تاریخ انتشار :شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۰
وجود متکدیان خارجی و عمدتا پاکستانی و بی هویت جلوه نازیبایی به بندر توریستی چابهار بخشیده است.
چابهار شهر متکدیان بی هویت/ وجود متدکیان زیبنده بندر توریستی چابهار نیست
چابهار شهر متکدیان بی هویت/ وجود متدکیان زیبنده بندر توریستی چابهار نیست
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از چهاربهاران، در چند سال اخیر یکی از معضلات شهرهای استان مخصوصا شهرستان چابهار معضل تکدی گری یا گدایی یا به نوعی درآمدزایی نادرست متکدیان و افراد بیکار، کودکان بی خانمان و زنان بی سرپرست در سطح شهر است.
بی ثباتی کشور پاکستان و فقر شدید اقتصادی در این همسایه پر جمعیت موجبات ورود آنان را به کشور بخصوص مرزهای شرقی از جمله بندر چابهار فراهم نموده است.
افرادی که از راه دود کردن اسپند یا پاک کردن شیشه های خودروها، جلوی ماشین ها را می گیرند و علاوه بر اختلال در عبور و مرور، چهره شهرها را نیز زشت کرده و شخصیت اجتماعی شهر را تنزل می دهند.
ورود این تعداد متکدی بعضا به صورت سازمان یافته وبرای انتقال به سایر شهرها نیز صورت می گیرد و تعدادی از آنان در بندر چابهار ساکن می شوند.
حضور زنان نوزاد به دست، کودکان معلول در بازارهای منطقه آزاد و معابر صحنه هایی است که موجبات مزاحمت و رنجش جلوه شهروندان و مسافرین فراهم ساخته است.
 
متکدیان بی شناسنامه در چابهار
کارشناس بهزیستی در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به حضور متکدیان بی شناسنامه در چابهار اظهار کرد: متکدیان پاکستانی علاوه بر ورود انواع بیماریها به کشور به دلیل بی هویتی و نداشتن شناسنامه مسبب سایر بزهکاری ها و ناهنجاری های موجود در شهرستان چابهار می شوند.
اظهری خطر امنیت روانی جامعه را از عمده مشکلات متکدیان برای جامعه خواند و تاکید کرد: متکدیان بیش از هر مشکلی امنیت روانی و بهداشتی جامعه را تهدید می کند و برخورد با این معظل اجتماعی باید در اولیت مسئولین امر باشند.
محمد هوت از کسبه چابهاری به خبرنگار چهاربهاران گفت: بسیاری از این افراد با حضور در اماکن پر جمعیت بخصوص مغازه ها به تکدی گری پردازند و برخورد مناسب و قاطعانه ای توسط مسئولین صورت نمی گیرد.
وی خراب کردن وجه بومیان منطقه را از جمله مشکلات دیگر متکدیان خارجی عنوان کرد: متکدیان خارجی ظاهر بسیار زشت و نازیبایی به شهر می بخشند و بدتر از همه اینکه مسافران و گردشگران این ذهنیت برایشان ایجاد می شود که متکدیان بومی منطقه هستند.
 
میان فقر و تهی دستی و ارتکاب جرم و بزه، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد
عامل اقتصادی نقش مهمی در بزهکاری نوجوانان دارد. پژوهشگران درباره چگونگی اثرگذاری عامل اقتصاد، دیدگاه های گوناگونی دارند. گروهی تضاد طبقاتی و توزیع ناعادلانه ثروت و برخی فقر و تهی می دانند. به طور کلی، فقر، در زیر مجموعه اقتصاد، یکی از عوامل اصلی ارتکاب جرم و بزهکاری به ویژه در نوجوانان و جوانان به شمار می رود.
تکدی گری، شیوه های گوناگونی دارد. با یک نگاه کلی می توان دریافت که متکدیان نه افرادی بازمانده از پیشرفت اجتماعی و هوش و امکانات فردی، که به عکس افرادی توانمند و هوشیارند و با استفاده از این توانایی و هوشیاری، شیوه ای برای کسب آسان در آمد انتخاب کرده اند.
بطور کلی تکدی گری وصله ناجوری است که سیمای کالبدی شهرها را زشت و ناپسند نموده است و مسئولین امر باید با اجرای راهکارهای عملی و اثربخش بکوشند سیمای نازیبای شهری را پیرایش نموده و تا حدودی از منظر زشت و کریه آن بکاهند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchq6nq.23n-vdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما