تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۱
حرفه خبرنگاری حرفه‌ای سخت در کنار زیبایی‌های خاص خودش است.
آشنایی با خبرنگار سیستانی که لقب مرد طوفان ها به خود گرفته بود/ عدم وجود امنیت شغلی در میان خبرنگاران حوزه سیستان
آشنایی با خبرنگار سیستانی که لقب مرد طوفان ها به خود گرفته بود/ عدم وجود امنیت شغلی در میان خبرنگاران حوزه سیستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: حرفه‌ خبرنگاری پس از کار در معدن و بازیگری به عنوان سومین شغل سخت دنیا معرفی شده است که البته در این حرفه بانوان زیادی نیز با در نظر گرفتن علاقه و یا گاهی به دست آوردن شغل به این عرصه گام نهاده اند.
حرفه خبرنگاری حرفه‌ای سخت در کنار زیبایی‌های خاص خودش است.گاهی در جامعه ما از سختی کار خبرنگاران سخن به میان می‌آید و هرکس در حد شناخت خود از این شغل پردردسر، پراسترس ، پرتنش و نیز شغلی که گاهی با وجود سختی‌های کشنده‌اش شور و شیرینی را نیز به همراه دارد، سخن می‌گوید. ولی تا زمانی که افراد در این جایگاه قرار نگیرند و با سختی‌های آن دست و پنجه نرم نکنند کسی این شغل پرمشغله، سخت و کم درآمد را لمس نمی‌کند.
به بهانه روز خبرنگار ،فرصت مغتنم شمرده و گفتگویی با قدیمی ترین خبرنگار حوزه سیستان داشتیم که در ادامه می خوانید.
احمد عارف نژاد خبرنگار صدا و سیما سیستان که مدت 28 سال حرفه سخت خبرنگاری را با علاقه و شوق زیاد دنبال کرد.
لطفا خودتان را کامل معرفی نمایید؟
احمد عارف نژاد متولد سال 1340 و سیستانی هستم.
از چه هنگام وارد حوزه ی خبرنگاری شدید؟
از اوایل سال 1363 پس از گذراندن شش ماه دوره آموزش خبرنگاری در خبرگزاری جمهوری اسلامی (پارس قدیم) بعنوان خبرنگار واحد مرکزی صدا و سیمای استان بعنوان خبرنگار حق الزحمه و پس از دو دوره هفت ماهه بعنوان مسئول دفتر جنوبی زابل در حوزه سیستان مشغول بکار شده ام و در سال 1369 پس از موفقیت در آزمون و مصاحبه رسما جذب سازمان صدا و سیما شدم و چون حکم کاری من گزارشگر مرکز زاهدان بود به زاهدان منتقل شدم اما با توجه به نیاز منطقه پس از یکسال و نیم مجددا به شهرستان زابل منقل شدم و تا زمان بازنشستگی، اول فروردین 1393 خبرنگار و مسئول دفتر خبر زابل بودم .
چه موفقیت هایی در حوزه ی خبری کسب کرده اید؟
در مدت 28سال فعالیت بعنوان خبرنگار زابل چندین بار مقام اول کشوری در تعداد خبرهای ارسالی و پخش شده در میان دفاتر خبری کل کشور کسب کردم.
از علاقه ی خود به حرفه ی خبرنگاری بگویید؟
با وجود سختی های فراوان هر روز علاقه ام به حرفه خبرنگاری بیشتر می شد و هنگامی گه گزارشی از یک مشکل منتهی به بررسی مسئول مربوطه و رفع می شد،سختی کار فراومش می شد و تنها شیرینی از آن باقی می ماند.


مهمترین دغدغه و مشکل در حوزه کاری شما چیست؟
ظرفیت پایین مدیران در نقد پذیری، عدم تمایل برخی مدیران در انتشار اخبار دستگاه های خود،نبود بیمه برای بسیاری از خبرنگاران سیستانی و در سطح استان، نبود چاپخانه ای در استان برای انتشار هفته نامه های محلی از جمله مشکلات خبرنگاران استان است که من هم در بسیاری مواقع با این موارد مواجه بوده ام و علاوه بر این مهمترین مشکلی در این حرفه وجود دارد امنیت پایین شغلی است.
چه سختی هایی در حوزه ی خبرنگاری کشیده اید؟
در دهه ۶۰تا ۷۰ با پخش اندکی گزارش از کم کاری و بعضا به توجهی مسئولان سیاسی و اجرایی سریعا واکنش نشان داده و علیه خبرنگار اعلام جرم می کردند به طوریکه بنده یک بار بازداشت و چندین بار مورد لطف زبانی مسئولان قرار گرفته ام اما این مسائل هرگز مانع از فعالیت در انجام وظیفه خطیر خبرنگاری من نشده است و از سوی دیگر در گیری کاری با مسئولان سیاسی و اجرایی که بعضا از مشکلات مردم دلخور و خشمگین می شده اند و شاید اگر اغراق نکرده باشم، مدیران خبر استان مرا خبرنگار انقلابی و مرد طوفان ها خطاب می کردند.
حرف آخر شما ...؟
اما توصیه به همکاران و دوستان خبرنگار که در حال حاضر در این عرصه فعالیت می کنند این است که قدر و منزلت و جایگاه خود را بدانند و در وهله اول در انعکاس صادقانه خدمات مختلف نظام و در وهله دوم در بیان مشکلات موجود سیستان تلاش کنند چرا که شرایط موجود جهت انعکاس واقعیات جامعه فراهم است .
در ادامه با  معلم و سردبیر روزنامه مندیل آشنا می شویم :
حسین علی گزمه متولد ۱۳۵۵در شهرستان زابل، وی تحصیلات مقدماتی را در زابل گذرانده و تحصیلات تکمیلی اش را در مقطع کارشناسی و سه رشته دانشگاهی، آموزش ابتدایی، تربیت بدنی و روانشناسی عمومی در کرمان و زاهدان به پایان رسانده است.
گزمه سال ۱۳۶۹وارد عرصه خدمت به میهنانش شد و هم اکنون سابقه ۲۵سال خدمت در آموزش و پرورش را دارد که طی این ایام در سالهای۷۷ ، ۸۵ و ۹۳ بعنوان معلم نمونه شهرستان و در سالهای ۸۶.۸۷.۸۸.۸۹بعنوان نفر اول در جشنواره الگوهای برتر تدریس به ترتیب در سطح کشور و استان شناخته شده است.


همچنین وی در رشته های ورزشی کارکنان و جشنواره های استانی و کشوری مسابقات دانش آموزان بعنوان مربی چندین دوره به مقام های اول تا سوم دست یافته است و بیش از ده طرح و اثر در مرکز تالیفات آموزش و پرورش استان به ثبت رسانده است و از سال ۱۳۷۶رسما وارد عرصه خبر و اطلاع رسانی شده است
او در این ۱۹سال کار خبر در روزنامه های هیرمند، چاه نیمه، نشریه پیک شهرداری و در روزنامه مندیل به قلم افزایی پرداخته است و در باشگاه خبرنگاران جوان نیز فعالیت کرده است. وی در این مدت نیز مقامهای دست یافته است که می توان به صورت نمونه به موارد زیر اشاره داشت:
مقام سوم در بخش سرمقاله در جشنواره مطبوعات منطقه ای خلیج فارس در شهرستان زاهدان در سال ۱۳۸۸
مقام دوم در بخش یادداشت در جشنواره مطبوعات محلی استان سیستان و بلوچستان در شهرستان زاهدان در سال ۱۳۹۲
اخذ مدرک مدرسی پیشرفته روزنامه نگاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسئول کمیته برنامه ریزی و بازدید از سومین جشنواره مطبوعات کشوری نیز شرکت فعال و موثر داشته است.
وی نیز به پاره ای از مشکلات خبرنگاران در پایان اشاره نمود،
عدم همکاری و پاسخگویی مسولان به مجموعه خبرنگاران
عدم ایجاد واحد صنفی مستقل همانند خانه مطبوعات در سیستان به جهت هم اندیشی ودرهم نشینی خبرنگاران حوزه سیستان
عدم وجود امنیت شغلی در میان خبرنگاران حوزه سیستان و بعضا سطح کشور
عدم امکانات ویژه همانند سایر ادارات برای خبرنگاراتن همانند مسکن شرکت تعاونی
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcgzu9u.ak9xq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما