تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۷
گزارش عصر هامون از شهری بدون ادارات دولتی؛

ایرندگان، شهری كه همچنان روستاست

ایرندگان یکی از بخش های شهرستان خاش بوده که با وجود گذشت بیش از 13 سال از احداث بخشداری در آن هنوز هیچ اداره یا ارگانی در آن مستقر نشده است.
ایرندگان، شهری كه همچنان روستاست
ایرندگان، شهری كه همچنان روستاست
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، با وجود اعطا زمین به تمام ارگان ها به منظور احداث اداره در بخش، تاکنون به جز آموزش و پرورش هیچ ارگانی اقدام به تاسیس شعبه ای در ایرندگان ننموده است.
در دنیایی که سرعت حرف اول را می زند متاسفانه در ایرندگان با وجود جمعیتی بالغ بر 15 هزار نفر هیچ شعبه بانکی فعال نبوده و مردم منطقه برای کوچکترین کار بانکی باید به خاش یا ایرانشهر مراجعه کنند.
نبود هلال احمر، شهرداری، آتشنشانی و سایر ارگان ها معضلات گسترده ای در ایرندگان ایجاد کرده و حتی مهاجرت افراد زیادی را به نقاط دیگر دربرداشته است.
متاسفانه با وجود وعده های فراوان از سوی مسولان و پیگیری های مردم ایرندگان هیچ اقدامی در طی سال های اخیر صورت نگرفته است.

عدم استقرار سازمان ها در ایرندگان توسعه نیافتگی منطقه را دربردارد
عضو شورای بخش ایرندگان گفت: بخشداری ایرندگان در آذر  1381 افتتاح شد و در همان سال به تمامی سازمان ها و ادارات زمین در مساحت های هکتاری به منظور ساخت و ساز برای اداره مربوطه واگذار شد ولی از سال 81 تاکنون تنها آموزش و پرورش آن هم در حد یک نمایندگی در بخش ایرندگان مستقر شده است.
محسن دادکانی با بیان، ساختمان ثبت احوال از حدود چهار سال قبل آماده بهره برداری می باشد اما هنوز کسی در آن مستقر نشده است افزود: نبود ادارات و بانک ها در مرکز بخش ایرندگان باعت توسعه نیافتگی بخش ایرندگان نسبت به سایر مناطق شده است.
وی با بیان اینکه در مرکز بخش ایرندگان یعنی "ده رئیس" پاسگاه انتظامی وجود ندارد افزود: نزدیکترین پاسگاه انتظامی به ایرندگان قبل از انقلاب در روستای شهرک در فاصله 30 کیلومتری با مرکز بخش یعنی ده رئیس مستقر شده و هنوز در آنجا می باشد.

فاصله تا مراکز شهرستان های اطراف از عوامل عدم ثبات جمعیت در بخش ایرندگان هست
عضو شورای شهرستان خاش گفت: مرکز بخش ایرندگان فاقد شهرداری است درصورتی که  طبق مصوبه دولت و مجلس مراکز بخش باید تبدیل به شهر شوند.
دادکانی با عنوان، ده رییس به دلیل عدم زیرسازی و فقدان نمای ظاهری مطلوب شباهتی به مرکز بخش نداشته و تنها مشابه یک روستا است افزود: با استقرار شهرداری در ایرندگان کم کم ادارات و بانک ها نیز مستقر می شوند.
وی در این راستا افزود: نبود شهرداری باعث نبود زیرساخت های شهری و عدم استقرار ادارات دولتی بوده و خود به خود مسائلی را مانند نبود امنیت، مشکلات بهداشتی و درمانی، آموزشی و محرومیت را دربردارد.
وی تاکید کرد: نه تنها شهرداری بلکه عدم حضور هر ارگانی در مناطق محروم، هزینه های مردم و همچنین دولت را چند برابر می کند بنابراین جهت رفاه مردم و کاهش هزینه ها استقرار شهرداری و سایر ارگانها مورد نیاز است.
دادکانی با بیان، فاصله تا مراکز شهرستان های اطراف از عوامل عدم ثبات جمعیت در بخش ایرندگان است افزود: شهر شدن و استقرار ادارات حل عمده ی مشکلات را دربردارد و از مهاجرت افراد جلوگیری خواهد کرد چرا که تعداد زیادی از مردم ایرندگان شاغل در ادارات هستند لذا استقرار ادارات بازگشت کارمندان دولتی را به ایرندگان سبب خواهد شد.
وی با عنوان ایجاد شعبه های بانکی یکی از خواسته های ضروری مردم ایرندگان به شمار می رود افزود: در حال حاضر مردم ایرندگان برای انجام حتی کوچکترین کار بانکی به خاش یا ایرانشهر رفته که هزینه های زیادی دربردارد.

علیرغم پیگیری های فراوان اقدامی از سوی مسولان صورت نگرفته است
وی ادامه داد: در سفر هر کدام از مسولان ارشد استان به ایرندگان یکی از مهم ترین خواسته های مردم استقرار ادارات و بانک ها بوده اما متاسفانه با وجود پیگیری فراوان این خواسته عملی نشده است.
عضو شورای شهرستان خاش گفت: استقرار ادارات از ناحیه عموم مردم و منتخبین شوراها بارها پیگیری و به گوش مسئولان رسیده ولی از ناحیه دولتها پیگیری نشده و کماکان مردم منتظر استقرار ادارات و اقدام دولتمردان هستند.
وی با بیان امنیت همه ادارات و ارگانها در ایرندگان تامین می باشد، افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون هیچگونه مشکلی برای نیروهای اداری به وجود نیامده است به طوری که اوایل انقلاب و دهه 60 معلم های خانم ایرندگان را به دلیل وجود امنیت بالا برای فعالیت انتخاب می کردند.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcaimn0.49ni015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما