>ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> چنگ بی آبی بر گلوی خشک روستاهای شرق کشور روستاییانی که آب می خرند | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۱
گزارش عصر هامون از بحران کم آبی در 4 روستای دلگان؛

چنگ بی آبی بر گلوی خشک روستاهای شرق کشور/ روستاییانی که "آب" می خرند

همزمان با روزهای گرم تابستان مشکل کمبود آب و تنش آبی باعث شده مردم 4 روستای شهرستان دلگان در شرق کشور به وضعیت تامین آب در این منطقه اعتراض کنند.
چنگ بی آبی بر گلوی خشک روستاهای شرق کشور/ روستاییانی که  "آب" می خرند
چنگ بی آبی بر گلوی خشک روستاهای شرق کشور/ روستاییانی که "آب" می خرند
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، خشک‌سالی به عنوان بی‌سر و صداترین بلایای طبیعی قرار گرفته است. این درحالی است که خطر و خسار‌ت‌های ناشی از خشک‌سالی به مراتب بیشتر از سایر بلایای طبیعی مانند سیل، طوفان، آتش‌فشان و حتی زلزله است.
طی سال‌های اخیر خشک‌سالی و کمبود آب در نقاط مختلف کشور به چشم می‌خورد ؛در این میان استان سیستان و بلوچستان نیز از این موضوع مستثنی نبوده و زنگ خطر بحران آب و خشک‌سالی برای روستاییان این استان نیز به صدا در آمد به‌طوری‌که بحران آب گریبان گیر اکثر روستاهای استان سیستان و بلوچستان نیز شده است.
خشک‌سالی‌ و کاهش آب‌های زیرزمینی، سیستان و بلوچستان را در وضع بحرانی قرار داده به‌گونه‌ای که وضع کم‌آبی در روستاهای استان این واقعیت را به نمایش گذاشته است.
کاهش نزولات آسمان، برداشت بی‌رویه آب، حفر چاه‌های غیرمجاز و روش‌های سنتی آبیاری، افت سفره‌های زیرزمینی را در پی داشته و نه‌تنها خساراتی بر پیکره کشاورزی، صنعت و محیط‌زیست واردشده است بلکه مردم مناطق روستایی استان با مشکلات عدیده‌ای درزمینه تأمین آب شرب و بهداشتی گریبانگیر هستند.
روستاهای کهنک لدی، چاه محمد، حسین آباد لدی و حیط کلیر چهار روستای شهرستان دلگان هستند که با وجود 700 خانوار چند سالی می شود با کمبود آب مواجه هستند و با بحران جدی کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنند.

روزی 30 دقیقه آب داریم
در تماسی که پایگاه خبری عصر هامون با مجید بامری دهیار روستای چاه محمد داشت، وی با بیان اینکه از سال 82 چهار روستای دلگان به صورت مجتمعی لوله کشی شده اند، گفت: متاسفانه آب لوله کشی آمده ولی مدیریت درست نمی شود لذا مردم روستا همیشه با کمبود آب مواجه اند.
وی ادامه داد: بار ها شده که یک هفته مردم آب نداشته اند و با پیگیری هایی که با اداره آب و فاضلاب، بخشداری و فرمانداری کردیم پس از یک هفته بی آبی روزی 30 دقیقه آب وصل می شد.
مردم آب شرب می خرند
بامری در پاسخ به سوال خبرنگار عصر هامون" که مردم آب مورد نیاز خود در روز های قطعی آب را از کجا تامین می کنند"، بیان کرد: برخی از آب کشاورزی استفاده می کنند و برخی دیگر که وسیله ای دارند برای خرید آب به شهر مراجعه می کنند.

فرهنگ‌سازی جهت جلوگیری از کاهش منابع آبی
هوشنگ بامری فرماندار شهرستان دلگان در این خصوص به خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: مردم روستا برای اینکه نتیجه بگیرند مشکل را بزرگ جلوه دادند در حالی که این گونه نیست بلکه مشکل اصلی خود مردم روستاها هستند.
وی ادامه داد: ما تا کنون چندین جلسه با بخشداری ،آب و فاضلاب و دهیاران این مجتمع داشتیم ولی متاسفانه مردم همکاری نمی کنند و این باعث افت فشار در این مجتمع شده است.

مردم مقصر قطعی های مکرر هستند
بامری تصریح کرد: مردم دریچه های آب را شکستند و هر زمان که بخواهند شیر فلکه را به سمت خود می چرخانند و باعث می شود سایر روستا دچار قطعی شود.
فرماندار شهرستان دلگان در ادامه افزود: برخی دیگر از مردم نیز اطراف خانه های خود باغچه های 5 هزار متری و یا یک هکتاری ایجاد کرده اند و با کشیدن انشعاب غیر قانونی اقدام به آبیاری این مزارع می کنند.
وی ادامه داد: اگر مردم روستاها همکاری کنند قطعا دچار این مشکلات نخواهند شد.
موضوع کم‌آبی فقط موضوع جدی روستاهای دلگان نیست بلکه کم‌آبی همه کشور را تهدید می‌کند که مطلوب است همه مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و با مدیریت و مصرف بهینه آب به یکدیگر کمک کنند تا با تنش و بحران شدید و جدی آب مواجه نشوند.
مسئولان شهرستان دلگان نیز کمر همت خود را برای رفع مشکل کم‌آبی روستاهای دلگان بسته‌اند و امید است با همکاری مردم شاهد خروج مردم از دغدغه و نگرانی بحران آب باشیم .
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfvede.w6d0jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما