تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۰
اقتصاد عاریتی و مبتنی بر مصرف دستاورد فعالیت بیست ساله منطقه آزاد تجاری برای منطقه و کشور بوده است.
اقتصاد عاریتی رهاورد فعالیت بیست ساله منطقه آزاد تجاری چابهار/ منطقه آزاد دروازه ای برای واردات کالا
اقتصاد عاریتی رهاورد فعالیت بیست ساله منطقه آزاد تجاری چابهار/ منطقه آزاد دروازه ای برای واردات کالا
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون به نقل از چهاربهاران، تعریف مناطق آزاد تجاری برای کشورهای در حال توسعه به عنوان محرکی برای صادرات است ولی گویی در کشور ما و در منطقه آزاد چابهار تعریف خود را از مناطق آزاد دارند وبرای آنان مناطق آزاد یعنی محلی برای افزایش بی رویه واردات بدون مالیاتها وتعرفات گمرکی ؟!

دوران پسا تحریم در منطقه آزاد تجاری تاثیری در تولید ندارد چرا که قبل و بعد از تحریم در صورت ادامه روند واردات فرقی جز افزایش قیمت تمام شده کالا ندارد ودر مواردی دوران پاتحریم دوران افزایش واردات خواهد بود.

برای باورمندان اقتصاد مقاومتی تحریم و پسا تحریم تفاوتی ندارد و البته دوران تحریم را حتی فرصتی برای تقویت تفکر جدا شدن از اقتصاد تک محصولی میدانند.

اقتصاد مقاومتی نقطه مقابل فرهنگ مصرف و مصرف گرایی است و جو سازان داخلی وخارجی منافع خود را در قبال توسعه این نگاه درخطر می بینند و به گونه های مختلف سعی در بی خاصیتی این نوع دیدگاه دارند.

رشد روز افزون کالاهای بنجل چینی راه را برای اکثر تولید کنندگان داخلی می بندد و ناچار به تعطل کسب و کار خود می شوند و بدتر از آن شغل و کسب و کار خود را متناسب با واردات کالا و در همان راستا تغییر می دهند.

دامپینگ کالا که از خصوصیات و اهداف کشورهایی نظیر چین برای از بین بردند تولید در کشور هدف است در ایران به شدت در حال اجراست طوری که عروسکهای دارا وسارا و بسیاری از اسباب بازی و کالاهای به ظاهر داخلی در چین تولید و در کشور به نام تولید داخل وارد بازار می شود.

نسبت های حجم واردات به صادرات در مناطق آزاد کشورمان نشان از ناکارآمدی این مناطق دارد. البته این ناکارآمدی تنها متوجه نقص ها و شکاف های قانونی در این مناطق نمی شود بلکه مهم ترین موضوع در این ارتباط، اجرای درست قانون های موجود و شیوه مدیریت مناطق آزاد است.

همچنان که اشاره شد به جز عامل های خارجی مانند تحریم، مهم ترین دلیل شکست طرح و هدف مناطق آزاد را می توان سوء مدیریت در این مناطق عنوان کرد که این سوء مدیریت در هر بخش دارای شکل هایی گوناگون است.

از دید برخی کارشناسان، مناطق آزاد زیرساخت های لازم برای فعالیت های اقتصادی در به صرفه ترین موقعیت جغرافیایی کشور را ندارند.

شایسته است مسئولین منطقه آزاد تجاری چابهار با تمرکز بر اجرای اقتصاد مقاومتی راه را برای سرمایه گذاران برای تولید داخلی تسهیل و هموارتر کنند تا با تبیین این نوع تفکر گامهای موثر مناسبی برای رشد وتوسعه ایران اسلامی برداشته شود.

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcguy9u.ak9tz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما