تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۹
اهمیت سلامت و بهداشت مردم جامعه بر هیچکس پوشیده نیست و تامین این مهم از مهمترین وظایف مسئولان است زیرا بهداشت و درمان با جان تک تک افراد جامعه سر و کار دارد.
تنها بیمارستان چابهار جوابگوی نیاز مردم نیست/ درمانگاه تامین اجتماعی چابهار باید به بیمارستان ارتقاء یابد
تنها بیمارستان چابهار جوابگوی نیاز مردم نیست/ درمانگاه تامین اجتماعی چابهار باید به بیمارستان ارتقاء یابد
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از چهاربهاران، اهمیت سلامت و بهداشت مردم جامعه بر هیچکس پوشیده نیست و تامین این مهم از مهمترین وظایف مسئولان است زیرا بهداشت و درمان با جان تک تک افراد جامعه سر و کار دارد و ارائه خدمات مطلوب و نوین درمانی می تواند امید به زندگی را در بین افراد جامعه زیاد کند اما گسترش حاشیه نشینی در چابهار و به تبع آن افرایش بی رویه جمعیت در بندر توریستی چابهار مشکلات خدماتی عدیده از جمله در بخش بهداشت به وجود آورده است.

شهرستان چابهار با داشتن بیش از ۲۱۶ هزار نفر جمعیت تنها یک بیمارستان دارد که پذیرای خیل زیادی از شهرهای اطراف، بخش دشتیاری و بندر چابهار است و این بیمارستان جوابگوی نیازهای درمانی و بهداشتی مردم نیست و مردم این شهر بندری در حالی از نداشتن امکانات درمانی مناسب نیز در این بیمارستان رنج می‌برند که در تمام سال ‌های زندگی ‌‌‌‌شان شرایط دشواری همچون گرمای هوا، نداشتن آب آشامیدنی سالم و سیستم فاضلاب را هم به دوش کشیده اند و در جوار تمام مشکلات ریز و درشت، با توجه به افرایش بی رویه جمعیت در این شهر توریستی و گردشگری که مرکز اقتصادی استان سیستان و بلوچستان نیز به شمار می رود باید درمانگاه تامین اجتماعی این شهر به بیمارستان مجهز ارتقا یابد تا شاید اندکی از حجم مشکلات ساکنان این شهر کاسته شود.
اگر پای درد و دل مردمان شهرها، بخش ها و روستاهای اطراف شهرستان چابهار بنشینی به خوبی می توانی در چشمانشان بخوانی که مردمان زحمتکش این مناطق با پیمودن صدها کیلومتر برای یافتن پزشکی که بیماری را درمان کند یا بستری شدن در بیمارستان یک شهر دور از خانه چه رنج ها و مشقت های را تحمل می کنند و سالهاست با این حکایت دیرینه دست و پنجه نرم می کنند تا شاید مسئولان برای آنان چاره اندیشی کنند اما غافل از اینکه مسئولان بارها وعده و شعار داده اند اما کجاست عمل؟؟؟ و اینجاست که می توانی بفهمی فاصله بین شعار تا عمل مسئولان چقدر فاصله ای دوریست حتی از فاصله تنها بیمارستان چابهار تا  مرکز بخش دشتیاری هم دورتر و تاسف بار تر است.

این مردمان زمانی که درد بیماری سراغ آنها می‌آید، به‌دلیل نبود پزشک متخصص و بیمارستانی در اطراف محل سکونتشان باید برای درمان بیماری یا انجام عمل‌ های جراحی خاص، بار سفر بسته و آواره شهرهای دیگر شوند و چه بسا بارها و بارها در برخی از رسانه ها خبر از فوت این عزیزان در مسیر رسیدن به بیمارستان به گوش می رسد.
حال پس از آغاز افتتاح درمانگاه تامین اجتماعی تاکنون بیست و چهار سال می گذرد و بجاست تا با گذشت این مدت زمان و رشد جمعیت چند برابری؛ بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان چابهار جایگزی این مرکز درمانی شود.
محمد بالنده  یکی از اهالی بخش دشتیاری شهرستان چابهار که پدرش را به علت سکته قلبی در بیمارستان چابهار بستری کرده در این رابطه به خبرنگار ما می گوید: به دلیل نبود بیمارستان در بخش دشتیاری مجبور شدم پدرم را برای امور درمانی و بهبود حال به چابهار بیاوریم که رفت و آمد مشکلات بسیاری را برای من ایجاد کرده است.
این شهروند چابهاری با انتقاد از مسئولین، ادامه می دهد:  با توجه به تراکم بیماران از شهرهای مختلف، از نیکشهر گرفته تا سرباز و کنارک و مراجعان این درمانگاه و افزایش جمعیت چند برابری کارگران نسبت به زمان تاسیس درمانگاه تامین اجتماعی در چابهار امکانات موجود پاسخگوی نیاز درمانی مراجعین نبوده و این امر سبب نارضایتی مردم شده است.
وی خطاب به مسئولان این سوال را مطرح می کند چرا بیمارانی که در شهرهای اطراف چابهار زندگی می‌ کنند برای دریافت خدمات درمانی ناچار هستند در بیمارستانی دورتر از محل زندگی خود بستری شوند؟
ادریس بی باک یکی دیگر از ساکنان این بخش خواستار ایجاد درمانگاه در دشتیاری شد و تاکید می کند: بخش دشتیاری بیش از صد هزار نفر جمعیت دارد و مردم این منطقه جهت مداوای کوچک باید مسافت بیش از ۱۰۰کیلومتری را طی ننمایند.
این شهروند که خودروی شخصی هم ندارد در ادامه نبود بیمارستان در بخش دشتیاری را برای تک تک ساکنان این بخش معضلی بزرگ می داند و می گوید: در این مواقع چاره ای جز مراجعت به تنها بیمارستان بدون امکانات چابهار نداریم.
بی باک ادامه می دهد: هوا که تاریک می شود تردد تاکسی ها هم در این بخش تعطیل می شود به همین منظور مجبوریم هزینه های بسیار گزافی را متحمل شویم تا به بیمارستانی در چابهار برویم.
محمد بلوچ دانشجوی چابهاری نیز در این رابطه  تصریح کرد: در دوسال اخیر صحبتهای بسیار در توسعه بندر چابهار به گوش ما خورده است ومسئولین کشوری هرماه در چابهار بسر می برند؛ نکته اینجاست که آیا به میزانی که به توسعه اقتصادی در چابهار اهمیت داده می شد به شاخصه های بهداشتی نیز توجه می شود؟
وی ادامه می دهد: مردم تا کی باید تاوان بی تدبیری مسئولان را پس بدهند؟ آیا در این شهر توریستی و گردشگری یک بیمارستان کفاف این همه بیمار را می دهد؟
به گزارش چهاربهاران، نماینده مردم شهرستان چابهار در مجلس شورای اسلامی می توانند با طرح ارتقای درمانگاه تامین اجتماعی و سایر نیازهای درمانی مردم همگام با پیگیرهای وزارت بهداشت نسبت با افزایش شاخصه های درمانی وبهداشتی مردم تلاش مضاعفی را بکار گیرند.

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcc1oqm.2bq0x8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما