تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۸
گزارشی از کارآفرین هنر سکه دوزی در سیستان وبلوچستان؛

اگر حرف از حمايت در صنايع دستی عملی شود بی شک پيشرفت می كنيم

یک کار آفرین هنر سکه دوزی نبود نمایشگاه دائمی برای عرضه تولیدات را از جمله مشکلات تولیدکنندگان هنرهای صنایع دستی عنوان کرد و گفت: اگر در این زمینه حمایتی از سوی مسئولین امر صورت بگیرد ما بازاریابی بهتری در فروش خواهیم داشت وبه پيشرفت قابل توجهی دست می يابيم.
اگر حرف از حمايت در صنايع دستی عملی شود بی شک پيشرفت می كنيم
اگر حرف از حمايت در صنايع دستی عملی شود بی شک پيشرفت می كنيم
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، صنایع دستی از گذشته تاکنون جایگاه ویژه ای در بین مردم سیستان وبلوچستان بخود اختصاص داده است. هنرهایی همچون سکه دوزی، سوزن دوزی، قالی بافی و گلیم، حصير بافى، نمد مالى، سفال سازى و لنج سازى همه نشان از سابقه طولانی هنرهای سنتی و دستی در این خطه از کشور را دارد.
امروز نيز صنايع دستى در اين استان از لحاظ تامين درآمد پس از كشاورزى و دامدارى از موقعيت ويژه‏اى برخوردار است و زنان روستايى در كنار خانه دارى و كمک به امر كشاورزى و دامدارى به ساخت انواع صنايع دستى مشغول هستند.
از آنجایی که صنايع دستی از ديربازمورد توجه ايرانيان بوده است مردم سيستان وبلوچستان دراين هنر فعاليت قابل توجهی دارند به خصوص زنان هنرمند بلوچ كه باتمام وجود برای اين هنر زحمت می كشند تا آثار هنری زیبایی از خود به جا بگذارند.
در این زمینه خانم مبارکی یکی از هنرمندان با سابقه درعرصه صنایع دستی است که از هشت سالگی به هنر سکه دوزی مشغول است و اکنون با سابقه 35 ساله توانسته آثار هنری خود را در سراسر استان در معرض دید عموم قرار دهد و از این راه برای خود درآمد زایی کند.
وی که فعالیت خود در این عرصه را از شهرستان های ایرانشهر و زاهدان شروع کرده است، می گوید: سازمان صنایع دستی به مدت ده سال بود که تولیدات ما را خرید و فروش می کرد اما بعد از آزادسازی و رونق اين هنر فروش بوسيله خود توليدكنندگان به صورت نقد واقساط نیز صورت می گيرد.
این کارآفرین هنرصنایع دستی افزود: سازمان صنایع دستی در راستای همکاری با ما علاوه بر اینکه تسهیلات بانکی در اختیارمان گذاشت، برای حضور و ارائه آثار ما نیز در نمایشگاه های هنرهای دستی هم از تولیدکنندگان حمایت می کند.
وی در این زمینه گفت: میزان تسهیلات بانکی بسیار کم است و تاکنون سه میلیون تومان برای ارتقای کار در این هنر به من تعلق گرفته است.
مبارکی از جمله مشکلات خود در این عرصه را نبود مسكن و گران بودن وسيله های مورد نياز مانند پولک ومرواريد عنوان کرد و ادامه داد: باتوجه به اينكه اين مواد از كشورهای خارجی نظيرپاكستان وارد می شود قيمت بالايی دارند، علاوه براينها چون اين يک كار آزاد است بازار كارزياد ندارد ومردم به دنبال جنس هايی باقيمت پايين هستند وكمتر به كيفيت كار اهميت می دهند .
وی نبود نمایشگاه دائمی برای عرضه تولیدات را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: اگر در این زمینه حمایتی از سوی مسئولین امر صورت بگیرد ما بهتر می توانیم بازاریابی در فروش داشته باشیم. لذا اگرحمايت شويم بی شک می توانيم به پيشرفت قابل توجهی دست يابيم. زیرا سازمان صنايع دستی فقط در یک بازه زمانی مشخص آنهم از عید قربان تاغدير زمانی كه نمايشگاه های صنايع دستی داير می شود ازماحمايت می كنند .
این کارآفرین ادامه داد: هنر سكه دوزی نسبت به سالیان گذشته جایگاهی پررنگ تر پیدا کرده و با توجه به تنوع در طرح های موجود در بازار كيفيت آن نیز بالا رفته است. در این زمینه اگر سازمان ها و نهادهای دولتی برای هدیه و سوغات دادن به میهمانان خود از آثار تولیدی در استان استفاده کنند علاوه بر اینکه به شناسایی این آثار کمک کرده اند، می توانند زمینه فروش بیشتر محصولات و هنرهای دستی در استان را نیز فراهم کنند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfv1de.w6djxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما