کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش عصر هامون از بررسی مشکلات عشایر نیکشهر؛

کمبود بارندگی تولید عشایر را محدود کرده است/ عدم همکاری بانک کشاورزی در پرداخت غرامت

15 مهر 1394 ساعت 10:29

بنا به فرمایش حضرت امام خمینی عشایر ذخایر انقلابند بنابراین رفع مشکلات این قشر زحمتکش از عمده وظایف مسولین می باشد .


به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، قسمتی از جمعیت کشور را عشایر تشکیل داده و در اکثر استان های کشور از جمله استان های مرزی پراکنده و با تولید گوشت، لبنیات و سایر فراورده های دامی باعث رشد و تقویت اقتصاد ملی کشور شده اند.
عشایر قبل از وقوع انقلاب اسلامی با مشکلات فراوانی روبرو بودند اما پس از انقلاب شرایط زندگی آن ها با ورود امکانات جدید از جمله تهیه مسکن در محل ییلاق و قشلاق، اصلاح شیوه زندگی و تحویل اراضی کشاورزی به آن ها از درآمد بیشتری برخوردار شدند. همچنین افزایش سطح آموزشی با ورود آموزش و پرورش عشایری باعث بالا رفتن سواد فرزندان عشایر گردیده و تعداد زیادی از مسولین کشور در رده های مختلف از نیروهای عشایری می باشند اما با این وجود هنوز مشکلاتی بر سر راه عشایر وجود دارد که همت مسولین را در رفع آن می طلبد.

30 درصد گوشت شهرستان نیکشهر توسط عشایر تامین می شود
رییس اداره امور عشایر شهرستان نیکشهر در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: 18 هزار نفر عشایر در شهرستان نیکشهر زندگی می کنند که شامل پنج هزار خانوار می باشد.
محمود بلوچ با بیان اینکه شغل اصلی عشایر نیکشهر دامداری بوده و 30 درصد گوشت شهرستان را تامین می کنند، افزود: عشایر نیکشهر دارای 70 هزار راس دام سبک و چهار هزار نفر شتر می باشند که از این تعداد تنها 20 هزار راس دام آن ها بیمه می باشد.

کمبود بارندگی در نیکشهر تولیدات عشایر را محدود کرده است
وی عنوان کرد: به دلیل خشکسالی های اخیر تولیدات عشایر محدود شده و تنها به تولید گوشت رسیده است چرا که بارندگی ها در پایین دست صورت گرفته در حالیکه عشایر در کوهپایه ها اسکان داشته و متاسفانه در آنجا بارندگی به ندرت رخ می دهد.
بلوچ با عنوان هزار خانوار عشایر کوچ رو هستند افزود: در سال جاری کوچ عشایر نیکشهر کمرنگ بوده و به صورت دورانی در شعاع 20 تا 50 کیلومتر انجام گردیده است.
رییس اداره امور عشایر شهرستان نیکشهر ادامه داد: با توجه به خشکسالی های اخیر تامین آذوقه و علوفه برای عشایر به سختی صورت می گیرد چرا که تامین علوفه با توجه به بالا رفتن قیمت علوفه و پایین آمدن بهای گوشت مشکل ساز شده است که در این راستا دولت با دادن یارانه علوفه ای و تامین آن می تواند به عشایر کمک بزرگی نماید.
وی با بیان قیمت هر کیلو کنسانتره یک هزار تومان است اما تنها 150 تومان یارانه به آن تعلق می گیرد، گفت: متاسفانه در طی سالهای گذشته به جز سال 1392  علوفه یارانه ای بین عشایر توزیع نشده است که در این راستا عشایر امیداوار به توزیع یارانه علوفه ای در شهرستان می باشند همچنین یارانه بسیار کم سال 1394 و درآمد پایین عشایر باعث عدم رغبت به خرید علوفه شده است.

عدم همکاری بانک کشاورزی و سازمان محیط زیست در دادن غرامت عشایر را دلسرد کرده است
بلوچ با بیان اینکه تنها 20 هزار راس دام عشایری بیمه است ادامه داد: به دلیل عدم رغبت بانک کشاورزی در پرداخت غرامت دام، عشایر از بیمه کردن دام دلسرد شده اند چرا که شرایطی که بانک کشاورزی از قبیل آوردن عکس لاشه دام و نداشتن امکانات عکسبرداری مناسب، برای گرفتن غرامت برای عشایر سخت بوده و دلسردی آنان را دربرداشته است.
بلوچ در این راستا ادامه داد: وجود حیوانات درنده از قبیل گرگ، پلنگ و خرس در مناطق عشایری و دریدن دام عشایری و پاسخگو نبودن سازمان محیط زیست معضل دیگری است که عشایر نیکشهر با آن مواجه بوده است. همچنین کم بودن نرخ غرامت که مبلغ 120 هزار تومان برای هر راس بز و 160 هزار تومان برای هر راس گوسفند اختصاص داده شده است در برابر قیمت واقعی دام بسیار ناچیز می باشد که در این راستا سازمان محیط زیست با پرداخت غرامت تکمیلی می تواند دست عشایر را گرفته و باعث حفظ محیط زیست شوند.
وی با عنوان ناپدید شدن پلاک دام براثر دریده شدن دام توسط حیوانات وحشی و عدم پرداخت غرامت توسط بانک کشاورزی به این دلیل، معضل دیگری است که عشایر با آن درگیر بوده افزود: به دلیل عدم پاسخگویی بانک کشاورزی، پایین بودن نرخ غرامت و جریمه سنگین 50 میلیون تومانی و حبس شش ماهه در صورت تیراندازی به سمت حیوانات درنده از سمت سازمان محیط زیست مشکل دیگری است که عشایر شهرستان نیکشهر با آن دست به گریبان هستند.
وی گفت: متاسفانه بانک کشاورزی هیچ تمایلی در بیمه کردن دام های سنگین و شتر نداشته و بالاجبار و  به دلیل تشویق اداره عشایری تنها بیمه دام های سبک توسط بانک کشاورزی انجام می شود.
استفاده از انرژی خورشیدی راهکاری مناسب در مناطق عشایری نیکشهر می باشد
رییس اداره امور عشایری شهرستان نیکشهر با عنوان استفاده از انرژی خورشیدی در پمپاژ چاه های آب و تامین روشنایی از آن طریق راهکار بسیار مناسبی می باشد که در این راستا از دولت درخواست می شود نسبت به تامین اعتبار آن اقدام نماید افزود: دراکثر مناطق کوچ رو انتقال آب توسط اداره عشایری انجام شده اما مناطقی که فاقد این امکانات بوده آب رسانی توسط تانکر سیار انجام می شود.
بلوچ ادامه داد: امکانات اداره عشایری برای ارائه خدمات به عشایر منطقه کم می باشد چرا که علاوه بر توزیع آرد و نفت، آذوقه رسانی نیز انجام می شود که در این راستا ماشین آلات و اعتبارات بسیار محدود می باشند.
انتهای پیام/9031-1


کد مطلب: 75656

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/75656/کمبود-بارندگی-تولید-عشایر-محدود-کرده-عدم-همکاری-بانک-کشاورزی-پرداخت-غرامت

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir