تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۶
گزارشی از اظهارات عجیب و غریب مسئولان محیط زیست درباره پرآبی تالاب هامون؛

طرح رویای سراب ابتکار برای پرآبی تالاب هامون/ ریزگردها بحرانی که کماکان بر سر سیستانی ها سایه افکنده است

اظهارات ضد و نقیض ابتكار در خصوص نسبت پرآبی به تالاب هامون در جمع خبرنگاران ،صدای اعتراض و واکنش کاربران فضای مجازی سیستان و بلوچستان بویژه سیستانیان را درآورد
طرح رویای سراب ابتکار برای پرآبی تالاب هامون/ ریزگردها بحرانی که کماکان بر سر سیستانی ها سایه افکنده است
طرح رویای سراب ابتکار برای پرآبی تالاب هامون/ ریزگردها بحرانی که کماکان بر سر سیستانی ها سایه افکنده است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: واکنش های فعالان فضای مجازی نسبت به اظهارات چند روز متوالي معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور آنقدر پررنگ بود كه صفحات رييس سازمان محيط زيست در شبكه‌هاي اجتماعي را وادار به پاسخگويي كرد.
اظهارات ضد و نقیض ابتكار در خصوص نسبت پرآبی به تالاب هامون در جمع خبرنگاران ،صدای اعتراض و واکنش کاربران فضای مجازی سیستان و بلوچستان بویژه سیستانیان را درآورد،آنجا که ابتکار در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه در حال حاضر با ريشه‌يابي علت خشكي تالاب هامون، اگر چه حدود دو سال از ابتداي دولت يازدهم طول كشيد با برداشتن دايك‌هاي مرزي، جريان آب وارد تالاب هامون شده و در حال حاضر پرآب است.
اظهارات ابتکار بر پرآبي هامون همچنان ادامه دارد،او همچنین معتقد است: خشکسالی علت اصلی بروز ریزگردها است و این مساله هم دست فرد یا سازمان خاصی نیست بلکه به گرم شدن زمین و تغییر اقلیم و بخشی هم به فقدان مدیریت بر عرصه های سرزمینی در منطقه بر می گردد.

و این درست همان رویای سرابی است که معصومه ابتکار در اوج بحران ریزگردها برای مردم سیستان دیده است و انگار کلمه ریزگردها برای رئیس محیط زیست کشورمان تا آنجا عادی شده است که برای مردم مظلوم سیستان !!! دیگر در سیستان کسی از کلمه ریزگردها واهمی ندارد و این کلمه مدتی است که با مردم این دیار عجین شده است و شاید به خاطر مهمان نوازی سیستانی هاست که این مهمان ناخوانده همچنان بر سر این مردمان سایه افکنده است.
دیگر گفتن جمله" ریزگردها در سیستان از حد بحران گذشت " رئیس سازمان محیط زیست کشور و مسئولین استانی را به تلاش برای رفع این بحران به تکاپو نمی کشاند بلکه فعلا طرح سراب پرآبی تالاب هامون را برای کاهش و تسکین آلام مردم سیستان راه اندازی کردند تا بعد باید چه کرد...
اما آنچه که در سیستان و پنج شهرستان زابل ،زهک ،هیرمند ،هامون و نیمروز می گذرد نه تنها سراب نیست بلکه واقعیتی تلخ از خشم و قهر طبیعت و عدم رسیدگی و توجه به مشکلات و معضلات این منطقه از سالیان متمادی است.

طبیعتی که روزگاری سرآمد، دیگر شهرهای ایران اسلامی بود اکنون گرفتار بیماری شده است که سالها طبیبی به خود ندیده است و امروز نفس های سیستان و تالاب هامونش به شماره افتاده است اما هنوز کسی صدای شماره های نفس سیستان را نمی شنود انگار همه منتظر مرگ سیستان و محو از خاطره ها هستند.
اوضاع چند روز گذشته سيستان به حدي بحراني بود كه ستاد مديريت بحران بلافاصله شروع به توزيع گسترده ماسك و غذا ميان مردم روستاهاي در محاصره شن‌هاي روان و باز كردن راه دسترسي مردم كرد.
غلامعلی رفعت رئیس مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: ۸۸۴ نفر از مردم سیستان و بلوچستان بر اثر طوفان گرد و خاک در چند روز گذشته روانه بیمارستان ها و مراکز درمانی شدند.


رفعت افزود: این افراد به دلیل بیماری های تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان گرد و خاک از ساعت ۸ صبح ۱۷ مرداد تا امروز به بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کردند.
وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به خشک شدن تالاب هامون و در نتیجه بروز پدیده طوفان گرد و خاک همواره مردم منطقه به دلیل مشکلات مختلف که عمده ترین آنها بیماری های تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها مراجعه می کنند.
رفعت تصریح کرد: با وجود تداوم طوفان گرد و خاک در سیستان و بلوچستان پایگاه های اورژانس در کنار مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها آماده ارائه خدمات به بیماران هستند.
تالاب هامون در طول تاریخ همواره مورد هجوم خشکسالی بوده اما خشکسالی اخیر به دلیل دوره طولانی آن که حدود ۱۶ سال است؛ موجب به هم خوردن اکولوژی تالاب شده و هامون را در معرض آسیب جدی قرار داده است. تالاب هامون حدود ۵۷۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۰۰ هزار هکتار آن در خاک ایران است و ۱۷۰ هزار هکتار آن در خاک افغانستان واقع شده است.
متأسفانه قسمت عمیق تالاب در خاک افغانستان واقع شده و بخشی از تالاب که در ایران شده دارای عمق کمی است. زمانی که بستر تالاب خشک است؛ رسوبات از کف تالاب از طرف افغانستان کنده شده و وارد تالاب در ایران می‌شود و این سبب شده که تالاب ما کم عمق‌تر شود.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcau0n0.49nue15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما