تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۴
پروژه موزه دفاع مقدس که در سال 87 در زاهدان کلید خورد، به نظر می‌رسد دردولت یازدهم نیزچون گذشته اسیر وعده‌ها شده و علی رغم قول اتمام فاز اول آن در پایان سال مالی ۹۴ شنیده ها حاکی از این است که امسال نیز به بهره برداری نمی رسد.
موزه دفاع مقدس همچنان اسیر وعده‌ها/ پروژه‌ای که امسال هم به بهره برداری نمی رسد
موزه دفاع مقدس همچنان اسیر وعده‌ها/ پروژه‌ای که امسال هم به بهره برداری نمی رسد
به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت عصر هامون، ساخت موزه دفاع مقدس زاهدان که یکی از پروژه های عمرانی ملی است از سال ۸۷ در زاهدان آغاز شد و با گذشت هفت سال هنوز به سرانجام نرسیده است.
ساخت این پروژه که با اعتباری اندک در سالها پیش می توانست به پایان رسد اکنون به دلیل فرصت سوزی هابرای تکمیل به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ساختمان موزه نیاز است و با روند کنونی معلوم نیست چند سال دیگر باید وعده افتتاح آن را به شهروندان داد.
تمام این بی توجهی ها در حالیست که مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به اهمیت زنده نگه‌ داشتن یاد و خاطره شهدا و دفاع مقدس اشاره کرده‌اند، ایشان فرمودند: "پرچم عروج انسان به بام معنویت که امروز در گوشه و کنار دنیا برافراشته می‌شود، در حقیقت پرچم امام ما و شهیدان اوست، آنها زنده‌اند و روزبه‌روز زنده‌تر خواهند شد".
همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: اگر مجاهدت فداکارانه جوانان این مرز و بوم که به این شهادت‌ها منتهی شده است نمی‌بود، همه روزهای این ملت، در زیر چتر سیاه ظلم و تجاوز و دخالت دشمنان اسلام و ایران، به شب‌های تار بدل می‌شد.

غییر و تحولات مدیریتی ساخت موزه دفاع مقدس را به تاخیر انداخت
سرهنگ حمزه دهقان مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار ایثار و شهادت عصر هامون براي پاسخ به اين سوال كه چرا موزه دفاع مقدس استان سیستان و بلوچستان چندين سال است نيمه تمام مانده و ساخت آن به كندترين سرعت ممكن انجام مي شود، گفت: بر اساس پيش‌بيني‌ها بايد در مدت 2 سال اين طرح به اتمام مي‌رسيد كه تغییر و تحولات مدیریتی و دولتی و مسائل بودجه ای در سال های اخیر سبب شد که این پروژه تکمیل نشود.
وی با اشاره به اینکه در این 8 سال موزه دفاع مقدس استان تنها 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ادامه داد: در سفر ریاست جمهوری علی رغم همه درخواست هایی که در خصوص نگاه ویژه به این موضوع داشتیم باز هم توجه ویژه ای نشد وگر نه این پروژه سنگینی نیست.
سرهنگ دهقان بیان کرد: به پشتوانه سفر ریاست جمهوری دو اعتبار 700 میلیونی برای دو سال 93 و 94 در نظر گرفته شده است که تا پایان سال 94 از سه فاز موزه یک فاز آن آماده می شود.
مدیر کل حفظ آثار استان ادامه داد: فاز مرکز اسناد و کتابخانه این موزه تا پایان سال 94 افتتاح و اسناد شهدا در این فاز به نمایش گذاشته می شود.
این مسئول در پایان گفت: امیدواریم هر چه سریعتر تا اسناد شهدا از بین نرفته است کلیه مسئولین استانی و همه دستگاه هایی که دغدغه کار فرهنگی و دفاع مقدس دارند به این موضوع توجه ویژه ای نمایند تا شاهد افتتاح موزه دفاع مقدس در استان باشیم.

بدون شک وجود یک موزه آن هم از نوع دفاع مقدس تنها کوچکترین اقدامی است که میتوان در جهت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا انجام داد و همان‌ طور که آمارها نشان می‌دهند در ایام نوروز میلیون‌ها نفر از مناطق عملیاتی جنگ بازدید می‌کنند و با حال و هوای معنوی آنجا نور معنویت را کسب می‌کنند،اما این واقعیت که گذشت زمان سبب کم شدن این نور و دور شدن زائران از حال و هوای معنوی مناطق و عملیات‌ها می‌شود به نظر می‌رسد ایجاد یک موزه دفاع مقدس که در تمام سال آثاری متنوع و معنوی داشته باشد به تدوام این روحیه کمک شایانی می‌کند.
تجربه تاریخ همه کشورها نشان داده که نمایش ددمنشی‌های بیگانگان و نمایش سلحشوری‌ها و جانبازی‌های فرزندان آن وطن، بهترین راه‌ برای الگوسازی ‌جوانان امروز و حراست‌ از کشور است که در قالب موزه‌ها و اماکنی که یاد آن دوران را زنده نگه می‌دارد ایجاد می‌شود لذا قطعا وجود چنین موزه ای در گسترش تفکر دفاع مقدس و یاد آوری خاطرات آن روزها موثر خواهد بود و وجود چنین جایی که برای بازدید و انس گرفتن با حال و هوای جنگ دایر باشد بسیار ارزشمند است، هر چند در این موزه همه عملیات‌ها بازسازی نمی‌شوند اما همین که حتی نام طلائیه، شلمچه، فتح المبین، فکه، چزابه و تصاویری اندک از آنجا در این موزه باشد برای تداعی آن لحظات نورانی و الهی در دنیای سراسر ظلمت کافی است.
لذا افتتاح چنین مکانی یکی از ضروریات در هر استانی می باشد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgzu9u.ak9ty4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما