کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بازماندگان از تحصیل در سیستان وبلوچستان؛

مشکلات اقتصادی مانع تحصیل نخواهد شد/ 39هزار بازمانده از تحصیل در استان جذب کلاس های درس شدند

پایگاه خبری زاهدانه , 24 شهريور 1394 ساعت 11:01

استاندار سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه آشتی دادن نوجوانان با کلاس درس وظیفه همه آحاد باسواد جامعه است، گفت: باید برای شناسایی افراد بیسواد در هر خانه تلاش کنیم زیرا نداری و مشکلات اقتصادی نباید عاملی برای بیسواد ماندن افراد محسوب شود.


به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، در اغلب خیابان های شهر به وفور یافت می شوند کودکان و نوجوانانی که در ساعات مختلف روز در زیر آفتاب سوزان یا سرمای طاقت فرسای زمستان در گوشه ای از خیابان مشغول کار کردن هستند، از دست فروشی سر چهارراه ها گرفته تا شاگرد مغازه بودن ، سنگینی و طاقت فرسا بودن کار برایشان اهمیتی ندارد همین که لقمه نانی به دست بیاورند و کمک خرج خانواده خود باشند برایشان کافی است.
کودکانی که بعلت درآمد کم خانواده، اعتیاد و از کار افتادگی والدین خود به جای نشستن در کلاس درس به خیابان و بازار کار روی آورده اند به نحوی که فراگیری علم و تحصیل برای آنها به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است.
جمشید یکی از این افراد است که 12 سال سن دارد و از کودکی در آرزوی خواندن و نوشتن است. دوست دارد مانند سایر هم سن و سالانش کتابی در دست بگیرد و به مطالعه کردن بپردازد اما گویا نداشتن بضاعت مالی مناسب او را مجبور کرده از صبح زود تا پاسی از شب در خیابان های شهر سرگردان باشد و به خرید و فروش ضایعات آهن کهنه و نان خشک درآمدی را برای اهالی خانه اش کسب کند.
منظور از بازمانده از تحصیل افراد هفت تا 16 ساله ای هستند که سن آنها از سن ورود به مدرسه گذشته و به مدرسه مراجعه نکرده اند یا اینکه پس از گذراندن یک یا چند سال تحصیلی ترک تحصیل کرده اند.
بازماندگی از تحصیل به هر جهت برای کودکان و نوجوانان حقیقتی تلخ است که عده ای از افراد با آن مواجه اند و نگران هستند از آینده ای که معلوم نیست چگونه برایشان رقم خواهد خورد.
در این راستا از آنجایی که بازماندگی از تحصیل کودکان معضلی نگران کننده در جامعه است استاندار سیستان وبلوچستان در یکی از نشست های خبری خود با اشاره به اینکه آشتی دادن نوجوانان با کلاس درس وظیفه همه آحاد باسواد جامعه می باشد، اظهار داشت: باید برای شناسایی افراد بیسواد در هر خانه تلاش کنیم زیرا نداری و مشکلات اقتصادی نباید عاملی برای بیسوادی افراد محسوب شود.
علی اوسط هاشمی افزایش دانش و سواد در بین آحاد مردم به ویژه قشر جوان و نوجوان را راهی برای برون رفت استان از مشکلات عنوان کرد و گفت: باسواد شدن افراد منجر به توسعه و پیشرفت جامعه می شود.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر باید با افزایش آگاهی و آموختن دانش به افراد شروع شود، افزود: تفاوت در آمار نرخ بی سوادی از زمان فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر ایجاد نهضت سواد آموزی از نرخ سواد زیر ۵۰ درصد شهری و زیر ۳۰ درصد روستایی به نرخ سواد بیش از ۸۶ درصد امروزی نشان دهنده وجود توانایی در زمینه افزایش سواد و دانش است که باید این نرخ سوادآموزی را به ۱۰۰ درصد برسانیم .
هاشمی ادامه داد: زکات علم یاد دادن آن به سایر افراد جامعه است از اینرو افراد باسواد همچون آفتابی هستند که باید پرتو دانش خود را بر کسانی که به دلایل مختلف از تحصیل محروم مانده اند بتابانند، لذا انتظار می رود به ازای هر چهار نفر باسواد در این استان پهناور سیستان و بلوچستان یک نفر بی سواد آموزش ببیند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه یک پنجم از مردم در استان از نعمت سواد برخوردار نیستند، گفت: نرخ بالای بی سوادی در این استان یک معضل است که لازم است همه برای جذب بازماندگان از تحصیل و آشتی دادن آنها با کلاس درس تلاش خود را مضاعف کنند.
هاشمی در ادامه بیان کرد: در راستای بهبود وضعیت بی سوادی در استان 39هزار نفر بازمانده از تحصیل با حرکت باسوادی در سطح سیستان وبلوچستان جذب کلاس های درس شده اند که این اقدام ارزنده رادباید با همکاری و همدلی دولت و ملت تقویت کرد.
انتهای پیام/4382


کد مطلب: 74413

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/74413/مشکلات-اقتصادی-مانع-تحصیل-نخواهد-39هزار-بازمانده-استان-جذب-کلاس-های-درس-شدند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir