تاریخ انتشار :شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۲
عباس آبادی یکی از مشکلات اساسی در صنعت شترمرغ استان را نبودن شرایط مناسب جهت کشتار و مهم‌تر از آن بسته‌بندی عنوان کرد که لازمه رفع این مهم همکاری بیشتر نهادهای مسئول ازجمله دامپزشکی و جهاد کشاورزی می‌باشد.
نبود شرایط کافی جهت کشتار و بسته‌بندی محصولات، مهمترین مشکل صنعت شترمرغ در سیستان وبلوچستان
نبود شرایط کافی جهت کشتار و بسته‌بندی محصولات، مهمترین مشکل صنعت شترمرغ در سیستان وبلوچستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ، واژه جدید « اقتصاد مقاومتی » به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح گردید. در همین دیدار، مقام معظم رهبری « اقتصاد مقاومتی » را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل « فشار اقتصادی دشمنان » و « آمادگی کشور برایی جهش » را معرفی نمودند.
پس از این سخنرانی بود که بسيج سازندگی به عرصه‌های اقتصادی كه مقام معظم رهبری به بيان دغدغه‌ها و راهبردهای اين بخش پرداختند، ورود پیدا کرد و مسئولان اين سازمان تصميم گرفتند، با انجام مطالعات اقتصادی در بخش‌های مختلف ازجمله امنيت غذايی، خوداشتغالی و تغيير سبک زندگی گامی در جهت تحقق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی بردارند.
از آنجایی که توجه به ترویج و توسعه طرح های اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی در روستاها کمک می کند از سویی حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون رفت از رکود تورمی است، از این رو باید از روشی تولید را توسعه و رونق داد که کمترین میزان وابستگی به نقدینگی را ایجاد و در سریع‌ترین زمان به بازدهی مطلوب برسد.
«حسن عباس‌آبادی» فارغ‌التحصیل رشته زیست‌شناسی و جانورشناسی از دانشگاه زابل است. وی یکی از کارآفرینان موفق بسیجی در عرصه پرورش شترمرغ در سیستان و بلوچستان است که در یک مزرعه پرورش شترمرغ در شهرستان زاهدان در راستای تاکید مقام عظمای رهبری مبنی بر اشتغالزایی و خود کفایی در راستای اقتصاد مقاومتی مشغول به فعالیت می باشد.
عباس‌آبادی با توجه به اینکه پرورش شترمرغ در استان بسیار کم رونق است، می گوید: فعالیت خود را از سال 92 آغاز کردم، در ابتدا 20 عدد جوجه 12 ماهه خریداری کردم و از آنجایی که فرآیند به بلوغ رسیدن جوجه شترمرغ بسیار زمان‌بر است آنها را تا سن بلوغ پرورش دادم به این صورت که ماده‌ها در سن20 ماهگی و نرها در سن 30 ماهگی به سن بلوغ می‌رسند.
این جوان فعال در عرصه اشتغالزایی بیان می کند: از دوران دانشجویی با بسیج دانشجویی دانشگاه زابل همکاری داشتم و با توجه به پرورش شترمرغ توسط بسیجیان در دانشگاه و رفت آمد در آن محیط به فعالیت در این عرصه علاقه‌مند شده‌ام.
وی ادامه می دهد: در حال حاضر عمده فعالیت ما در مزرعه شترمرغ پروری استفاده از گوشت، پوست، روغن و پر می باشد.
عباس آبادی می گوید: در ابتدای شروع کار خود جهت عرضه محصول تولیدی با مشکل مواجه شدم که در این زمینه با راهنمایی یکی از دوستان به مجموعه بسیج سازندگی رفته و از این طریق با شرکت نگار نصر آشنا شدم. از سال 92 همکاری خود را با شرکت آغاز و با کمک این مجموعه توانستم درزمینه بازاریابی و گرفتن مجوزهای مربوط در این عرصه پیشرفت داشته باشم.
این کارآفرین بسیجی از جمله مزایای گوشت شترمرغ را اینگونه بیان می کند که: این گوشت ازنظر طعم، مزه و رنگ در ردیف گوشت قرمز قرار دارد و چون کلسیم، چربی و کلسترول پایینی دارد بسیار مورد توصیه است به‌ ویژه برای بیمارانی که عمل قلب باز انجام می‌دهند، قبل و بعد از عمل بسیار توصیه می‌شود.
همچنین گفت: روغن شترمرغ معجزه است چراکه برای انواع بیماری‌های پوستی، اگزما، خارش‌های پوستی، روماتیسم، درد مفاصل و... بسیار توصیه می‌شود. از قرینه چشم شترمرغ و تاندون پای آن در کشورهای اروپایی برای پیوندها و جراحی‌ها استفاده می‌شود، جدای از این‌ها از پوست آن برای ساخت کیف و کفش و کاپشن و از استخوان‌های آن برای ساخت وسایل تزیینی و همچنین از ناخن پای آن در ساخت جاسوئیچی استفاده می‌شود.
لازم به ذکر است که از پوسته تخم شترمرغ نیز در ساخت کالاهای تزیینی هم استفاده می‌شود و پرهای شترمرغ نیز چون خاصیت الکترومغناطیسی غیر ساکن دارد باعث جذب گردوغبار نمی‌شود که از این نظر در دستگاه‌های سخت‌افزاری کامپیوتر بسیار کاربرد دارد.
عباس آبادی یکی از مشکلات اساسی در صنعت شترمرغ استان را نبودن شرایط مناسب جهت کشتار و مهم‌تر از آن بسته‌بندی عنوان کرد که لازمه این امر همکاری بیشتر نهادهای مسئول ازجمله دامپزشکی و جهاد کشاورزی می‌باشد که حداقل‌ها شرایط لازم را جهت ایجاد صنایع تبدیلی ازجمله بسته‌بندی و فراوری را فراهم آورند که با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته شرایط سخت و غیرقابل قبولی جهت این امور وجود دارد که مانع بزرگی برای اقتصاد این صنعت می‌باشد.
وی می گوید: در این موضوع ایجاد صنایع وابسته در سطح کوچک جهت رونق و شروع به کار این صنعت تا رونق و پیشرفت را پیشنهاد می کنم تا شرایط لازم جهت رونق در بازار مصرف مخصوصا در استان صورت بگیرد که شرایط بهتری نسبت به فروش در خارج از استان را خواهد داشت.
سخن پایانی :
عباس آبادی در پایان می گوید: از مسئولین انتظار دارم از ما بیشتر حمایت کنند و مجوز پرورش و وام موردنیاز برای پرورش شترمرغ را در اختیار پرورش‌دهندگان قرار دهند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcepe8f.jh8xni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما