تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۵
در حالی وعده های رنگین مسئولین به جوان ترین استان کشور ادامه دارد که حال‌ و روز صنعت و تولید ان نه تنها خوش نیست بلکه قفل بر در برخی از کارخانه‌ها خورده است.
نوسان نرخ ارز، 220 کارگر را خانه نشین کرد/ رئیس کمیسیون عمران: ادامه نوسنات ارزی، کارخانه ها را به تعطیلی می کشاند
نوسان نرخ ارز، 220 کارگر را خانه نشین کرد/ رئیس کمیسیون عمران: ادامه نوسنات ارزی، کارخانه ها را به تعطیلی می کشاند
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، اقتصاد مقاومتی یکی از رویکردهای مورد تاکید مقام معظم رهبری است که شرایط امروز کشور به آن نیاز جدی دارد، اما امروزه افزایش واردات و نوسان نرخ ارز نه تنها کمکی به تولیدکنندگان نکرده بلکه باعث تعطیلی 60 درصدی شهرک های صنعتی و بیکاری تعداد بی شماری از جوانان استان سیستان و بلوچستان شده است.

220 کارگر ایرانشهری خانه نشین شدند
شرکت خدمات سردخانه ای مکران یکی از این صنایع تولیدی و بسته بندی خرما در جنوب استان است که نوسانات نرخ ارز و عدم حمایت دولت نه تنها باعث در آستانه تعطیلی قرار گرفتن این شرکت شده بلکه 220 نفر از جوانان استان را نیز بیکار کرده است.
در تماسی که خبرنگار اقتصادی عصر هامون با محمد یوسف ملازهی مدیر عامل شرکت خدمات سردخانه مکران ایرانشهر و یکی از فعالین عرصه اقتصاد مقاومتی داشت، وی گفت: این شرکت از سال 88 فعالیتش را با 270 کارگر آغاز کرده است.
وی ادامه داد: اما به دلیل افزایش نرخ ارز و عدم حمایت های دولت در عدم پرداخت تسهیلات بانکی سبب شد که این کارخانه پس از گذشت 6 سال در آستانه تعطیلی قرار بگیرد.
ملازهی بیان کرد: درابتدای فعالیت این شرکت کارگران به صورت سه شیفت مشغول به کار بودند ولی اکنون از 270 کارگر این کارخانه تنها 50 کارگر باقی مانده و سایر کارگر ها به دلیل کمبود نقدینگی شرکت اخراج شدند.
مدیر عامل شرکت مکران با بیان اینکه این شرکت تا کنون صادرات زیادی در بخش خرما به کشور های دیگر داشته است، تصریح کرد: میزان تولیدات و صادرات امسال این کارخانه 1800 تن کاهش داشته است.
 ادامه نوسنات ارزی، کارخانه ها را به تعطیلی می کشاند 
علی‌اکبرآقایی گفت: یکی از مسائل مهم و تعیین‌کننده در هزینه تمام شده واحدهای صنعتی نرخ ارز و نوسانات آن است. نوساناتی که امکان برنامه‌ریزی را از این واحدها خصوصا واحدهای صادر‌کننده گرفته و در اکثر مواقع باعث بالارفتن هزینه تولید و در نتیجه پایین آمدن توان رقابتی آنها می‌شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه باتوجه به گسترش مبادلات تجاری بین کشورها، بازار مالی بین‌المللی در حال گسترش است و برخی از تجار یا تولید‌کنندگان یا صادرکنندگان و واردکنندگان به ناچار باید اقدام به نگهداری ارز کنند افزود: در این صورت چنانچه شرکتی اقلام زیادی از دارایی‌های خود را به‌صورت ارزی گرانتر خریداری کرده باشد، هر لحظه با این خطر مواجه خواهد بود که این نرخ کاهش یابد درصورت وقوع چنین رخدادی، شرکت یاد شده زیان هنگفتی را متحمل می‌شود.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریسک نوسانات نرخ ارز می‌تواند دارایی‌ها و بدهی‌های افراد و مؤسسات را تحت‌تأثیر جدی قرار دهد افزود: در هر حال افراد و شرکت‌ها در سبد دارایی‌ها و بدهی‌های خود انواع ریسک‌ها از جمله ریسک نوسانات نرخ ارز را در نظر دارند و سعی می‌کنند با کمترین ریسک، بیشترین سود را نصیب خود کنند. اما آنچه پر واضح است متضرر شدن تولید‌کنندگان خرد یا شرکت‌هایی است که اطلاعات علمی و دقیقی از نوسانات نرخ ارز ندارند. معمولا افرادی که در معرض چنین ریسکی قرار می‌گیرند از عملیاتی استفاده می‌کنند تا حاشیه سود خود را افزایش داده و از زیان‌های پیش‌بینی نشده بین‌المللی جلوگیری کنند.
آقایی تصریح کرد:‌ بحث نوسانات قیمت ارز باعث شد که مجلس هم وارد میدان شود و این نوسان قیمت ارز را باعث ضربه خوردن به صنعت می‌داند و نقش دولت را در کنترل بازار کلیدی می داند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس  عنوان کرد: آنچه مسلم است ما از نظر منابع ارزی و طلا مشکلی از نظر اندوخته نداریم لذا اگر تحریم در مورد جابه‌جایی بانکی و نظیر آن مشکلی ایجاد کرده، باید دولت با پشتیبانی مجلس این هماهنگی را ایجاد کند که مسیری انتخاب شود که ما بتوانیم منابع مورد نیاز خودمان را تامین کنیم.
نماینده مردم سلماس در مجلس بابیان اینکه وقتی به یکباره دلار از یک مبلغ به مبلغ بالا تری می‌رود، تمام منابع تولیدی ما و هزینه‌های ارزی تعادلش بهم می‌خورد ادامه داد:‌ بنابر این کارخانه‌ها و تولید متضرر می‌شوند. وقتی ثبت سفارش و ال‌سی باز می‌شود و رقم‌ها افزایش می‌یابد می‌تواند به میزان بالایی ضرر به اقتصاد وارد کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: باید تعادل قیمت به بازار بر گردد اگر نتوانیم این کار را انجام بدهیم، کارخانه‌ها و تولیدات ما متضرر می‌شوند و چه بسا به تعطیلی کشیده خواهند شد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcepp8f.jh8ewi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما