تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۱
گزارش عصر هامون از آزادی ۱۶ ملوان کنارکی پس از ۶ ماه؛

از شکنجه های بی رحمانه و تهدید به انفجار تا اهتزاز پرچم ایران روی کشتی

کنارک که 6 ماه در غم 16 فرزند سرزمین آفتاب می سوخت سرانجام آفتاب امید در دیار نخل و آفتاب طلوع کرد و 16 ملوان ایرانی دست پر به خانه بازگشتند.
از شکنجه های بی رحمانه و تهدید به انفجار تا احتزاز پرچم ایران روی کشتی
از شکنجه های بی رحمانه و تهدید به انفجار تا احتزاز پرچم ایران روی کشتی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، خردادماه امسال بود که بعد از گذشت سه ماه از اسارت ملوانان ایرانی در آب ها آزاد سومالی اخبار این اتفاق در رسانه ها منتشر شد و انتشار این خبر بازتاب بسیاری در رسانه های داخلی و خارجی داشت، دو لنج صیادی که یکی به مالکیت آقای “بادپوره” و دیگری به مالکیت آقای “فروزانمهر” که به قصد ماهیگیری به آبهای آزاد اقیانوس هند رهسپار شده بودند در  مسیر گرفتار دزدان دریایی سومالی شده و توسط آنها جهت اخاذی از صاحب لنج ها به گروگان گرفته شدند و باعث شد که 6 ماه نگاه ها به آب های آزاد در جنوب ایران معطوف شود تا فرزندان دیار نخل و آفتاب به دیارشان بازگردند.
 
جزئیاتی از شناور ملوانان ربوده‌شده توسط دزدان دریایی سومالی
اواخر بهمن ماه سال گذشته، یک لنج صیادی از ساحل کنارک به همراه ناخدای ایرانی و ۱۳ نفر دیگر از کارگران آن که به گفته صاحب لنج ملیت ایرانی دارند به قصد ماهیگیری به آبهای آزاد اقیانوس هند رهسپار شد.
در پی ورود به آب های آزاد، این شناور صیادی فایبر گلاس  ۲۸ متری به مالکیت حاج صالح کرمزهی در اواخر اسفندماه امسال مطابق ثبت مرکز حوادث دریایی دچار نقص فنی می شود و از شیلات ایران و نیروی دریایی درخواست کمک می کند.
بارها و باها این تماس ادامه داشت تا اینکه در روز چهارم فروردین ماه آخرین ارتباط این شناور صیادی با مرکز حوادث برقرار و دیگر هیچ اثری از آنان یافت نشد.
مطابق استانداردها سازمان جهانی دریایی، امنیت و امداد رسانی بر عهده کشورهای هم مرز با آن دریا است که به گفته مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان به رغم پیگیری های لازم اقدام خاصی برای نجات این ملوانان صورت نگرفت.

پیگیری‌های وزارت خارجه و رایزنی با مقامات محلی
این درحالی بود که یک منبع مطلع به یکی از رسانه ها گفته بود که: پیگیری‌های وزارت خارجه ادامه دارد و رایزنی با مقامات محلی از طریق دسترسی‌های موجود در حال انجام است و چنانچه اطلاعات قطعی درباره قایق ماهیگیری به دست آوریم ارائه خواهد شد.
حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، نیز ربوده شدن قایق و ۱۴ ماهیگیر ایرانی را تایید کرد و گفت: لنج ماهیگیران ربوده شده در اقیانوس هند خراب می‌شود و در این هنگام کنترل و هدایت لنج از دست ماهیگیران خارج شده و آنها به مرزهای آبی سومالی وارد می‌شوند. لنج صیادان ربوده شده در قسمتی از مرزهای آبی سومالی مجبور به پهلوگیری می‌شود که به گروه تروریستی الشباب اختصاص داشته است و در نتیجه ماهیگیران ایرانی که حدود ۱۴ نفر بوده‌اند، توسط این گروه تروریستی ربوده می‌شوند.

از سرنوشت ملوانان بی اطلاعیم
رییس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: در حال حاضر گزارش‌های لازم به دستگاه‌های ذ‌ی‌ربط ارائه شده و وزیر جهاد کشاورزی پس از اطلاع از این مساله دستور پیگیری هرچه سریع‌تر را برای رسیدن به نتیجه داده است.
صالحی گفت: اطلاعات دیگری از ۱۴ ماهیگیر ربوده شده در اقیانوس هند نداریم و امیدواریم این مشکل از طریق دستگاه‌های ذیربط حل شود.

آزادی ۱۶ ملوان کنارکی پس از ۶ ماه
سرانجام 8 شهریور ماه بود که ناخدای لنج ربوده شده طی تماسی با صاحب این لنج از فرار خود و ملوانان از دست دزدان سومالی خبر داده و گفته بودند که چند روز پیش موفق شدند تا در یک غافلگیری گروگانگیران سومالی را خلع سلاح کرده و با دستگیری چهارنفر از دزدان سومالی و به گروگان گرفتن آنها به طرف سواحل کنارک فرار کنند.
“آرش ثنایی”مدیر شیلات شهرستان کنارک با تایید خبر آزادی ملوانان لنج ایرانی ،اظهار داشت: در تعقیب و گریز دزدان سومالی نتوانستند لنج ایرانی را متوقف کنند و خوشبختانه با نزدیک شدن یک بالگرد نظامی به لنج، دزدان دریایی فرار کردند و ناخدای لنج نیز با حرکت در مسیر باد موافق، موفق به فرار شده است.
همچنین یکی از نزدیکان این ملوانان گفت: ملوانان ربوده شده تاکنون در شرایط ناگواری نگهداری شده و تاکنون حدود ۵۳۰ میلیون تومان نیز صاحب لنج به دزدان دریایی جهت آزادی آنها داده است.
گفت و گو با پدری که 7 عضو خانواده اش اسیر بودند
“پیربخش شاه مرادی” پدر خانم “یونس پاره جو” ناخدای لنج صیادی مذکور و کسی که هفت نفر از این ملوانان از نزدیکترین اعضای خانواده او از جمله ،پسر ،برادر ،خواهرزاده ،پسر عمو و دو پسرخاله اش می باشند، ساعاتی قبل از ورود ملوانان کنارکی رها شده از چنگال دزدان دریایی به اسکله بندر کنارک، در گفتگو با خبرنگار طلوع کنارک، با اشاره به جزئیات دستگیری تا آزادی ملوانان کنارکی اظهار داشت: اول اسفندماه سال ۹۳ لنج کنارکی به مالکیت آقای “بادپوره”،با ۱۶ ملوان برای صیادی به آبهای سومالی حرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه یک لنج یادی دیگر به مالکیت “ابراهیم فروزانمهر” و ناخدایی “شریف فروزانمهر” نیز همزمان در آبهای سومالی با آنها به صیادی می پرداختند، افزود: متاسفانه پس از ۱۲ روز هر دو لنج صیادی که از شهرستان کنارک می باشند،توسط دزدان دریایی سومالی اسیر می شوند.
شاه مرادی گفت: ناخدا یونس با گوشی که همراه خود داشته به صورت پنهانی با ما تماس گرفت و از اسارت خود و جاشوها (ملوانان)،توسط دزدان دریایی خبر داد.
 
درخواست یک میلیون دلار توسط دزدان دریایی
وی ادامه داد: ناخدا “یونس پاره جو” به من گفت، “ما کاری از دستمان بر نمیاید، زیرا در انبار تور های لنج زندانی هستیم و اگر شما میتوانید برایمان کمک بفرستید؛ ما در بندر (اوبی یو) لنگر انداخته ایم و تا کنون دو نفر از ملوانان لنج ما و دو نفر از لنج ناخدا شریف فروزانمهر را برای شکنجه به محل دیگری برده اند”.
وی بیان کرد: این ملوانان را جهت اخاذی شکنجه کرده اند و به آن ها گفته بودند که با اربابان خود در ایران تماس بگیرند و پیشنهاد تحویل دو لنج و ملوانانش در قبال پرداخت یک میلیون دلار را مطرح نمایند، در غیر این صورت همه شما را خواهیم کشت.
وی گفت: پس از مطرح شدن این موضوع ،صاحبان لنج صیادی که توان پرداخت این مبلغ هنگفت را نداشتند، برداشتن لنج و آزادی ملوانان را به رابط دزدان دریایی،به صورت تلفنی پیشنهاد دادند.
پیربخش شاه مرادی با بیان اینکه دزدان دریایی با این پیشنهاد موافقت نکردند، گفت: آنها تنها به دنبال پول بودند و به همین جهت این پشنهاد را رد کردند و تهدید به کشتن تمامی ملوانان در صورت عدم پرداخت پول نمودند.
 
شکنجه های بی رحمانه و یک وعده غذا سهم روزانه ملوانان گرفتار
وی ادامه داد: بار دیگر نیز با ما تماس گرفتند و این بار پیشنهاد ۲۵۰ هزار دلار برای هر لنج را دادند که باز هم صاحبان لنج پیشنهادشان را نپذیرفتند و متاسفانه ملوانان مورد شکنجه قرار گرفتند.
فعال صید و صیادی بیان کرد: حدود ۶ ماه به همین منوال گذشت و چون ملوانان دیگر جیره غذایشان به اتمام رسیده بود مجبور شده بودند با قلاب ماهی گرفته و با همان آب دریا بجوشانند و تنها یک وعده غذا در روز داشتند که به صورت روزه هرشب افطار میکردند.
پیربخش شاه مرادی بابیان اینکه برای آزادی ملوانان از فرمانداری تا استانداری و وزارت کشور پیگیری کرده ایم،گفت: متاسفانه در این مدت شش ماه به هیچ نتیجه ای نرسیدیم.
وی خاطر نشان کرد: یونس پاره جو با داشتن دو فرزند یکی پسر ۸ ساله و دیگری دختری ۴ ساله که ناخدا برای پول در آوردن جهت درمان فرزند کوچکش خطر را به جان میخرد و جهت صید به آب های سومال میرود که متاسفانه در این مدت ۶ ماه دختر کوچک در فراغ پدر از ناحیه هر دو پا دچار مشکل شده و اکنون دیگر به سختی میتواند حتی یک قدم بردارد.
وی با بیان این که پس از گذشت ۶ ماه ناخدا دوباره به صورت پنهانی با من تماس گرفت،ادامه داد: داماد،پسر،برادرم و بقیه از من درمورد اینکه ایا موفق شده ایم برایشان کاری انجام دهیم،سوال کردند و من نیز چون جوابی نداشتم،از آنها خواستم تا هر طور شده خودشان برای فرار تلاش کنند.

نگرانی های دائم و لحظات سخت برای خانواده های ملوانان کنارکی
وی ادامه داد: ناخدا یونس برای اویلین بار بعد از فرار ۵ شنبه ی هفته ی گذشته ساعت حدودا ۱۲ بود که بامن تماس گرفت و گفت: که ما فرار کردیم و اگر امکان داره ناو کمکی برای ما بفرستید زیرا ما هیچ غذایی نداریم و راهمان تا محلی امن بسیار دور است و دو قایق موتوری به همراه لنج ناخدا شریف که در دستان افراد سومالی است،نیز در تعقیب ما هستند.
شاه مرادی گفت: پس از چند ساعت دوباره من با ناخدا تماس گرفتم و از وضعیت جویا شدم و او گفت: لنج صیادی که درحال تقیب ما بوده خوشبختانه از حرکت ایستاده و ممکن است خراب شده باشد ولی قایق ها همچنان به دنبال ما هستند.
وی با بیان اینکه در آن زمان لحظات برای ما و خانواده های دیگر ملوانان به سختی سپری میشد و دائم نگرانشان بودیم و برایشان دعا میکردیم، افزود: در تماس بعدی از طرف ناخدا عنوان شد که خوشبختانه قایق های دزدان دریایی به دلیل مواج بودن دریا و طوفانی بودن هوا همچنین موتور های کم قدرتشان از تقیب لنج باز مانده اند.
 
تهدید خدمه لنج کنارکی به منفجر کردن توسط ناو ایتالیایی
این فعال صید و صیادی ادامه داد: با این که لنج کنارکی توانسته بود از چنگال دزدان دریایی رهایی یابد اما به دلیل نداشتن آذوقه غذایی سخت در مضیقه بودند و از این جهت طی تماسی که با ناو های آب های بین المللی داشتیم، یک ناو ایتالیایی در آن محدوده به درخواست کمک پاسخ داد و با توجه به مختصات جغرافیایی که از لنج داده بودیم به کمک آن ها شتافت.
وی ادامه داد: پرسنل ناو ایتالیایی وقتی جهت دادن آب و غذای صیادان کنارکی به درون لنج میروند با صحنه ی اسیر شدن دزدان دریایی به دست ملوانان و بسته بودن دست و پای این دزدان مواجه میشوند و از ناخدا تحویل سومالیایی ها به ناو ایتالیایی را خواستار میشوند.
شاه مرادی با اشاره به اینکه هنوز ۲۰ نفر دیگر از ملوانان کنارکی لنج دیگر اسیر دزدان دریایی هستند،افزود: ناخدا و ملوانان لنج آزاد شده نیز به این منظور و با توجه به گرفتاری دوستانشان در چنگال سومالیایی ها از تحویل این دزدان به ناو ایتالیایی خوداری کرده اند.
وی با بیان اینکه ناو ایتالیایی حتی با تهدید خدمه لنج کنارکی به منفجر کردن،از آنها دوباره درخواست تحویل دزدان دریایی را می نماید،تصریح کرد: صیادان کنارکی میدانستند اگر دزدان را تحویل دهندبخاطر فرارشان و کینه ای که افراد سومالی از آنها دارند،ممکن است جان دوستانشان در خطر بیافتد و از این جهت باز هم با وجود تهدیدات ناو ایتالیایی، درخواستشان را رد نموده و دزدان دریایی را تحویل نمیدهند.
پایان شش ماه انتظار ؛ ورود ملوانان در جمع پرشور استقبال کنندگان
بزرگ خانواده هشت نفر از ملوانان در پایان با اشاره به اینکه در مدت شش ماه اسارت و دوری نزدیکان و همشهریان صیاد گرفتار شده به دست دزدان دریایی برای او و خانواده شان به سختی گذشته است،خاطرنشان کرد: خیلی خوشحال هستیم و خدارا شکر و سپاس میگوییم که بعد از این مدت طولانی ، پر عذاب و استرس،سرانجام امروز این انتظار پایان یافته و به لطف خداوند، عزیزانمان را صحیح و سالم میبینیم.
لازم به ذکر است: ظهر امروز جمعه ملوانان کنارکی پس از شش ماه اسارت در چنگال دزدان دریایی سومالی، سرانجام در میان استقبال باشکوه و تعداد زیادی از مردم شهرستان و خانواده هایشان وارد اسکله صیادی بندر کنارک شدند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchkqnq.23nxqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما