تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۴
مسئول پروژه بین المللی منارید در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این پروژه در هفت کشور دنیا در حال اجرا می باشد، گفت: پروژه منارید در ایران در استان های سیستان و بلوچستان، یزد و کرمانشاه صورت گرفته که هدف از اجرای آن تقویت و انسجام سازمانی برای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی در کشور است.
اجرای پروژه بین المللی منارید در سیستان و بلوچستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، علیرضا سروری نژاد روز گذشته در حاشیه کارگاه آموزشی - مشورتی خبرنگاری در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست اظهار داشت: صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF) با همکاری دفتر توسعه سازمان ملل (UNDP) اقدام به اجرای پروژه ای در کشور با نام " تقویت و انسجام سازمانی برای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی" نمود که سایت هامون با وسعتی معادل20هزار هکتار یکی از سایت های سه گانه منارید در کشور می باشد.
وی با بیان اینکه این پروژه در هفت کشور دنیا در حال اجرا می باشد، بیان کرد: پروژه منارید در ایران در استان های سیستان و بلوچستان، یزد و کرمانشاه صورت گرفته است.
مسئول پروژه بین المللی منارید در سیستان و بلوچستان هدف اصلی این پروژه را شناسایی و رفع خلاء ها و موانع قانونی و ساختاری موجود در مدیریت یکپارچه منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: طرح پروژه منارید هم راستا با سیاست ها و اولویت های صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی در چهار زمینه جلوگیری از تخریب سرزمین، حفاظت از تنوع زیستی، تعدیل اثرات تغییر اقلیم و مدیریت آبهای بین المللی از طریق توسعه و تقویت سطح دانش و آگاهی کارشناسان و بهره برداران محلی، ظرفیت سازی و توانمندسازی برای تحقق انسجام سازمانی و نیز ارائه شیوه های موفق مدیریت پایدار منابع آب و اراضی ، افزایش بهره وری در بخش های کشاورزی و منابع طبیعی و... برنامه ریزی شده است.
وی افزود: مدت اجرای این پروژه هفت سال بود که با بهره گیری از مشاورین ملی و بین المللی، جوامع محلی و دستگاه های اجرایی اهداف پروژه محقق خواهد شد، همچنین این پروژه در استان از سالهای 2013-2012 در سایت شهرستان هامون با گستره 20 هزار هکتار ی به عنوان یکی از سایت های سه گانه کشور آغاز به کار کرد.
سروری نژاد از جمله اقدامات انجام شده در این پروژه را تشکیل و راه اندازی صندوق برنامه ریزی و توسعه روستاهای پایلوت در قالب گروههای مردمی برای برنامه ریزی و مشارکت در کلیه فعالیت ها، برگزاری کارگاه آموزشی مقدماتی و پیشرفته بافندگی با ماشین بافندگی جهت اشتغال خانگی 25 نفر از بانوان روستای سنچولی، راه اندازی کارگاه معیشتی قالی و گلیم بافی در روستاهای بلند و کیخا با مشارکت بخش خصوصی و اشتغال حدود 60 نفر ازبانوان روستا عنوان کرد.
این مسئول تجهیز و راه اندازی 10 واحد گلخانه در مجتمع معیشتی- ترویجی گل گز سایت منارید با رویکرد تولید محصولات سالم و برداشت حداقل 2 دوره محصول با همکاری صندوق برنامه و توسعه روستای کیخا، راه اندازی 22 مورد پروژه معیشت خرد با مشارکت اعضای گروه توسعه و برنامه ریزی روستای ده بلند در زمینه های مختلف سبزی کاری، پرواربندی گوسنفد و تولید قارچ، توزیع 15 عدد تنور گازی با هدف جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و آبخیزداری استان و... را از سایر اقدامات این پروژه بیان کرد.
وی تصریح کرد: پروژه منارید به دنبال ایجاد کارهای بزرگ نیست بلکه رویکرد آن در دراز مدت همراه کردن مردم در اجرای پروژه های خرد با اعتبار کم و نتیجه مطلوب است.
مسئول پروژه بین المللی منارید در سیستان و بلوچستان در پایان خاطر نشان کرد: این پروژه تنها پروژه بزرگ مقیاس GEF در ایران است که انتظار می رود دست اندرکاران و مسئولان اعم از مقامات سیاسی و مدیران دستگاههای استان، تشکل های مردمی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با همدلی و همراهی از آن به عنوان فرصتی برای خدمت و ایجاد تحول اساسی در منطقه استفاده کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtaea.uqetyzsffu.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما