تاریخ انتشار :شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۲
گزارشی از واردات بی رویه کالاهای مصرفی؛

لازمه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است

مدرس حوزه و دانشگاه اهل سنت سیستان و بلوچستان با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از واردات بی رویه و تکیه بر توان و تولید داخلی گفت: لازمه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است.
لازمه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است
لازمه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون به نقل از زاهدانه، سیستان و بلوچستان علی رغم محدودیت هایی که به علت فاصله از مرکز کشور دارد در حالی عنوان محروم ترین استان کشور را یدک می کشد که در کنار این مشکلات، قاچاق کالا نیز خسارت زیادی به اقتصاد این منطقه وارده کرده است.
امروز قاچاق کالا، معضل مهمی در کم رونق شدن بازار تولیدات داخلی و افزایش کالاهای وارداتی بی کیفیت به بازار کشور شده و سیستان وبلوچستان نیز به دلیل وجود جمعیت جوان قابل توجه، نبود کارخانجات و واحدهای صنعتی و گرایش کم مردم به سرمایه گذاری و کارآفرینی از این ماجرا بی نصیب نمانده است.
معضل قاچاق کالا که خود باعث دامن زدن به بیکاری و مشکلات اشتغال در سطح کشور می‌شود، اگر به خوبی واکاوی شود یکی از دلایل افزایش آمار بیکاری قاچاق است زیرا که آفت تولید داخلی بوده و سبب می‌شود کارخانجات تولیدی به سمت تعطیلی پیش برود و مشاغل را از بین ببرد.
معضل قاچاق و شیوع این پدیده در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان سالهای متمادی است که در اشکال سازمان یافته ای تبدیل به بحران از نوع اقتصادی شده و تردیدی نیست که در حال حاضرمهم ترین دغدغه دولت باید پرداختن به حل این آفت اقتصادی باشد.
در مجموع باید گفت مبارزه جدی با قاچاق کالا تضمین کننده حمایت از اشتغال سرمایه گذاری و تولیدات داخلی خواهد بود و در نتیجه با ایجاد فرصت های شغلی ، معضل بیکاری جوانان آسان خواهد شد و اقتصاد سالم را در کنار جامعه سالم شاهد خواهیم بود.
در این خطه از کشور کالاهای زیادی در معرض قاچاق واقع شده اند که نمونه بارز آن برنج، موز، انبه ، خرما و پارچه است که اگر توجه به تولید داخلی مورد اهمیت واقع شود از ورود بی رویه کالاهای مشابه و قاچاق آنها جلوگیری می شود. در این راستا با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از واردات بی رویه و تکیه بر توان و تولید داخلی مدرس حوزه و دانشگاه اهل سنت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: لازمه اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات داخلی است.
مولوی عبدالحکیم قاضی با بیان اینکه در هر جامعه ای وجود دو پتانسیل نیروی انسانی و ماده اولیه کمک شایانی به چرخه اقتصادی آن می کند، اظهار داشت: زمانی از نیروی انسانی کار تولید می شود که پتانسیل مادی آنها نیز تامین باشد و این مهم یعنی کارخانجات و تولیدات داخلی بگونه ای فعال شود تا بتوان از نیروی انسانی در راستای فعال کردن چرخه اقتصادی و تولیدات استفاده کرد.
وی افزود: تا زمانیکه زمینه قاچاق کالا از خارج از کشور به داخل فراهم باشد نیروی انسانی مولد کار نخواهد بود و سربار جامعه می شود، در این مرحله زمینه فراهم آوردن جرم مهیا شده و مسائل مربوط به جرم وجنایت در جامعه نیز گسترش پیدا می کند و در نتیجه مشکلات اخلاقی و قاچاق کالا در جامعه به وفور احساس می شود لذا اگر بخواهیم کشور آبادی داشته باشیم باید به سمت فعال کردن کارخانجات و چرخه اقتصادی گام بر داریم و وابستگی خود به بیگانگان را از بین ببریم.
مولوی قاضی چهار مولفه را در راستای اقتصاد مقاومتی مهم عنوان کرد و گفت: از آنجایی که مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای برای حمایت از تولیدات داخلی دارند نیاز است مردم و دولت به بالابردن کیفیت کالا ها، بکار بردن نیروی انسانی، افزایش تولیدات داخلی ورقابت در بازار جهانی بپردازند.
وی بیان کرد: باید تولیدات داخلی از لحاظ کیفیت، استاندارد و تنوع در حدی باشند که توان رقابت با کالای خارجی را داشته و از لحاظ قیمت نیز بگونه ای باشند که مردم توان خرید آنرا داشته تا در این زمینه علاوه بر پیشرو بودن در عرصه های خارجی بتوانیم جلوی ورود کالا به کشور را بگیریم و درعرصه های اقتصادی به رقابت با کالاهای خارجی بپردازیم.
این مدرس حوزه و دانشگاه اهل سنت سیستان و بلوچستان لازمه رسیدن به خودکفایی را بالابردن تولیدات و پرداختن به رقابت با کالاهای خارجی عنوان کرد.
وی در خصوص ورود برخی کالاهای غیر ضروری مانند برنج اظهار داشت: اگر تولیدات برنج در کشور نیاز گوی جواب خانواده ها باشد و در دست عده ای خاص ویا انحصاری نباشد نیازی برای ورود این کالا از کشورهای دیگر نیست اما وقتی قیمت برخی از کالاهای داخلی سرسام آور است خوب مسلم است که مردم نیز ازآن جمایت نمی کنند لذا در این زمینه نیز باید دولت مدیریت و برنامه ریزی های لازم را انجام دهد تا مردم به خرید کالای داخلی رو بیاورند.
مولوی قاضی حمایت از کشاورزان را یکی از وظایف دولت عنوان کرد و گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی باید از این قشر از جامعه حمایت شود، محصولاتشان برای خرید و فروش تضمین شود تا آنها نیز با احساس امنیت به تولید باکیفیت تری بپردازند زیرا وقتی جامعه ای کشاورزی پویا و فعالی داشته باشد افراد آن در مشکل بیکاری نداشته از اینرو جرم نیز در آنجا کاهش پیدا می کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید مصرف کالای ایرانی به یک فرهنگ تبدیل شود، گفت: در این راستا باید خودمان از محصولات داخلی و تولیدی استفاده کنیم و در قبال آن نیز علما و روحانیون انتظار دارند که دولت به اقتصاد کشور کمک کرده و از تولید کنندگان نیز حمایت کند علاوه بر آن با دید یکسان به همه آحاد ملت توجه شود تا فرصت تولید و کار را همه مردم جامعه داشته باشند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjtyea.uqeiizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما