ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> کلیدی که قفل تولید ملی را باز نکرد! قفل 753 کارخانه سیستان و بلوچستان در انتظار تدبیر دولت | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۰
پس از دیدار و وعده های اقتصادی روحانی به سرمایه داران آمریکایی جمعی از سرمایه داران سیستانی و بلوچ ضمن گلایه از آقای روحانی عنوان کردند: بهتر نبود قبل از دیدار با سرمایه داران آمریکایی، حال ما را هم می پرسیدید.
کلیدی که قفل تولید ملی را باز نکرد!/ قفل 753 کارخانه سیستان و بلوچستان در انتظار تدبیر دولت
کلیدی که قفل تولید ملی را باز نکرد!/ قفل 753 کارخانه سیستان و بلوچستان در انتظار تدبیر دولت
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، در روزهایی که دولت سرگرم مباحث سیاسی، وعده به سرمایه گذاران خارجی و جذب شرکت های چند ملیتی  به کشور است واحدهای تولیدی و کارخانجات سیستان و بلوچستان روزگار ناخوشی را سپری می کنند. 
این روزها تمام تلاش زحمت کشان این عرصه بر این است تنها به فکر تعطیل نشدن واحدهای تولیدی خود باشند، اما در این راستا رایزنی های آنان برای موفقیت تاکنون به در بسته خورده و کلید خارجی دولت نیز تنها قفل تولیدی های آمریکایی را باز کرده است. 
وعده‌های اقتصادی روحانی به سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه آمریکایی ها در حالی است که این کشور در طول سی سال گذشته همواره با سیاست تحریم و بلوکه کردن اموال و دارایی‌های ایران، همچنین با وارد کردن فشار به سایر کشورها ، فشارهای اقتصادی زیادی را به ایران آورده است.
در آستانه تعطیلی قرار گرفتن 753 کارخانه و شرکت تولیدی استان، تنها نمونه کوچکی از نتیجه تحریم های ظالمانه علیه ایران است به طوری که کارخانه داران و مدیران شرکت های تولیدی این روز ها در تلاطم هستند تا سرنوشتشان به سرنوشت قفل های زنگار بسته سایر واحد های تولیدی دچار نشود.
 با این وجود حضور روحانی در جمع سرمایه گذاران آمریکایی و وعده وی جهت رفع مشکلات آن ها باعث ایجاد یاس و ناامیدی در کارخانه داران و کشاورزان ایرانی شده به طوری که در صف انتظار برای درد و دل با رئیس جمهور تدبیر و امید نشسته اند و خواهان دیدار با روحانی هستند.


آقای روحانی بهتر نبود قبل از دیدار با سرمایه داران آمریکایی، حال ما را هم می پرسید

اسحاق کیخایی یکی از کارخانه داران سیستانی که مدت هاست قفل تعطیلی بر درب کارخانه اش زده شده است، گفت: آقای روحانی بهتر نبود قبل از دیدار با سرمایه داران آمریکایی، حال ما را هم می پرسیدید.
وی ادامه داد: از سال ۸۸ تصمیم گرفتم تمام سرمایه ام را بفروشم و در استان خودم برای هم استانی هایم اشتغال زایی ایجاد کنم.
وی که پیش از این سرمایه خود را در کشور دبی سرمایه گذاری کرده بود، ادامه داد: تاسیس این کارخانه جز هدر رفت سرمایه چیز دیگری برایم در بر نداشت چرا که بسیاری از مسئولین نه تنها کمک مالی نکردند بلکه برخی بعد از این که جهت دریافت وام به سراغ شان رفتم با حرف های مایوس کننده عنوان می کردند که شما نمی توانی و ورشکست می شوی و یا این چاپخانه هیچ توجیه اقتصادی در آمدی ندارد.
این کارآفرین سیستانی با بیان اینکه به همه بانک ها درخواست داده ام، اضافه کرد: با وجود همه کارشکنی مسئولین بنده می گفتم شما این وام را بدهید تا برخی از مشکلات راه اندازی این چاپخانه حل شود که در جواب به ما می گفتند در قبال وام باید سند کارخانه را به اسم بانک بزنید و در یکسال پول را برگردانید.
وی ادامه داد: در جواب عنوان می کردم وقتی ۶ ماه طول می کشد تا ما دستگاه ها را خریداری کنیم بعد در طی ۶ ماه باقی مانده از کجا یک میلیارد و پانصد را در بیاوریم به شما بدهیم که می گفتند به چاپخانه ها اصلا پول نمی دهیم.
وی با بیان اینکه در استان هیچ حمایتی از سرمایه گذار نمی شود، افزود: کافی است گذری به شهرک صنعتی زاهدان داشته باشید که شاهد خواهید بود که ۶۰ درصد کارخانه جات به دلیل عدم حمایت ها مصادره و تعطیل شده اند.
این جوان سیستانی با بیان اینکه سال ۸۹ حدود یک میلیارد تومان بابت تاسیس این کارخانه هزینه کردم، اضافه کرد: اکنون حدود ۶ سال است که سرمایه ام خاک می خورد در حالی که اگر همین کارخانه در استانی و یا کشور دیگری تاسیس می شد الان میلیاردها تومان در آمدزایی داشت.

سیاست دولت تنها کمک به سرمایه دار خارجی است
کیخا با اشاره به اینکه هر دستگاه حدود ۴۰۰ میلیون تومان قیمت دارد، گفت: دولت هیچ حمایت مالی از ما نکرد و تنها می گویند هیچ توجیه اقتصادی ندارد در حالی که با وجود ۲ حوزه علمیه بزرگ تسنن و تشیع در استان سالانه ۷۵ درصد بودجه استان به استان های دیگر
برای چاپ کتاب و روزنامه ارسال می شود چرا با وجود این تعداد کثیر درخواست از سوی استان سیستان و بلوچستان در استان خود برای جوانان سیستانی و بلوچ اشتغال زایی نکنیم!
وی در ادامه بیان کرد: مسئولین در قبال یک میلیارد و نیم وام طی یکسال حدود ۲ میلیارد و نیم پول دریافت می کنند که این پول برای یک سرمایه گذار هزینه سنگینی است چرا که سرمایه گذار باید بتواند در طول یک سال جوابگوی کارگر، مالیات، دارایی و… هم باشد لذا با این وام های پر بهره هیچ کس حاضر به سرمایه گذاری در کشور نخواهد بود.
وی با بیان اینکه این کارخانه بزرگترین کارخانه در جنوب شرق کشور (کرمان، بیرجند، مشهد) است، اضافه کرد: عدم حمایت ها باعث شد دستگاهی که چند سال پیش ۹۰۰ میلیون تومان قیمت داشت اکنون با قیمت بیشتری باید خریداری نمایم.
این کار آفرین پر تلاش ادامه داد: کارخانه ای که می توانست اشتغالزایی خوبی برای جوانان استان داشته باشد و ۱۵۰ تن از جوانان استان را مشغول به کار نماید اکنون در سایه غفلت و کوتاهی مسئولین گرد وخاک می خورد.
کیخا از مسئولین خواست تا با دادن وام کم بهره به سرمایه گذاران از آنها حمایت نماید تا شاهد رشد روز افزودن سرمایه گذاری در استان باشیم.
وی با بیان اینکه چند سال پیش در خواستی مبنی بر خرید دستگاه برای چاپخانه دادم، ولی در سایه غفلت مسئولین استان سهمیه ای که بنده جذب کرده بودم به استان خراسان جنوبی داده شد با این وجود بنده هنوز امید دارم و با وجود در خواست های میلیونی برای اجاره کارخانه هنوز هم دستگاه های کارخانه را نگاه داشتم تا روزی که مسئولین از بنده حمایت نمایند و بتوانم برای جوانان استان اشتغال زایی نمایم.

با این وجود سالهاست که خصوصی سازی در کشور نیازمند حمایت مسئولین بوده و سرمایه گذاران داخلی بسیاری برای این امر در کشور منتظر نگاه های دولت به ویژه روحانی هستند تا در این مسیر باری از روی دوش دولت بردارند اما سیاست دولت در سال های اخیر در جهت بازگشایی درهای واردات و تولیدات خارجی و عدم اعتماد به بخش خصوصی و سرمایه گذار داخلی مغایر با اقتصاد مقاومتی بوده و حمایت از تولید ملی است که می طلبد دولت یازدهم توجه ویژه ای به این امر داشته باشد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgzx9u.ak9nw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما