 660 هزارتن سنگ طلا می باشد.
این مسئول خاطر نشان کرد: عمده مواد معدنی این شهرستان از جمله گرانیت سبز ، آهن پلاسری ، مرمر ، سیلیس ، تراورتن ، خاک صنعتی است که هم اکنون در حال بهره برداری می باشد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان افزود: با توجه به منابع غنی آهن پلاسری و ایجاد کارخانه فولاد مکران چابهار که در دست احداث است این مواد معدنی می تواند به عنوان ماده ی اولیه و خوراک کارخانه فولاد مورد استفاده قرار گیرد.
شهرکی در پایان گفت: از این جهت یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی استفاده از پتانسیل های موجود در کشور است که باید با فرآوری مواد خام معدنی سعی در ایجاد ارزش افزوده آن داشته باشیم.

سخن پایانی
در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریم‌های گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیت‌های ایران برای گذر از این بحران، تکیه بر منابع معدنی و پتانسیل‌های بالقوه در داخل کشور است که از این طریق و با خلق مزیت رقابتی، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.
کشوری که با نیروی جوان و تحصیل کرده مواجه است و امکانات موجود در آن با وسعت زیاد و پراکنده است، بر این اساس از آنجایی که این معادن در نقاط دورافتاده و محروم قرار گرفته ‌اند اگر یک استراتژی تعریف شده در بخش اکتشاف آنها برنامه‌ریزی شود، قطعا از کوچ بی‌رویه قشرتحصیل کرده‌ و حتی شاغلان نقاط محروم کشور به مراکز شهرها جلوگیری خواهد شد و گام موثری در پیشرفت اقتصادی منطقه و همچنین رفع معضل بیکاری برداشته خواهد شد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfvvde.w6d0tagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما