تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۴
کارشناس مذهبی در سیستان وبلوچستان گفت: انسان ها برای حل مشکلات خود به خدا و ائمه اطهار(ع) متوسل شوند، دعا را واسطه خیر قرار دهند و صلاح امور را با توجه به حقانیت خداوند از ائمه (ع) درخواست کنند.
جست و جوی خوشبختی در آینه زنگار بسته رمالان
جست و جوی خوشبختی در آینه زنگار بسته رمالان
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، در روزگاری نه چندان دور، مردم برای اینکه بتوانند از اتفاقات آینده زندگی شان اطلاع پیدا کنند یا اینکه گره از بخت بسته شان باز کنند، راه خانه رمالان و دعانویسان را در پیش می گرفتند تا به ضرب و زور قهوه و تاروت گرفته تا سر کتاب وا کردن و دعانویسی، گره از مشکلات زندگی شان باز کنند.
امروز نیز خود رمالان و فالگیران با راه افتادن در کوچه و بازار سد راه مردم می شوند تا به زور و اسرار هم که شده چند کلمه ای بیان کنند. آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که تاکنون برایتان پیش آمده که در پارک یا برای خرید به بازار رفته باشید، ناگهان افرادی که رمال یا فالگیر نام دارند سد راهتان شده و با اسرار زیاد سعی در آگاه کردن شما از آینده زندگیتان را داشته باشند. افرادی که با در دست داشتن چند ورق پاسور، تسبیح های رنگارنگ کف دستتان را گرفته و با نگاه کردن در آینه کوچک و زنگار بسته ای حدس و گمان هایی در موردتان می گویند و شما هم آنها را تایید می کنید. این افراد که در قبال فال گرفتن های بیهوده و دروغین خود پول های هنگفتی را از شما دریافت می کنند با سخنان بیهوده خود بسیاری از زندگی ها را دچار دگرگونی کرده و روابط بین افراد را تیره می کنند و چه بسا بسیاری از زندگی ها را به وادی طلاق و جدایی می کشانند.
این روزها فال گیری هم مانند خیلی از مسائلی که قبحشان در خانواده و جامعه کم رنگ شده برای گروهی از مردم به خصوص جوانان عادی به نظر می رسد به گونه ای که در بعضی از خیابان های شهر خصوصا خیابان شریعتی، میدان فلسطین یا چهارراه رسولی در زاهدان افراد رمال یا کولی با شیوه های قدیمی همچون کف بینی، فال ورق اقدام به تسخیر اذهان عمومی دارند و شهروندانی که از سرناچاری حاضرند با پرداخت هزینه های زیاد زندگی خود را به دست این افراد رقم بزنند و با ورد و جادوهایی که از این رمالان می گیرند زندگی خود را از هم می پاشند و کانون گرم خانواده خود را متزلزل می کنند.
نگاه اجمالی به حوادث رخ داده در فضای مجازی و سایر رسانه ها نشان می دهد فالگیری یک معضل اجتماعی است که افراد و خانواده های زیادی قربانی پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن می شوند. کلاهبرداری رمالان و فال گیران نه تنها هزینه های هنگفتی را با شیوه هایی نظیر فالگیری، جادو گری و کف بینی بر افراد تحمیل می کند بلکه در بسیاری از موارد کانون گرم خانواده ها را متلاشی می سازد.
در این زمینه کارشناس مذهبی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با تاکید بر این مسئله که در دین مبین اسلام بخت گشایی و طلسم کردن کار شیطانی محسوب می شود و از نظر اسلام جایز نیست، اظهار داشت: انسان ها باید برای حل مشکلات خود به خدا توجه کنند، دعا را واسطه خیر قرار دهند و صلاح امور را با توجه به حقانیت خداوند از ائمه اطهار(ع) درخواست کنند.
حجت الاسلام شهری نژاد با توجه به برخی از آسیب هایی که مراجعه به رمالان و فالگیران برای افراد در پی دارند، خاطر نشان کرد: برخی از افراد برای رهایی از مشکلات شخصی در زندگی خود به جای اینکه به خدا و اهل بیت(ع) متوسل شوند به این افراد پناه برده، این دسته از افراد باید بدانند که آگاهی یافتن از سرنوشت افراد و اشیاء در محدوده علم خداوند است و افراد رمال و فالگیر نمی تواند به این آگاهی دست یابند.
وی افزود: اینگونه افراد با دریافت هزینه های هنگفت از اشخاص برای خود کارو کاسبی پر رونقی به وجود آورده اند و از طریق سحر و جادو و نوشتن کلماتی بر روی کاغذ به عنوان دعا و... بین زن و شوهرها تفرقه اندازی می کنند و با دادن خط مشی های اشتباه افراد را از ادامه زندگی ناامید می کنند.
امام جماعت مسجد قائم(عج) با اشاره به اینکه علم این افراد علمی شیطانی است، بیان کرد: از علل مهم روی آوردن افراد به فالگیری جهل و عطش برخی از انسان ها به دانستن سرنوشتشان است که در این مواقع بهترین راه متوسل شدن به خدا، قرآن و سیره اهل بیت(ع) می باشد.
حجت الاسلام شهری نژاد هدف افراد از خرافه گویی را بدست آوردن سودهای کلان از این طریق عنوان کرد و گفت: اطلاع کافی نداشتن مردم از این خرافه گویی ها باعث شده تا سودجویان از احساس و عواطف آنها سواستفاده کنند و خود مردم نیز با اینکه می دانند اینها خرافاتی بیش نیست باز هم از گفته ها و دستورات رمالان پیروی می کنند.
به گفته این کارشناس فالگیری زمانی در میان مردم گسترش پیدا می کند که ایمان و اعتقاد به باورهای دینی کاهش پیدا کرده باشد و در این میان فردی که خود را در برزخ مشکلات می بیند، برای حل پاره ای از مشکلات و معضلاتش، رمالی و فالگیری را انتخاب می کند.
حجت الاسلام شهری نژاد در پایان با بیان اینکه دعا نویسی شغل افراد سود جو است واغلب کتاب هایی که به آن استناد می کنند اعتباری ندارد، خاطر نشان کرد: نوشتن دعاهایی که از ائمه اطهار(ع) در کتاب های معتبر موجود است اشکالی ندارد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchk6nq.23niqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما