تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۷
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از کاهش آمار مبتلایان به تب مالت در استان خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون 21 مورد تب مالت انسانی در استان گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 58 نفرکاهش قابل توجهی داشته است.
کاهش آمار مبتلایان به تب مالت انسانی در سیستان و بلوچستان
کاهش آمار مبتلایان به تب مالت انسانی در سیستان و بلوچستان
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت عصر هامون به نقل از زاهدانه، تب مالت از جمله شایع ترین بیماری های واگیردار در کشور است که به نوعی این بیماری مشترک بین انسان و دام از گاو، گوسفند و یا بزهای آلوده به انسان انتقال پیدا می کند .
از آنجایی که کشاوری و دامپروری با زندگی روستایی و عشایری مردم آمیخته است یکی از دلایل شیوع این بیماری در کشورعدم رعایت اصول بهداشتی در بین برخی روستائیان و دامداران است، البته علی رغم اینکه این بیماری از سالیان قبل به صورت بومی در ایران وجود داشته است خوشبختانه تعداد کمی از مردم به آن مبتلا هستند.
مهمترین علامت این بیماری تب، تعریق شدید به ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، بزرگ شدن کبد و طحال است اما درصورتی که این بیماری مزمن شود، حالاتی مانند خستگی های دایمی، دردهای عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن، افسردگی و ناتوانی جنسی نیز به تدریج ظاهر می شود.
از جمله راه های ورود میکروب عامل بروز تب مالت به بدن حیوان از طریق دستگاه گوارش است که به وسیله علوفه آلوده و زباله به حیوان سرایت می کند و سبب شیوع بیماری می شود. همچنین این بیماری از طریق مصرف شیرآلوده به صورت خام و فرآورده های شیری آلوده مانند پنیر تازه، سرشیر، خامه و بستنی به انسان سرایت می کند که در دام ها به صورت سقط جنین و در انسان به صورت تب ظاهر می شود.
از این رو برای پیشگیری از این بیماری نیاز است شهروندان و افرادی که با گوشت و پوست حیوان در تماس هستند، از عینک و دستکش استفاده کنند تا ترشحات حیوان آلوده به مخاط چشم و تنفس آنها منتقل نشود، همچنین فریز کردن مواد غذایی و جوشاندن شیر نیز می تواند عاملی برای جلوگیری از انتقال این بیماری مشترک بین انسان و دام باشد.

در این زمینه مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیماری بروسلوز یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است که به لحاظ اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد، اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 21 مورد تب مالت انسانی در استان گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 58 نفرکاهش قابل توجهی داشته است.
دکتر مهدی حسینی کاهش آمار مبتلایان به تب مالت در طی امسال را مرهون برنامه ریزی دقیق جهت واکسیناسیون دام های هدف، برگزاری جلسات و برنامه ریزی مشترک با دانشگاههای علوم پزشکی استان، واکسیناسیون تمامی کانون های بروسلوز دامی در سال های گذشته و اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی عنوان کرد.
وی افزود: در 5 ماهه نخست سال بیش از 435هزار و 856 راس دام سبک و سنگین بر علیه بیماری تب مالت واکسینه شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش را نشان می دهد.
این مسئول در پایان خاطر نشان کرد: اساس پیشگیری و کنترل بیماری تب مالت در انسان به کنترل و ریشه کنی آن در حیوانات مربوط می شود و مبارزه با بروسلوز در حیوانات به دلیل تعداد گونه های باکتری عامل بیماری، مخازن و ناقلین متعدد و مقاومت طولانی مدت عامل بیماری در محیط  پیچیدگی های خاص خود را دارد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgyu9u.ak9tz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما