تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۹
مسئول دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری سیستان وبلوچستان گفت: زنانی که همسر افغانی دارند می توانند به دفتر حقوق و کودکان دادگستر ی مراجعه کرده و برای تحصیل فرزندانشان معرفی نامه بگیرند تا بیسوادی فرزندانشان رفع شود.
آینده خاکستری کودکان افغان بازمانده از تحصیل روشن شد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، پس از دستور مقام معظم رهبری در اردیبهشت ماه امسال مبنی ‌بر اینکه همه کودکان افغانستانی، چه آنها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آنها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارند، باید در مدارس دولتی ثبت‌نام شوند، قرار شد پناهندگان و پناهجویان افغان ساکن ایران روزگار بهتری داشته باشند  و درهای مدارس ایران به روی کودکان محروم از تحصیل افغان باز شود.
از آنجایی که ایران کشوری پناهنده پذیر است حضور اینگونه افراد از کشورهای همسایه چیز جدیدی نیست ومهم‌ترین مساله‌ای که همیشه در خصوص پناهندگان مطرح بوده بحث تحصیل فرزندان افغانستانی است.
چندی پس از این فرمان، وزارت کشور مهلت پنج روزه‌ای را از دوازدهم تا شانزدهم مرداد ماه جهت ثبت‌نام تحصیلی از فرزندان اتباع افغانستان تعیین کرد.
کودکان بازمانده از تحصیل واقعیتی خاموش در جامعه هستند، واقعیتی که شاید در بسیاری از اوقات به چشم مان می آید اما همواره راحت از آن چشم پوشی می شود.
از اینرو چهار سال قبل که کار شناسایی کودکان لازم ‌التعلیم بازمانده از تحصیل به طور جدی کلید خورد، 120 هزار کودک لازم‌التعلیم دور مانده از تحصیل در کشور وجود داشت، اما در سال‌های اول و دوم، 66 هزار کودک، سال گذشته 14 هزار نفر و امسال 33 هزار کودک لازم‌التعلیم جذب سیستم آموزشی شدند.
16روز دیگر تعداد زیادی دانش‌آموز در حالی پای درس معلمان می‌نشینند که عده‌ای از این قافله جا مانده‌اند و در این میان هستند کودکان افغانی که اشتیاق به سوادآموزی دارند.
در این زمینه مسئول دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری سیستان وبلوچستان اظهار داشت: متاسفانه ازدواج بانوان ایرانی با اتباع بیگانه یا افراد متواری و فاقد هویت منتج به تولد فرزندانی بدون هویت و فاقد شناسنامه می شود که این موضوع بار سنگینی بر دوش جامعه استان نهاده است.
کلثوم موذن گفت: نداشتن مدارک هویتی و شناسنامه امکان تحصیل و استفاده از خدمات اجتماعی و رفاهی را از این کودکان سلب کرده است.
موذن افزود: کودکان فاقد هویت در استان هر روز بر مشکلات اجتماعی به دلیل رفتار های پر خطر خود می افزایند از این رو در استان شاهد افزایش آمار حاملان مواد مخدر، کودکان کار و کودکان متکدی هستیم.
وی از معرفی ۵هزار و۳۰۰کودک بازمانده از تحصیل به آموزش و پرورش برای ادامه تحصیل خبر داد و گفت: : زنانی که همسر افغانی دارند می توانند به دفتر حقوق و کودکان دادگستر ی مراجعه کرده و برای تحصیل فرزندانشان معرفی نامه بگیرند تا بیسوادی فرزندانشان رفع شود.
در این خصوص عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی " علیرضا منظری توکلی" در گفت و گو با یکی از رسانه ها رعایت برخی از ضوابط و مسائل امنیتی را مهم توصیف کرد و گفت: تحصیل کودکان افغانی در ایران، مطابق با اندیشه‌های اسلامی امنیت ایران در را در طولانی مدت افزایش می‌دهد چراکه سبب خواهد شد نسبت به ایران عرق پیدا کنند و احساس بیگانه‌ای با مردم ایران نداشته باشند، بنابراین تحصیل آن‌ها در مدارس ایران نوعی تدبیر امنیتی محسوب می‌شود، در حالی اگر رها شوند به‌یقین عامل ناامنی خواهند شد.
انتهای پیام/0852
https://www.asrehamoon.ir/vdcezv8f.jh8xpi9bbj.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما