تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۴
کلیدهایی که به قفل بیکاری نخورد؛

سیستان وبلوچستان رکوردار بیکاری در کشور

بيکاری فارغ التحصيلان دانشگاهی و جوانان درس خوانده به معضلی براي کشور تبديل شده به طوری که بازار کار در پهناور ترین استان کشور ساليان متمادی است که روی خوشی به اين گروه از جويندگان کار نشان نداده است.
سیستان وبلوچستان رکوردار بیکاری در کشور
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از زاهدانه، سیستان وبلوچستان در حالی لقب جوانترین استان کشور را یدک می کشد که علی رقم ظرفیت ها و پتانسیل های موجود بیشترین آمار بیکاری را به خود اختصاص داده است و این را باید پذیرفت که معضل بیکاری زمانی از بین می‌رود که ظرفیت‌های موجود درهر استانی شکوفا شود، چراکه امروز ادعای قدرت اقتصادی را آنهایی دارند که به سمت کارآفرینی رو بیاورند.
استان سيستان و بلوچستان از لحاظ موقعيت جغرافيايی، سياسی، نيروی انسانی و طبيعی، مرزهای گسترده خشکی و آبی و دسترسی آن به آب های آزاد از موقعيت استراتژيکی در کشور و منطقه برخوردار است، حال اینکه با این همه امکانات و موقعیت ها چرا تاکنون نتوانسته نياز اشتغال مردم خود را برطرف کند و رکوردار آمار بیکاری در کشور باشد جای بسی تامل دارد.
شاید در نگاه اول بیکاری آسیب اقتصادی به همراه داشته باشد ولی واقعیت این است که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را نیز به همراه داشته باشد؛ چرا که وقتی فردی شغلی و منبع درآمدی ندارد همین امر در نهایت منجر به افزایش فقر می‌شود که می‌تواند برای جامعه مشکل آفرین باشد و تبعات بیشتری از جمله مشکلات روحی و روانی، روی آوردن به بزهکاری و سرگرمی های نامناسب، عدم ازدواج، اعتیاد، پیوستن به باندها و گروهک های خلاف، طردشدن توسط خانواده ها و از همه مهمتر بالا رفتن سن ازدواج و… را در بر داشته باشد.
در این زمینه خبرنگار زاهدانه با تعدادی از نماینده های مردم استان سیستان وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی به گفت و گو می پردازد که در ادامه می خوانید.
نماینده مردم ایرانشهردرمجلس شورای اسلامی : انتظار ما از دولت تدبیر و امید حمایت از واحدهای تولیدی در سیستان وبلوچستان است
نماینده مردم ایرانشهردرمجلس شورای اسلامی در این خصوص اظهار داشت: مسئله اقتصاد و بیکاری جوانان منطقه از موارد مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.
محمد سعید اربابی افزود: علی رقم ظرفیت هایی که پهناورترین استان کشور در زمینه اشغال، تجارت، معدن، مرز و دریا دارد ولی متاسفانه آنگونه که باید از این پتانسیل ها استفاده نشده است به نحوی که در حوزه شمال استان شاهد مهاجرت بی رویه افراد و در جنوب نیز باعث سرگردانی و اعتیاد برخی از مردم هستیم که این عوامل خود تهدیدی برای مسائل اجتماعی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در دولت تدبیر و امید در بخش اشتغالزایی موفقیت خاصی دیده نشده است، بیان کرد: در بخش اشتغال دولت در سطح مطالعات وارد شده و اگر هم کارهایی صورت می گیرد مانند منطقه آزاد یا کارخانه سیمان سرباز مربوط به دولتهای قبلی می باشد و این دولت در بحث اشتغال در کل کشور موفقیت خاصی را در بخش های تولیدی تاکنون کسب نکرده است.
نماینده مردم ایرانشهردرمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انتظار ما از دولت اشتغال شغل های جدید با احداث کارخانه ومراکز تولیدی نیست، ادامه داد: انتظار ما از دولت تدبیر و امید این است که واحدهای نیمه تمام و واحدهایی که در آستانه ورشکستگی هستند را حمایت کند؛به این علت که اکثر واحدهای شهرک صنعتی در سیستان و بلوچستان تعطیل و یا نیمه تعطیل می باشند و با این تفاسیر تمام هزینه های صرف شده در این شهرک ها به هدر می رود.
وی در ادامه اظهار داشت: بالاترین نرخ بیکاری را سیستان وبلوچستان با آماری بیش از 42 درصد به خود اختصاص داده و زاهدان نیز به عنوان مرکز استان بیشترین آمار بیکاری را در خود جای داده است که استان لرستان نیز جایگاه دوم را در بحث بیکاری بعد از سیستان وبلوچستان دارا می باشد.
اربابی در ادامه با بیان اینکه مراکز تولیدی در استان اوضاع خوبی ندارد، افزود: کارخانه شیر زابل تعطیل و در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است از طرفی صنعت لنج سازی کنارک نیز از بین رفته وبسته بندی خرما و سردخانه ها در سراوان نیز در مسیر بدی قرار گرفته که اینهت تنها نمونه ای از مشکلات کاری در استان است لذا اگر این صنعت هایی که از قبل احیاشده اند را بتوان پویا نگه داشت بسیار کار مهمی انجام گرفته است.
این نماینده در ادامه با اشاره به اینکه پروژه های عظیم استانی همچون راه آهن و گاز تازمانی که به بهره برداری کامل نرسند اشتغال زا نخواهند بود، خاطر نشان کرد: منافع راه آهن ملی است و اشتغالزایی محلی در پی نخواهد داشت.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی : در مرکز پهناورترین استان کشور حتی یک کارخانه هم نداریم
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: متاسفانه از سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان هایی که در تمامی شاخص ها از سایر استانهای دیگر پایینتر است، یاد می شود.
ناصر کاشانی با بیان اینکه محرومیت تنها مولفه شناسایی سیستان وبلوچستان است، افزود: از لحاظ توسعه ای باتوجه به زحمات زیادی که پس از انقلاب اسلامی کشیده شد اما متاسفانه در مقایسه با سایر استانها به دلیل دوری از مرکز و نبود افراد موثری از استان در مراکز تصمیم گیری در کشور همیشه از سیستان وبلوچستان فقط بعنوان نشان دادن چهره ای از محرومیت یاد می شود و از لحاظ توسعه ای استانی که هیچ گونه زیر ساختی ندارد توسعه و اشتغالی هم نخواهد داشت.
وی گفت: از آنجایی که آمار افراد فارق التحصیل در رشته های دانشگاهی زیاد است و همه نیز جویا کار می باشند، اشتغال در بخش دولتی محدود است و دولت نمی تواند درحال حاضر استخدامی انجام دهد چرا که ظرفیت و اعتبار آن را ندارد؛ بر این اساس باید به سمت اشتغالزایی در بخش خصوصی گام برداشت.
کاشانی بیان کرد: علی رغم مکاتباتی که با وزیر صنعت و معدن در این خصوص انجام شده هنوز اقدام موثری صورت گرفته و درمرکز پهناورترین استان کشور حتی یک کارخانه هم نداریم.
وی بیان کرد: تنها راه حل این معضل در استان استفاده از تجارت چمدانی و استفاده از پتانسیل مرز و تجارت است که تنها از دید امنیتی به مرز نگاه نشود بلکه اجازه استفاده از آن را بدهند، از طرفی استفاده از بندر چابهار و افزایش ظرفیت اسکله برای تبادلات از دیگر راههای توسعه ای در سیستان وبلوچستان است.
کاشانی در ادامه تاکید کرد: کارخانه های فولاد، لاستیک سازی و پتروشیمی که مصوب شده اند باید هر چه سریعتر به مرحله بهره برداری برسند تا مشکلات کمتری را در این زمینه شاهد باشیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: آمار بیکاری گویای جمیتی بالای 38 درصد است و به جرات می توان گفت سیستان و بلوچستان رتبه یک تا سوم را دربیکاری بخود اختصاص داده است.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی: تنها پروژه جدید در دولت یازدهم کارخانه لاستیک سازی در سیستان است که آنهم هنوز کلنگ زنی نشده است
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اقداماتی در حیطه اشتغال در حوزه سیستان و بلوچستان صورت گرفته است که بخشی از آن در حوزه بلوچستان شامل دو کارخانه پتروشیمی چابهار و ایرانشهر با تلاش دولت و بخش خصوصی راه اندازی شده که از مرحله پیشرفت آنها اطلاع دقیقی نداشته و در حوزه سیستان نیز بحث کارخانه لاستیک سازی سیستان مطرح است که در دست اقدام می باشد که سازمان صنعت و معدن باید در این زمینه با همکاری بخش خصوصی آنرا احداث کند.
سید باقر حسینی افزود: تا این لحظه در زمینه اشتغال کاری که منسجم شده باشد انجام نگرفته و تنها اقدام راه اندازی بیمارستان تامین اجتماعی زابل بوده که تعداد 100 نفر در آن مشغول بکار و فعالیت می باشند در حالی که دولت می توانست تا زمان راه اندازی پروژه ها، بازارچه های مرزی را فعال کند و اجازه قانونی که مصوبه دولت قبلی در ارتباط با واردات کالا توسط مرز نشینان داشت را اجرایی می کرد تا بخش قابل توجهی از مردم که در نقاط مرزی در فقر و محرومیت هستند درآمدی کسب کنند.
وی بیان کرد: اقدام دیگری که دولت مجری آن است طرح انتقال آب با لوله است. طرحی که چندین سال از مطرح شدن آن می گذرد و دراین دوره با درخواست نمایندگان مردم سیستان از مقام معظم رهبری ایشان دستور اجرای طرح را از محل صندوق توسعه ملی دادند که برای اجرای این طرح منابع موردنیاز در اختیار دولت گذاشته شد و عملیات اجرایی آن در سیستان شروع شده است.
حسینی در ادامه با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بیشترین آماربیکاری رادارد، اظهار داشت: آمارهای بیکاری در این استان متفاوت به بالای 40درصد می رسد و در حوزه سیستان بعلت خشکسالی های پیاپی اکثر افرادی که در بخش دامداری، کشاورزی و صیادی مشغول بکار بودند همه بیکار شده و آمار بیکاری در سیستان نیز به 70درصد می رسد.
وی گفت: گاز یکی از ضروریات برای پویایی صنعت در سیستان وبلوچستان است، اما تاکنون اقدام جدی در بحث گازرسانی به زاهدان انجام نشده که طی مکاتباتی که در این زمینه با معاون عمرانی استاندار داشته ایم از تکمیل امکانات و تجهیزات برای شروع این پروژه خبرداده اند.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه تنها پروژه جدید در دولت یازدهم کارخانه لاستیک سازی در سیستان است که آنهم هنوز کلنگ زنی نشده، افزود: از آنجایی که بنای این دولت بر ایجاد طرح های جدید نیست و طرح های قبلی را پویا نگه می دارد اما شرایط موجود در سیستان و بلوچستان می طلبد نگاه ویژه ای به این استان صورت بگیرد تا دولت باید برای مرزنشینان اشتغال ایجاد کند و از این طریق مشکلات بیکاری، امنیتی، مواد مخدر و اعتیاد را در کشور حل کند که در حال حاضر استفاده از بازارچه های مرزی به طور موقت راهکاری برای این معضل در منطقه است.
انتهای پیام/0720
https://www.asrehamoon.ir/vdcaywn0.49nyi15kk4.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما