ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بچه که عمر نفسه، یکی کمه! چند تابسه؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۰
گزارشی از فرزند کمتر زندگی بهتر تا فرزند بیشتر زندگی شادتر؛

بچه که عمر نفسه، یکی کمه! چند تابسه؟

کارشناس و مشاور مرکز مهر گفت: یکی از مهم ترین فلسفه های ازدواج و تشکیل خانواده را زاد و ولد است که در اسلام به آن سفارش زیادی شده، زیرا افراد از طریق ازدواج و فرزندآوری، به پیوند بین نسل ها و تدوام آن کمک می کنند.
بچه که عمر نفسه، یکی کمه! چند تابسه؟
بچه که عمر نفسه، یکی کمه! چند تابسه؟
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، روزگاری داشتن فرزند زیاد برای خانواده ها آرزو بود و به آن افتخار می کردند هر خانه ای که بیشترین فرزند را داشت معروف تر، شاداب تر و گرمای محبت بیشتری در آن حکم فرما بود. صدای همهمه بازی بچه ها در حیاط کنار حوضچه آب، دویدن در اتاق های خانه، شنیدن صدای خنده و گریه آن ها از بهترین دلخوشی های پدر و مادرها در آن زمان بود. این سر و صداها نه تنها آن ها را خسته و کلافه نمی کرد، بلکه مانند شنیدن یک موسیقی روح آنان را جلا می داد. اما امروز چطور؟ خانواده های کم جمعیت و گاها بدون فرزند که کمترین شور ونشاطی در آن ها احساس می شود، فرزندان دیروز کمترین حوصله برای داشتن فرزند را از والدین پرنشاط خود به ارث بردند و دیگر از کمتر خانه ای صدای همهمه و خنده های کودکانه شنیده می شود. همه در چهار دیواری خانه خود سرگرم تکنولوژی های روز شده اند و از کانون گرم و پرمحبت، از صله ارحام کمتر چیزی به چشم می خورد.
فرزندان دیروز خاطرات زیادی از بازی ها و شیطنت های دوران کودکی خود در ذهن دارند و این خاطرات را امروز فرزندان آنها نمی توانند تجربه کنند. آری! روزگاری بود که سفره بزرگ و طویل پاسخگوی تعداد زیاد اعضای یک خانواده نمی شد و فرزندان یک خانواده آنقدر تنگ کنار هم می نشستند تا خواهر یا برادر دیگرشان نیز سهمی از سفره داشته باشد، اما اکنون این سفره طویل جای خود را به یک میز نهار خوری چهار نفره داده که حتی چهارنفر آن به زور پر می شود.
آری در دنیای امروز همه چیز دست به دست هم داد تا از گرمای کانون خانواده ایرانی بکاهد. با ورود ماهواره و الگو قرار دادن فرهنگ غرب در بطن خانه و خانواده شعار فرزند کمتر زندگی بهتر رنگ و جلای خاصی به خود گرفت و این ماجرا گامی شد برای شروع کاهش نسل و فرزند آوری در خانواده های ایرانی.
مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و... در بین جوامع از یک سو و نداشتن شغل و تحصیلات عالیه از سوی دیگر عاملی برای افزایش سن ازدواج در جامعه شد و اصل اساسی ومهم تشکیل خانواده را تحت الشعاع خود قرار داد و این شد که امروز می بینیم کمتر خانواده ای به فکر داشتن فرزند زیاد است و میل و رغبتی برای افزایش نسل خود دارد.
در این زمینه کارشناس مرکز مشاوره مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه اظهار داشت: امروزه اکثر خانواده ها با الگو قرار دادن فرهنگ غرب زندگی و بقای نسل خود را دچا بحران کرده اند و این الگو قرار دادن نه تنها زنگ خطری در جامعه است بلکه از اثرات منفی ورود ماهواره به بطن خانواده ها می باشد که حکمیت و پایداری در یک خانواده را تحت تاثیر برنامه های خود قرار داده است.
حمیرا مهدوی فر یکی از مهم ترین فلسفه های ازدواج و تشکیل خانواده را زاد و ولد عنوان کرد که در اسلام به آن سفارش زیادی شده است، زیرا افراد از طریق ازدواج و فرزندآوری، به پیوند بین نسل ها و تدوام آن کمک می کنند.
وی با اشاره به اینکه برای بعضی از زوج ها فرزند زیاد مانع پیشرفت آنها در زندگی بشمار می آید، بیان کرد: خانواده هایی که این چنین طرز فکری دارند سخت در اشتباه هستند زیرا در خانواده های تک فرزندی، ممکن است رفاه و آسایش برای اعضای خانه فراهم باشد اما هیچگاه با ارزش های مهمی چون قناعت، ایثار، گذشت و صبر و... آشنا نخواهند شد و این معضلی مهم برای آینده فرزندان در چنین خانواده هایی است.
این کارشناس برخی از پیامدهای کاهش جمعیت را عدم رشد و توسعه یافتگی عنوان کرد و گفت: از آنجایی که مهم ترین نیاز اولیه توسعه اقتصادی در هر جامعه ای وجود نیروهای جوان، فعال و کارآمد است، کاهش جمعیت و رغبت نداشتن افراد به فرزند آوری زیاد موجب پیری جمعیت می شود و این مهم عاملی برای عقب ماندگی و عدم توسعه اقتصادی و اجتماعی در آن جامعه است.
وی با بیان اینکه جوانان باعث پویایی و نشاط در جوامع هستند، گفت: اگر جمعیت جامعه به این منوال پیش برود و خانواده ها میلی به فرزندآوری نداشته باشند اول جامعه و بعد هم کانون خانواده شادابی ، نشاط و سرزندگی خود را از دست می دهد و این امر باعث نگرانی در درون جامعه است که اکثر جمعیت آن را افراد سالخورده تشکیل دهد.
مهدوی فر یکی از دیگر عوامل را ازدواج دیر هنگام افراد عنوان کرد و خاطر نشان کرد: افزایش سن ازدواج در بین جوانان به علل مختلف چون اشتغال و تحصیل و ... باعث شده میلی به تشکیل خانواده و ازدیاد نسل نداشته باشند.
وی درخصوص کاهش تمايل به فرزندآوری در جوامع امروزی اظهار داشت: يکی از سياست های کلی در کشور، افزايش جمعيت و فرزندآوری بيشتر است، زيرا اکنون زنگ های هشدار مبنی بر افزايش جمعيت سالمندان و کاهش تدريجی جمعيت جوان کشور به صدا درآمده است.
کارشناس مرکز مشاوره مهر در پایان خاطر نشان کرد: رواج پديده تک فرزندی در جامعه آسيب های زيادی را برای فرد و اجتماع در پی دارد، داشتن خواهر و برادر يکی از بزرگ ترين نعمت هایی است که والدين نبايد فرزندان خود را از آن محروم کنند.
 
سخنان گوهر بار: فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره جمعیت
جمعیت کشور، هفتاد و پنج میلیون، البته بنده همین جا عرض بکنم؛ من معتقدم که کشور ما با امکاناتی که داریم، می‌تواند صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت داشته باشد. من معتقد به کثرت جمعیتم. هر اقدام و تدبیری که می‌خواهد برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد، بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد.( شانزدهم مرداد 90)
من بارها این را به مردم عرض کرده‌ام: پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهایی است که اثرش بعداً ظاهر خواهد شد، وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست؛ اما امروز چرا، امروز قابل علاج است. فرزندآوری یکی از مهم‌ترین مجاهدت‌های زنان و وظایف زنان است، چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل می‌کند، اوست که رنجهایش را می‌برد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است. خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفه‌اش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندام‌های جسمانی‌اش را به آنها داده، در واقع این هنر زن‌ها است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپریم، آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.( یازدهم اردیبهشت 92)
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcivyay.t1arw2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما