تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۸
گزارش عصر هامون از عوامل عقب ماندگی بزرگترین استان کشور؛

صنعت سیستان و بلوچستان نیازمند تدبیر جدی

صنعت استان سیستان و بلوچستان طی چند سال اخیر همواره با مشکلات زیادی روبرو بوده که باعث شده بخش مهمی از واحدهای صنعتی استان تعطیل شده در این بین بانکها برای رفع این مشکلات همکاری نمی کنند.
صنعت سیستان و بلوچستان نیازمند تدبیر جدی
صنعت سیستان و بلوچستان نیازمند تدبیر جدی
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، صنعت واژه ای غریب در استان سیستان و بلوچستان 3 میلیون نفری است، چراکه این استان هم اکنون به جز چند واحد صنعتی بزرگ، مابقی صنایع آن واحدهای کوچک هستند تا چشم صنعت این استان به کلید طلایی دولت تدبیر و امید دوخته شود و کورسوی امید را برای آینده صنعت استان روشن نگه دارد.
تعطیلی 99 درصد واحدهای تولیدی و عدم همکاری بانک ها در به اجرا گذاشتن وثیقه ها حال‌ و روز نامناسبی را برای صنعت رقم‌زده به طوری که اینروز ها صنعتگران سیستان وبلوچستان منتظر رمزگشایی برای رونق بخشی به فعالیت‌های اقتصادی هستند تا کلید تدبیر و امید قفل بسته کارخانجات نیمه فعال و تعطیل را باز کند.
با این وجود برای جبران عقب ماندگی های این استان باید دولت در این بخش سرمایه گذاری کند و یا مشوق بخش خصوصی باشد تا صنعت در سیستان و بلوچستان به جایگاه واقعی خود دست یابد.
علاوه بر مشکلات حوزه صنعت، یکی از عوامل بازدارنده استان نبود راه های زمینی استاندارد، کمبود پروازهای هوایی و نبود راه آهن است و سرمایه گذاران به این دلایل حاضر به سرمایه گذاری در استان در حال توسعه سیستان وبلوچستان نیستند، لذا مسئولان باید برای جبران عقب ماندگی های این دیار مرزی برنامه های مدونی را طراحی کند تا خروجی آن باعث شکوفایی منطقه در زمینه های مختلف شود.
توسعه حمل و نقل در زمینه های مختلف اعم از زمینی، هوایی و ریلی برای صنعت استان حیاتی است و این موضوع می تواند در توسعه همه جانبه این دیار مرزی نقش اساسی ایفا کند.
برخی از جوانان تحصیل کرده این دیار مرزی به دلیل نبود کارخانه های بزرگ در گرداب بیکاری افتاده اند و اینجا واحد های تولیدی شهرکهای صنعتی را تنها با زمینی فنس کشی شده و یک تابلوی بزرگ و یا سوله ای متروکه می شناسند. 
99 درصد شهرک صنعتی استان تعطیل است
وحید امیدوار مدیر عامل شرکت پلاستیک بینالود زاهدان با بیان اینکه 99 درصد شهرک صنعتی استان تعطیل است، اضافه کرد: 362 واحد تولیدی در خواست پروانه بهره برداری کردند که 161 واحد موفق به اخذ شد و اکنون 44 واحد به ظاهر فعال، 24 واحد تبدیل به انبار شدند و  21 درصد غیر فعال هستند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل بحث امنیتی در استان به تمام واحدهای صنعتی اعلام شده که در شعاع 30 کیلومتری احداث شوند و از سوی دیگر در قوانین مالیاتی تنها واحد های تولیدی می توانند از معافیت مالی استفاده کنند که خارج از شعاع 30 کیلومتری باشند لذا تمام واحد های تولیدی ما نتوانستند از معافیت مالی استفاده کنند.
مدیر عامل شرکت پلاستیک بینالود زاهدان افزود: واحد های صنعتی برای دریافت تسهیلات بانکی احتیاج به پیش فاکتور دارند دلال های سه و چهار هم که پیش فاکتور نمی دهند که بتوانیم به بانک ارائه و تسهیلات دریافت نماییم و از سوی دیگر ارزش افزوده ای که من از مواد اولیه ای دلالان تهیه کرده ام برای اداره مالیات قابل قبول نیست لذا سود چندانی برای بنده در این طرح باقی نمی ماند.
وی با بیان اینکه پیش از این تسهیلات بانکی به گونه ای بود که نه تنها احتیاج به پیش فاکتور نبود بلکه خود بانک عامل کالا را پیش خرید می کرد تا در آینده بنده به آن تحویل دهم، تصریح کرد: آن زمان نرخ صنف بیشترین سود را داشت لذا همه واحد ها به سمت صنف هدایت می شدند اما امروز به بهانه اینکه نرخ صنف به دلیل اینکه کمتر از نرخ مصوب تسهیلات است به تولید کننده پرداخت نمی کنند با این وجود بنده پیشنهاد دادم که نرخ صنف را یک قرارداد محضری تنظیم نماییم و با همان نرخ سود تسهیلات بانکی که بانک دارد از من دریافت می کند بگیرند.
امیدوار با بیان اینکه 27 اردیبهشت 68 نفر نیرو رو به دلیل عدم حمایت از سوی مسئولین از کار تعدیل کردم، گفت: در حال حاضر تنها 7 نگهبان دارم که درب کارخانه ام بسته نشود.

مسئولین تنها جبهه می گیرند
عباسعلی صبح خیزی مدیر عامل شرکت تولید کننده کابینت های فلزی، چوبی و اداری بیان کرد: از سال 81 جهت فعالیت اقتصادی از مشهد به سیستان و بلوچستان آمدم اما اکنون تنها یک شرکت نیمه فعال دارم.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات خود تا کنون به استانداری، دارایی، شهرداری مراجعه کردم اما تنها یک جبهه بر علیه من تشکیل شد افزود: متاسفانه کار در سیستان و بلوچستان رابطه ای است اگر کسی رابطه ای در ادارات داشته باشد کار برای آن فراهم می شود.
مدیر عامل شرکت تولید کننده کابینت ها اداری افزود: اداره نوسازی مدارس استان سالیانه ده میلیارد تومن گردش مالی برای تعمیر اقلام مدارس دارد که اگر همین مبلغ را در استان خرید کند حداقل 500 کارگاه ام دی اف سازی در استان فعال خواهند شد و افراد زیادی مشغول به کار می شوند و کارگاه هم می تواند کارش را وسعت دهد اما متاسفانه این مبلغ همیشه از استان خارج شده است.
صبح خیزی ادامه داد: با فنی و حرفه ای گفت و گوهایی در خصوص آموزش به آموزشیاران شده تا ما آموزش دهیم و حتی قول جذب آموزشیار را هم داده ایم اما تا کنون پیگیری صورت نگرفته است.
بانک ها خوب مدیریت نشده اند
مسئول بسیج سازندگی سپاه سیستان و بلوچستان افزود: متاسفانه بانک ها خوب مدیریت نشده اند، افزود: کدام بانک منابع ارزی را به درستی مدیریت کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغه های تولید کننده استان تولید و فروش محصولات است که این ضربه بزرگی به اقتصاد مقاومتی وارد کرده است تصریح کرد: سال گذشته 40 هزار تن محصول خرمای استان را به اکراین، روسیه و برخی کشور ها صادر کردیم که کشور روسیه با وجود تحریم ها و سردسیری بودن مصرف کننده خرما است لذا یک تیم کارشناسی یک هفته به روسیه اعزام و بازاریابی کرد که اکنون 4 هزار تولید کننده خرمای استان شناسنامه برایشان صادر شده است.
سرهنگ جعفری تصریح کرد: باید زیر ساخت ها را آماده کنیم اگر در کشور کسی طالب تولیدات شما نیست سایر کشور ها نیاز دارند لذا باید مدیریت شود نه اینکه ریشه تولید کننده در کشور خشک شود که همان محصولات شیمیایی شما قطعا سایر کشور ها خریدار آن هستند اما مغفول مانده است.

نقدینگی به همراه نظارت باید به واحدهای تولیدی نیمه فعال و غیرفعال تعلق گیرد
نظر دهمرده این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: باید فرمایشات مقام معظم رهبری را به عنوان یک سند به استاندار تفهیم کنیم وقتی خود ما داریم در استان تولید می کنیم نباید از خارج استان موادی تهیه کنیم مثل همان کارگاه های کابینت سازی ادارات که اکنون کارگاه های بسیاری در استان غیر فعال هستند و یا بحث چاپخانه که رانت های عجیبی به جیب چاپخانه های مشهد واریز می شود.
دهمرده با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی فقط تولید نیست و تولید وابسته به تکنولوژی جدید است، اظهار داشت: باید دولت بیشتر در مناطق محروم دخالت کند و زیر ساخت ها را برای بخش های تولیدی آن فراهم نماید.
وی ادامه داد: متاسفانه رابطه صنعت، دانشگاه و مدیر در استان ضعیف است باید این ها در کنار هم قرار گیرند.
به نظر می رسد بخش مهمی از واحدهای تعطیل شده و نیمه فعال استان سیستان و بلوچستان دارای مشکلات مالی هستند که نیازمند همکاری بانکها را دارد، البته در این زمینه بدهی های واحدهای صنعتی استان نیز باید با برنامه ریزی دقیق پرداخت شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcb5wbz.rhba8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما