تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۶
کارشناس مرکز مشاوره مهر گفت: رفیق بازی پدیده‌ای مخرب است که علاوه بر آسیب رساندن به کانون گرم خانوادگی منجر به بروز مشکلات و پریشانی در روابط میان فردی افراد خواهد شد.
سست‌شدن‌ پایه های زندگی ازپاتوق‌های دوستانه کلید می‌خورد
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، لیلا با حضور در جلسات مشاوره و بازگو کردن مشکلاتش می گوید حدود یک سال است که ازدواج کرده‌ ام و خوشبختانه مشکل مالی و... در زندگی با همسرم ندارم اما از اینکه به من اهمیتی نمی‌دهد و بیشتر اوقات فراغتش را با دوستانش می‌گذراند ناراحت هستم هر وقت هم به او شکایت می‌کنم می‌گوید من نمی‌توانم تو را همراه خودم ببرم زیرا بیشتر دوستانم مجرد هستند.
از آنجایی که همسرش هر روز ساعاتی را با دوستانش سپری می کند و علاوه بر اینکه دیر به خانه برمی گردد روزهای تعطیل را نیز در کنار آنها به تفریح و سرگرمی می پردازد به مرکز مشاوره مراجعه کرده تا برای رفع مشکلش چاره ای بیندیشد زیرا نمی‌خواهد تا آخر عمردر خانه تنها بماند و شوهرش هر وقت خواست با دوستانش به تفریح و خوشگذرانی بپردازد.
زمان زیادی از دورانی که نداشتن رفیق‌ در زندگی یک اولویت مهم برای جوانان در امر ازدواج یا اشتغال به حساب می‌آمد نمی‌گذرد، زمانی که اگر خانواده ای برای خواستگاری پسر خود اقدام می کرداز اینکه فرزندشان اهل دم و دود یا رفیق بازی نبود خیالشان آسوده بود و با افتخار جلو خانواده عروس قد علم می کردند، اگر چه این سنت هنوز هم پابرجاست اما در برخی از جوانان دچار تغییر و تحولاتی شده است که زندگی مشترک را پس از ازدواج به ورطه نابودی می کشاند و به قول معروف رفیق بازی بلای خانمان سوز برای افراد می شود تا پایه های زندگی را سست و لرزان کند.
اگر چه تا نسل دیروز رفیق بازی فقط مختص مردان و پسران بود اما امروز گریبانگیر زنان و دختران هم شده و اغلب مردان از اینکه همسرانشان مدام با گوشی تلفن همراه خود مشغول هستند و با دوستان خود گپ می زنند گله مند هستند
از آنجایی که رفیق بازی یا به اصطلاح همنشینی با رفیق یکی از خطراتی است که جوانان و نوجوانان را تهدید می کند متأسفانه این مهم معضل بزرگی است که دامنگیر زندگی زنان و مردان بسیاری در جامعه شده است.
هرچند که رفیق بازی در زنان بسیار کمتر از رفیق بازی در مردان است و مردانی که به عنوان ستون و محور خانواده، مسئولیت بزرگی بر عهده دارند گاهی به راحتی با صرف نظر کردن از مسئولیت‌های خود به دنبال خوشگذرانی با دوستان خود می‌روند که این دسته از افراد باید بدانند سست شدن روابط خانوادگی یکی از اثرات منفی این پدیده شوم است.
کارشناس مرکز مشاوره مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه اظهار داشت: رفیق بازی پدیده‌ای مخرب است که علاوه بر آسیب رساندن به کانون گرم خانوادگی منجر به بروز مشکلات و پریشانی در روابط میان فردی افراد خواهد شد.
فرشته مباشری افزود: برخی از مردان تصور می‌کنند زنانی که اغلب وقت خود را با دوستان واطرافیانشان می گذرانند برایشان ارزش قائل نیستند. بنابراین هر کدام از آنها نسبت به هم بی‌تفاوت می‌شوند و فرزندان آنان نیز از این موقعیت سوءاستفاده کرده که این مهم بستر بزهکاری در آنها را فراهم می کند.
وی از جمله دلایل بروز پدیده رفیق‌بازی را کمرنگ شدن ارزش‌ها و معیارهای درونی خانواده عنوان کرد و گفت: مردی که در دوران تجرد و جوانی بدون مسئولیت، بیشتر وقت خود را در کنار دوستان و همسالان می‌گذراند به سختی در دوران تأهل این خصلت را از خود دور می‌کند از اینرو عدم مسئولیت‌پذیری در افراد یکی از عوامل اثرگذاری در این پدیده است.
این کارشناس عدم همدلی همسران در محیط خانه را از جمله عوامل مهمی عنوان کرد که منجر می شود مردان اغلب اوقات خود را در بیرون از خانه سپری کنند.
مباشری شناخت وآگاهی افراد نسبت به یکدیگر را از ملاک های دوستی بیان کرد و گفت: در ابتدا شخص بايد دوست خود را بشناسد و از او آگاهی کامل داشته باشد و بداند که آن دوست، چه خصوصيات و روحياتی دارد چرا که برقراری رابطه دوستانه بدون شناخت قبلی دوام و فایده ای نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: دقت داشته باشید که در روابط دوستانه باید از دوستی با افراد حسود پرهیز کنید زیرا این دسته از افراد با هدف شوم خود باعث ضرر رساندن به سایرین خواهند شد و هرگز خير و خوبی را برای دوستان خود نمی خواهند.
این کارشناس تصریح کرد: در روابط دوستانه خود توجه به نکاتی از جمله پرهيز از شوخی زياد، دخالت و تجسس نکردن در امور خصوصی دوستان و پرخاشی نکردن، رعایت احترام و تواضع را مد نظر داشته و آنها را رعایت کنید، زیرا شوخی زياد و خارج از چارچوب ادب و اخلاق، هم از هيبت شخص می کاهد و هم ممکن است منجر به رنجيدگی يا دشمنی شود.
مشاوره مرکز مهر خاطر نشان کرد: دوستان خوب غنيمت هستند و بايد بکوشيم تا رابطه‌ای محکم با آنها داشته باشيم اما اين ارتباط تا جایی زيبا است که تبديل به ناهنجاری نشود و اختلالی در زندگی شخصی ما به وجود نياورد.
مباشری در پایان افزود: خانواده مهمترین عامل برای فاصله گرفتن فرد از دوستان ناباب است که می تواند با فراهم کردن نیازهای عاطفی افراد آنها را از تمایل به دوستی باسایرین نجات دهد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvhea.uqetyzsffu.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما