کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کاهش تب برفکی در پهناور ترین استان کشور؛

کاهش 17موردی کانون تب برفکی در سیستان وبلوچستان/ بیش از 5هزار و 300 دام در استان علیه تب برفکی واکسینه شدند

پایگاه خبری زاهدانه , 29 مهر 1394 ساعت 10:31

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان با بیان اینکه تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی و به شدت واگیردار در دام ها می باشد، گفت: این بیماری به لحاظ شدت خسارات اقتصادی، یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت، تولید دام و فرآورده های دامی محسوب می شود.


به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، از گذشته تا کنون بیماری های زیادی بر سر راه دام ها وجود داشته که سلامت آنها را تهدید می کند. نمونه بارز این بیماری ها تب مالت، تب برفکی، بیماری آبله، شاربن یا سیاه زخم، تب کریمه کنگو و مرس است که اکثرا به علت عدم رعایت موازین بهداشتی به وجود می آید و از کشورهای همسایه نظیر افغانستان و پاکستان یا به هنگام واردات گوشت و دام از سایر نقاط دنیا به کشور ورود پیدا می کند.
در این میان هرچند اقدامات زیادی همچون واکسیناسیون و مایه کوبی بر روی دام ها صورت می گیرد تا از ورود انواع بیماری ها و شیوع آن در بین دام های داخل کشور کاسته شود اما باز هم به طور کامل نمی توان این اوامر را مهار و کنترل کرد زیرا قاچاق دام در این بین مانع رسیدن به اهداف برای کنترل این بیماری ها است.
رویکرد اقتصاد مقاومتی تاکید بر تولیدات داخلی است
از طرفی بیماری های مشترک بین انسان و دام از ابتدای زندگی بشر بر روی کره خاکی وجود داشته است که در عصر کنونی اهمیت آن دو چندان شده است و امروز با توجه به عرصه اقتصاد مقاومتی که تاکید بر روی تولیدات داخلی دارد، می طلبد دامداران و مسئولان نظارتی بهداشت در سراسر کشور توجه بیشتری به مهار بیماری های دامی در کشور داشته باشند چرا که یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی توجه به پتانسیل و ظرفیت های موجود در کشور است که تاکنون این مهم در حوزه دام و طیور بیشترین ورود را داشته است.
از همین رو اگر دام های موجود به این بیماری ها دچار شوند نه تنها اقتصاد صنعت دام پروری در کشور تحت تاثیر آن قرار می گیرد بکه انتقال آن بیماری از یک منطقه به منطقه دیگر به واسطه صادر کردن دام و گوشت سلامت سایر دام ها و انسان ها را هم تهدید می کند زیرا بیماری های نامبرده شده در بالا قابل انتقال و مشترک بین انسان و دام است.
عامل بروز بیماری ها دامی در سیستان وبلوچستان همجواری با دو کشور همسایه است
یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های دامی در کشور، واردات دام ها است که این مهم در سیستان وبلوچستان از طریق هجواری با مرز و نزدیکی به دو کشور افغانستان و پاکستان رخ می دهد که عاملی برای قاچاق دام و ورود دام های آلوده به این خطه از کشور نیز محسوب می شود.
بر این اساس از آنجایی که در استان سیستان وبلوچستان کانون های تب برفکی نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است خبرنگار زاهدانه برآن شد تا گزارشی در این زمینه تهیه کند که در ادامه می خوانید.
واکسینه کردن دام بهترین راه مقابله با تب برفکی است
تب برفکی یکی از بیماری های عفونی واگیردار در دام ها می باشد که سلامت نشخوارکنندگان اهلی مانند گاو، گاو میش، گوسفند و بز را تهدید می کند. این بیماری یکی از عوامل مرگ و میر در دام ها محسوب می شود که خسارت اقتصادی سنگینی به دامداری ها وارد می کند از همین رو چون این بیماری درمان خاصی ندارد، بهترین راه پیشگیری و مقابله با آن واکسینه کردن دام ها، رعایت بهداشت و جلوگیری از تردد دام های آلوده است.
این بیماری از طریق باد، آب و شیر آلوده در دام ها منتشر می شود و در صورت مبتلا شدن دام به آن علاوه بر لنگی پا و زخم و تاول در دهان و زبان دام، 25 درصد از گوشت آن را نیز کم می کند.
کاهش 17موردی کانون های تب برفکی در سیستان وبلوچستان
در این زمینه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان به خبرنگار ما گفت: تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی و به شدت واگیردار در دام ها می باشد.
دکتر روح الله زاهدی گفت: این بیماری به لحاظ شدت خسارات اقتصادی، یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فرآورده های دامی محسوب می شود.
وی افزود: تب برفکی علاوه بر اینکه نشخوار کنندگان اهلی و وحشی را مبتلا می کند، می تواند به سرعت منتشر گردد و بین سایر دام ها انتقال پیدا کند.
این مسئول اظهار داشت: در 6 ماهه اول سال 94 ، تعداد سه مورد کانون تب برفکی در استان گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل (17مورد) کاهش چشمگیری را نشان می دهد.
زاهدی از جمله عوامل کاهش کانون تب برفکی در سیستان وبلوچستان را اجرای منظم فازهای واکسیناسیون تب برفکی عنوان کرد و گفت: واکسیناسیون منظم کانون های فعلی و گذشته بیماری، اجرای برنامه های بهداشتی قرنطینه ای، تدوین و اجرای برنامه مراقبت از بیماری و اجرای برنامه های آموزشی ترویجی جهت بهره برداران از دیگر علل کاهش این بیماری در استان است.
فعالیت واحد های اپیدمیولوژیک دامی در استان
وی بیان کرد: از ابتدای سال 93 تا کنون 161 هزار و 541 راس دام سنگین و 371 هزارو 529 راس دام سبک علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده، همچنین حدود سه هزار و 67 مورد مراقبت فعال بیماری تب برفکی در واحد های اپیدمیولوژیک دامی استان صورت گرفته است.
انتهای پیام/4382


کد مطلب: 76671

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/76671/کاهش-17موردی-کانون-تب-برفکی-سیستان-وبلوچستان-بیش-5هزار-300-دام-استان-علیه-واکسینه-شدند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir