تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۰
وزیر بهداشت در گفتگوی زنده در برنامه نگاه یک در خصوص درباره طرح تحول سلامت توضیحاتی داد.
به گزارش سرویس علمی پزشکی عصر هامون، سیدحسن قاضی‎زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی شب گذشته با حضور در برنامه نگاه یک به تشریح و ارائه گزارش درباره طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: وزارت بهداشت طرح تحول نظام سلامت از 15/2/93 شروع  و در کمتر از یک و نیم سال زمان آغاز شده  در چهار بسته به اجرا در آمده است.

وی با بیان اینکه طرح‎های خدماتی در قالب بسته‎هایی با هدف کاهش پرداختی از جیب مردم ارائه می‎شود، تصریح کرد: بسته اول اقدامات هتلینگ - زایمان طبیعی، اورژانس هوایی، بیمارستان صعب‎العلاج و بسته دوم مربوط به حوزه بهداشت است و بسته سوم مربوط به تعرفه‎های پزشکی و ساماندهی قوانین از جمله حقوق بیماران و ارایه دهندگان خدمت و بسته چهارم بسته‌ای است  که حدود 6 ماه شروع شده و برنامه‎های اجرایی آن اماده و از مهرماه به طور کامل اجرایی می شود.

وی در پاسخ به محقق شدن طرح تحول سلامت عنوان کرد: سیاستهای طرح تحول سلامت از مرحله تدوین تا مرحله اجرا هنوز به صورت صدردصد به اجرا در نیامده اما بخش عمومی آن به اجرا در آمده است.

قاضی زاده هاشمی افزود: در مورد بودجه اختصاص یافته در رسانه ها صحبت های زیادی شده و ارقام 11 میلیاردی مطرح شده که سطح توقعات را افزایش داده است و طبیعی است رقم روی کاغذ و تخصیص داده شده متفاوت باشد اما چیزی حدود 6 میلیارد و800 میلیون تومان دریافت کردیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا بودجه طرح تحول به جیب پزشکان رفته یا نه عنوان کرد به طور متوسط دریافتی یک متخصص از دانشگاه تهران 3.5 میلیون تومان است که به 5.5 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و این عدد نیم برابر در آمد پزشکان آمریکاست وکسانی که تمام وقت خود را در دانشگاها می گذرانند درآمدی معال 7 میلیون تومان داشتند که به 12 میلیون تغییر کرده است.

هاشمی ضمن انقاد شدید از بیمه ها اظهار کرد طبق قانون بیمه ها باید حداکثر ظرف یک ماه پرداختی ها خود را واریز کنند که عدم انجام این موضوع باعث میشود بیمارستان ها و پزشکان مطالبات بیمه ای را به عهده ی خود بیماران بگذارند و در واقع اشکال از بیمه ها است که نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند.

وی افزود: مشکل بیمه ها جدید نیست و حدود 10 سال پیش با استدلال این که ارایه دهنده و خریدار خدمات نمی توانند یکی باشد بیمه ها را از وزارت بهداشت جدا کردند که این اقدام صحیح نبود.اگر می خواهیم حوزه سلامت سامان یابد باید متولی مشخصی داشته باشد.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد ما 10 برابر آنچه انتظار هست به تخت ها اضافه میکنیم و با کمک نهاد های خیریه و روسای دانشگاها این کا را انجام می دهیم. اشتباه اغلب افراد این است که فکر میکنند پولی که در اختیار وزارتخانه است را میتوان در هر راهی خرج کرد در حالی که این گونه نیست. به طور مثال پول هدفمندی یارانه ها باید تنها برای رواج زایمان طبیعی،کاهش هزینه های پرداختی ،افزایش پایگاه هوایی اورژانس و غیره خرج شود و تنها حق داریم یک سوم آن را برای تکمیل و تجهیز بیمارستان ها در نظر بگیریم.بنابراین باید از سایر مسیر ها برای رفع کمبود بیمارستان استفاده کرد .


وی ادامه داد راه چاره این است که در بخش بهداشت و درمان همان کاری انجام شود که در بخش زراعت انجام شد.بعبارت دیگراز ظرفیت بخش خصوصی باید استفاده شود.

هاشمی اذعان کرد یکی از مشکلات اساسی ما عدم اجازه استخدام افراد جدید بود این ر حالی است که نزدیک 100هزار نفر پرسنل قراردادی داریم که منتظر تغییر شرایط خود هستند. حدود دو ماه پیش توانستیم برای 36 بیمارستان تازه تاسیس مجوز استخدام 7 هزار نفر را بگیریم و همچنین هر تخت آی سی یو حداقل یک پرستار نیاز دارد که با وجود کمبود نیرو در حال حاضر به ازای هر 10 تخت یک پرستار وجود دارد.

وی اضافه کرد: راجع به اقدامات وزارت بهداشت برای بیماران خاص بیان کرد مصوبه ای داشتیم که طبق ان نباید بیماران خاص هزینه ای متحمل شوند در واقع انان نباید دقدقه ای جز بیماریشان داشته باشند امامتاسفانه برای تعدادی از بیماران که کم هم نیستند در دولت مصوبه ای نداریم.

وزیر بهداشت اضافه کرد: مهم ترین اقدام دولت در خصوص دسترسی آسان به دارو بوده است که پیش از این این بیماران با بحران شدید دارو مواجه بودند. پس از ان افزایش اقلام دارویی و در اختیار گرفتن دارو های موثر از کشورهای اروپایی و امریکایی فراهم شد. به روایت اعداد بین نود درصد هزینه دارو را دولت از طریق بیمه ها یا طرح تحول سلامت پرداخت کرده است.وزیر بهداشت در مورد پرستاران عنوان کرد پس از گذشت 25 سال بر اساس قانون طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد را مطرح کردیم یعنی هر کسی کار بیشتری انجام دهد دریافتی بیشتری خواهد داشت.اختلاف دریافتی بین دو پرستار در یک بخش در بیمارستان های مختلف یا حتی در یک بخش از جمله مسایل مطرح شده بودبه همین خاطر بنا بر این شد که پزشکان و پرستاران به طور دلخواه نظام پرداخت سابق یا جدید را انتخاب کنند.


انتهای پیام/8399 https://www.asrehamoon.ir/vdcenv8f.jh8wxi9bbj.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما