تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۲
فرمانده پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان گفت: ریالی از جرایم راهنمایی و رانندگی به ماموران ناجا داده نخواهد شد و اینکه عده ای معتقد هستند ماموران به ازای جریمه هر خودرو درصدی را خودشان دریافت می کنند، کذب محض است.
ریالی از جرایم رانندگی به ماموران ناجا اختصاص داده نخواهد شد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، تاکنون تعداد زیادی از رانندگان طعم تلخ برگه جریمه‌هایی که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی روی شیشه ماشین در زیر برف پاک کن ها جا خوش کرده را چشیده‌اند. میزان حک شده این جریمه ها که بعلت سرعت زیاد، سبقت نابجا یا نبود جای پارک مناسب برای رانندگان بریده می شود باعث بوجود آمدن شبهاتی در بین افراد شده است که هر چه افسر راهنمایی رانندگی بیشتر جریمه کند حقوق و مزایای بهتری نصیبش می شود!
جریمه هایی که علاوه بر اینکه گاهی افراد را به مرز شوکه شدن می رساند باعث می شود به قول معروف خون آدم به جوش بیاید که ماشین نداری یک درد است و وقتی هم داری هزار درد مانند جریمه، تصادف، هزینه اصطحکاک یا حمل جرثقیل و اینها اندک مشکلات رانندگان در شهر است که با آن مواجه هستند.
از طرفی پلیس راهور در سال‌های اخیر، به‎دلیل اثربخشی هرچه بیشتر قوانین راهنمایی و رانندگی و با هدف برقراری نظم و ایجاد امنیت در جامعه، علاوه بر الصاق برگه جریمه، دستور حمل خودرو بدون سرنشین توسط یدک ‌کش‌های سیار و انتقال به پارکینگ را نیز صادر کرده که این اقدام توسط ماموران گاه تا حدی تعجب برانگیز است است که فرد متخلف به‌محض عدم مشاهده خودروی خود، دچار شوک سنگین ناشی از احتمال سرقت شده و تا حدی که احتمال بروز سکته قلبی و مرگ آنی وی نیز امری دور از ذهن نیست.
در بسیاری از مواقع فرد متخلف به سبب اطلاع از انتقال خودروی خود به پارکینگ عمومی، از خطر ایست قلبی به‌سلامت عبور می‌کند، اما پشت‌سر گذاشتن این خطرات به‌منزله رهایی از دستان توانمند ماموران راهنمایی و رانندگی تلقی نمی‌شود، چرا که فرد متخلف در این مرحله با موانعی چون هزینه سنگین پرداخت اجباری کرایه یدک‌کش، اجاره پارکینگ و پرداخت جریمه‌های معوقه و دریافت برگه عدم خلافی مواجه خواهد شد.
فرمانده پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه درخصوص میزان جریمه خودروها اظهار داشت: ریالی از جرایم راهنمایی و رانندگی به ماموران ناجا داده نخواهد شد و اینکه عده ای معتقد هستند ماموران به ازای جریمه هر خودرو درصدی را خودشان دریافت می کنند شایعه ای بیش نیست و به هیچ وجه چنین مقرراتی در قانون گنجانده نشده است.
سرهنگ ایوب شرافتی درباره اینکه آیا ماموران پلیس مجبور به پر کردن دفترچه جریمه خود به میزان مشخص در طی شبانه روز هستند، گفت: تکلیف جرائم رانندگی را قانون مشخص کرده لذا این جرایم به خزانه دولت واریز می شود و ریالی به مامور جریمه کننده تعلق نمی گیرد، منتهی اگر ماموری در این زمینه کم کاری کند و نسبت به تخلفات جریمه ننویسد یا به ناحق راننده ای را جریمه کند با آن برخورد قاطعانه ای صورت می گیرد.
وی افزود: بر اساس قانون23رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب اسفند ماه سال89، وجوه حاصل از جریمه‌های تخلفات رانندگی در سراسر کشور به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانه‌داری کل واریز می‌شود.
این مسئول در ادامه بیان کرد: این میزان جریمه علاوه بر بودجه سالیانه به شهرداری‌ها و دهیاری‌های، وزارت راه و ترابری و پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تخصیص داده شود.
شرافتی ادامه داد:60 درصد از کل وجوه حاصله به تفکیک درآمدهای ناشی از تخلفات رانندگی خارج از شهرها و داخل محدوده شهرها و روستاها حسب مورد به وزارت راه و ترابری به صورت متمرکز و در شهرها به شهرداری‌های محل و دهیاری‌ها از طریق استانداری همان استان به تناسب 70 و 30 درصد اختصاص می‌یابد.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد:این مقادیر صرف استاندارد سازی وسایل و تجهیزات ایمنی راه‌ها، خط کشی و نگهداری آن، تهیه و نصب و نگهداری علایم راهنمایی و رانندگی و تجهیزات ایمنی، احداث پل‌های عابر پیاده، احداث توقف گاه‌های عمومی و اصلاح راه‌های روستایی، معابر و نقاط حادثه خیز در شهرها و روستاها می شود.
همچنین گفت: در این زمینه به وزارت راه و ترابری و شهردار‌ی‌ها اجازه داده می‌شود تا با استفاده از توان و سرمایه بخش غیردولتی نسبت به تامین، استقرار، ارائه خدمات، تعمیر و نگهداری تجهیزات الکترونیکی و هوشمند ثبت تخلف، کنترل و نظارت ترافیک راه‌های کشور اقدام کنند.
فرمانده پلیس راه شمال سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه 15درصد از کل وجوه به پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی اختصاص می‌یابد، بیان کرد: این درصد به منظور کاهش تصادفات رانندگی و خسارت‌های جانی و مالی ناشی از آن برای تامین تجهیزات تخصصی پلیس، به کارگیری فن آوری‌های جدید در مدیریت نظارت و کنترل بر عبور و مرور، ارتقا کمی و کیفی حضور و کارایی پلیس، اجرا طرح‌های انتظامی ترافیکی فوق برنامه و ایمنی رانندگی در شهرها و جاده‌های کشور و همچنین هزینه‌های اجرایی این قانون مصرف می شود.
وی تصریح کرد:20 درصد از کل وجوه نیز برای تامین اعتبار به صندوق تامین خسارت‌های بدنی مقرر در قانون اصلاح قانون بیمه مسوولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث واریز می شود.
شرافتی در پایان خاطر نشان کرد: از کل وجوه باقیمانده 5 درصد هم برای تبلیغ در راستای ارتقای فرهنگ رانندگی و رعایت مقررات آن در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی قرار می‌گیرد.
انتهای پیام/0852
https://www.asrehamoon.ir/vdchw6nq.23nxzdftt2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما