تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۴
گزارش عصر هامون از کمبود اعتبارات قرآنی در کشور؛

تعطیلی، سهم موسسات قرآنی/ مسئولان حمایت کنند

قران کتاب هدایت و زندگی است که باید در راستای ترویج و نشر آن در جامعه تلاش گسترده ای انجام شود در غیر این صورت راه هدایت بر روی افراد زیادی بسته خواهد شد.
تعطیلی، سهم موسسات قرآنی/ مسئولان حمایت کنند
تعطیلی، سهم موسسات قرآنی/ مسئولان حمایت کنند
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون ،فعالیت ها و آموزش های عمومی قرآن به صورت رسمی و غیر رسمی در کشور به هیچ عنوان با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست به طوری که پس از انقلاب اسلامی ایران انقلاب قرآنی نیز در کشور ایجاد شد همچنین در سطح فهم و سواد قرآنی و سطح درک و رفتار قرآنی نیز پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته ایم در صورت حمایت از موسسات قرآنی می توان شاهد پیشرفت روز افزون این مقوله در کشور بود.
بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در این فضای آلوده مادیات شایسته است در دریای بی کران معنویات قرآن کریم شنا کرد تا از پلیدی های دنیا پاک شد و این جز با انس مدام با این کتاب آسمانی میسر نیست.
متاسفانه موسسات قرآنی در سیستان و بلوچستان با معضلاتی از قبیل عدم استقبال مردم در راه اندازی این تشکل ها، نداشتن مکان مناسب برای فعالیت، عدم توانایی پرداخت مالیات و کمبود اعتبارات مواجه هستند که مانعی در پیشبرد اهداف قرآنی به شمار می رود.
عدم توانایی پرداخت اجاره بها باعث تعطیلی هشت موسسه قرآنی در سیستان و بلوچستان شد .

تعطیلی 8 موسسه قرآنی در سیستان و بلوچستان
رییس اتحادیه موسسات قرانی مردمی سیستان و بلوچستان گفت: ‪        موسسات قرآنی مردمی در جهت آموزشهای قرآنی در سطوح مختلف و برای تمامی سنین برادران و خواهران فعالیت می نمایند و یاورانی برای دستگاهای اجرایی می باشند برگزاری جشنواره ها محافل و کارگاه های مختلف قرآنی نیزبخشی از فعالیت های این موسسات می باشد.
موسوی افزود: نداشتن مکان مناسب برای فعالیت و عدم توانایی پرداخت اجاره بها یا رهن به طوری دست و پاگیر موسسات قرآنی شده است که از همین تعداد اندک موسسات دارای مجوز قریب به هشت موسسه قرآنی تعطیل شده و بدیهی است که با توجه به نداشتن درآمد و عدم اقبال عمومی در همه مناطق استان و آموزش قرآن کریم در قبال شهریه و همچنین عدم تناسب میزان درآمد با هزینه کرد موسسات از جمله این موارد است و از طرفی برخی از این موسسات با اخذ وام های کلان در سال های اولیه اخذ مجوز نسبت به بنای ساختمان اقدام نموده اند که متاسفانه الان در بازپرداخت اقساط بانکی دچار مشکل شده اند و این در حالی است که عده ای از مدیران موسسات تا بیست معلم را در طول سال تحت حمایت خود دارند که در این راستا موسسه قرآنی فجر آفرین بزرگترین موسسه در جنوب شرق کشور است.
وی ادامه داد: از معضلات انجام فعالیت های قرآنی در تشکل های مردمی و موسسات، عدم استقبال مردم در راه اندازی این گونه تشکل ها که آن هم به دلیل نداشتن امکانات اولیه و تمکن مالی در تهیه لوازم و تجهیزات اولیه می باشد.

میزان اختصاص اعتبارات قرآنی برای استان کافی نیست
رییس اتحادیه موسسات قرآنی مردمی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: به نظر می رسد میزان اختصاص اعتبارات قرآنی با توجه به شرایط ویژه و خاص استان که پهناورترین استان کشور است بسیار اندک می باشد به طوری که در سال 1393 فقط مبلغ 230 میلیون تومان بودجه در قالب تصمیمات شورای توسعه فعالیت های قرآنی به این استان تعلق گرفته و این در حالی است که طرح و برنامه های زیادی وجود دارد اما به دلیل نبود اعتبارات توان اجرای آن وجود ندارد.
موسوی با بیان اینکه نیاز به راه اندازی مرکز شبانه روزی حفظ قرآن در سه شهر زابل، زاهدان و ایرانشهر به شدت احساس می شود، افزود: به منظور تامین تجهیزات موسسات قرآنی و خانه های قرآن روستایی، وام بلاعوض و اشتغالزایی باید تخصیص یابد همچنین معافیت آب و برق موسسات قرآنی تقاضای دیگری در خصوص پیشبرد اهداف موسسات قرآنی به شمار می رود.
وی با اشاره به فعالیت 87 موسسه فعال و نیمه فعال قرآنی از ادارات کل تبلیغات اسلامی و همچنین فرهنگ وارشاد اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه روند صدور مجوز موسسات قرانی مردمی در کشور توسط دبیرخانه صدور مجوز موسسات قرآنی که کار مشترکی بین دو دستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی است راه اندازی گردیده است که امید است در آینده نسبت به تعیین تکلیف پرونده موسسات قرآنی که تاکنون موفق به ثبت در اداره ثبت شرکت ها نشده اند اقدامات کافی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر عدم توانایی پرداخت مالیات توسط موسسات قرآنی است که به عنوان یک معضل حتی افرادی که بخواهند وارد این مقوله یعنی اخذ مجوز شوند را منصرف می کند و این خود روند بسیار پیچیده ای دارد.
موسوی با عنوان خوشبختانه مشکل بیمه معلمان با تلاش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رفع گشته که امید است در آینده نسبت به بیمه کادر اجرایی موسسات قرآنی مردمی نیز تلاش و مساعدت کنند گفت: در کلاس های آموزشی قرآن با مشکل نبود کتب آموزشی مواجه هستیم خصوصا در روستاها و این در حالی است که قرآن آموزان بعضا توانایی تهیه کتاب و نرم افزارهای آموزشی را ندارند که در این خصوص باید تلاش شود تا اقلام آموزشی به صورت رایگان به موسسات قرانی تخویل شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcayen0.49nmu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما