تاریخ انتشار :شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۱
گزارش عصر هامون از بخش تولید سیستان و بلوچستان در مرز نابودی/3؛

سرگیجه صنعت استان به دنبال سرمایه درگردش/ سرمایه گذاری مولد، محرّک چرخ تولید

مدیران شماری از واحدهای تولیدی و صنعتی ایرانشهر نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش را مهمترین مشکل خود در راستای فعالیت های خود عنوان کرده و خواستار توجه بیشتر مدیران دولتی به این مهم شدند.
سرگیجه صنعت استان به دنبال سرمایه درگردش/ سرمایه گذاری مولد، محرّک چرخ تولید
سرگیجه صنعت استان به دنبال سرمایه درگردش/ سرمایه گذاری مولد، محرّک چرخ تولید
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، ایجاد عدالت اقتصادی یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور در زمان انتخابات 92 بود که آقای روحانی روی آوردن به مسیر واردات را بزرگ‌ترین بی‌عدالتی می دانستند و بر افزایش تولید داخل و کاستن از واردات تأکید می‌کردند امروزه شاهد سبقت واردات از صادرات و تولید ملی و در آستانه تعطیلی قرار گرفتن صنایع تولیدی و اخراج کارگران هستیم گویی کلید تدبیر و امید به قفل های تولیدی هم نخورد و حال و روز این روز های صنعت سیستان و بلوچستان برای تامین سرمایه در گردش از سیستم بانکی هم دچار سرگیجه شده و این روایت صنعت استان در حالیست که دولت تدبیر و امید روزهای خوب را وعده می داد.
استان سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی است که می توان از آن به عنوان یکی از قطب های صنعت کشور نام برد اما مشکلات اقتصادی باعث بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده و حتی بانک ها نیز در این میان توجه ای به وضعیت نداشته و تنها وثیقه های خود را اجرایی کرده و می کنند و به این شکل در حال طی کردن شیب ملایمی جهت به تعطیلی کشاندن کارخانجات استان هستند.
یکی از اصول اقتصاد مقاومتی مساله سرمایه گذاری آن هم در عرصه های تولید است که به عنوان سرمایه گذاری مولد می گویند و رهبر معظم انقلاب بار ها در تشریح نگاههای مختلف به عرصه اقتصاد به آن تاکید داشته اند.

نقدینگی مشکل اصلی واحدهای تولیدی است
خان محمد ایرندگانی مدیر عامل شرکت موزائیک سازی نیکبخت به خبرنگار اقتصادی عصر هامون در خصوص مشکلات شرکت موزائیک سازی گفت: این شرکت از سال 85 شروع به فعالیت کرد که عدم حمایت مسئولین و سرمایه در گردش باعث شد این شرکت به صورت نیمه فعال شود.
وی ادامه داد: در پیگیری هایی که برای توسعه شرکت داشتیم مجوز تیرچه بلوک گرفتیم که عدم حمایت بانک ها و صنایع کوچک سبب شد که این شرکت به صورت نیمه فعال باقی بماند و مجبور به اخراج 5 تن از کارگران شویم.
ایرندگانی افزود: عدم سرمایه در گردش و حمایت های دولت و افزایش مالیات شرکت ها سبب شد که شرکت موزائیک سازی را منحل و اکنون این شرکت تنها اسم موزائیک سازی را یدک بکشد.
مدیر عامل شرکت موزائیک سازی نیکبخت بیان کرد: در حال حاضر این موزائیک سازی تنها سه کارگر دارد.

بانک ها هیچ همکاری با تولیدکنندگان ندارند
مهدی یار محمد زائی مدیر عامل کارخانه پوشال کولر سردسار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی عصر هامون با بیان اینکه بانک صنعت و معدن همکاری نمی کند، اظهار داشت: سال 86 با 100 میلیون تومان وام دریافتی از بانک صنعت و معدن اقدام به تاسیس کارخانه کردم که دو ماه بعد بر اثر آتش سوزی کارخانه تعطیل شد.
وی ادامه داد: مبلغ دریافتی وام به صورت مشارکتی بوده لذا بانک باید در ضرر و زیان سهیم باشد ولی این گونه نشد و اکنون 300 میلیون به بانک بدهکارم و حتی دیگر وام هم به من تعلق نگرفت تا بار دیگر این کارخانه بازگشایی شود.
یار محمد زایی تصریح کرد: بعد از 5 سال که با مبلغ 100 میلیون مجدد اقدام به بازگشایی کارخانه کردم جهت کمبود نقدینگی به بانک مراجعه کردم که نه تنها همکاری نکردند بلکه خواستار پرداخت قسط های وام قبلی با مبلغ بیشتر شدند.
مدیر عامل کارخانه پوشال کولر افزود: اکنون به دلیل افزایش اقساط و نبود نقدینگی تنها 10 درصد تولید داریم در حالی که کارخانه می توانست نیاز بازار پوشال کل استان را تامین کند.
وی ادامه داد: اکنون این کارخانه تنها 5 کارگر دارد و توان رقابت با کالاهای خارجی را ندارد.

صنعت سیستان و بلوچستان نیازمند توجه بانکها و برنامه ریزی درست
با توجه به صحبتهای مطرح شده از سوی بخش خصوصی به نظر می رسد واحدهای صنعتی استان مشکلات بسیار زیادی دارند که عمده آنها مربوط به سرمایه در گردش، بدهی و عدم برنامه ریزی درست از سوی مسئولان است.
هرچند به نظر می رسد بانکها باید در زمینه تقسیط بدهی و جرائم واحدهای تولیدی در استان همکاری بیشتری داشته باشند، ولی به نظر می رسد برنامه ریزی درستی برای کمک به واحد های تولیدی استان وجود ندارد.
توجه جدی تر مسئولان امر در ایجاد زیرساخت ها، تقویت بازاریابی به منظور رونق بازار محصولات بومی، حمایت دستگاههای اجرایی از تولیدات این بخش و خرید از محصولات تولیدی استان، برنامه ریزی برای اجرای طرح های توسعه ای و آرندی و ... مسائلی است که توجه جدی متولیان این حوزه چه در بخش دولتی و چه خصوصی را طلب می کند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcevf8f.jh8eoi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما