تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۳
گزارش عصر هامون از واکنش های اخیر آتش فشان تفتان؛

بررسی احتمال فوران بام شرق ایران/ زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد

پدر علم جغرافیا با بیان اینکه تفتان یک آتش فشان نیمه فعال است، گفت: زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد چرا که همواره این آتش فشان از خود گدازه خارج می کند و وقوع چنین زلزله ای توسط تفتان غیر ممکن است.
بررسی احتمال فوران بام شرق ایران/ زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد
بررسی احتمال فوران بام شرق ایران/ زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، فعالیت تفتان به عنوان یک آتشفشان دارای ویژگی های منحصر به فرد بر همگان محرز است و اینکه از دل زمین مواد مذاب خود را نشت بدهد، شگفتی کارشناسان را به دنبال داشته است.
دماوند، بزمان، تفتان، سبلان و سهند از جمله آتشفشانهای نیمه خاموش و مهم کشور هستند.
آتشفشان نیمه فعال تفتان، بام شرق ایران واقع در نزدیکی خاش در استان سیستان و بلوچستان با تب و تاب افتادن، خروش دوباره خود را نشان داد.

احتمال فوران تفتان وجود ندارد
آخرین فوران این آتشفشان در سالهای 1349 تا 1350 بوده است که اخیرا خروج گدازه از آتش فشان تفتان باعث نگرانی بسیاری از اهالی این منطقه شده است که در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصر هامون با پرفسور پرویز کردوانی پدر علم کویر شناسی ایران در بررسی احتمال فوران تفتان داشت، وی اظهار کرد: آتش فشان تفتان یک آتش فشان زنده است که همواره شاهد خروج گوگرد از آن هستیم و آتش فشانی که از آن گدازه خارج شود زلزله 7 ریشتری ایجاد نمی کند.
وی با بیان اینکه زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد، ادامه داد: وقوع زلزله 7 ریشتری هر 50 سال یکبار در منطقه زلزله خیز به وقوع می پیوندد که بسیار ویرانگر است کوه های هندوکش پاکستان نیز زلزله خیز هستند به همین دلیل شاهد وقوع چنین زلزله ای در پاکستان بودیم.

زلزله پاکستان ربطی به تفتان ندارد
کردوانی با بیان اینکه مردم پاکستان در زلزله اخیر شانس آورده اند، افزود: زلزله پاکستان در منطقه کوهستانی رخ داد که اگر این زلزله با این ریشتر در یک منطقه مسکونی به وقوع می پیوست قطعا صد ها یا هزاران نفر را نابود می کرد.
پدر علم کویر شناسی با بیان اینکه تفتان نمی تواند زلزله 7 ریشتری ایجاد کند، اضافه کرد: زلزله هایی که در استان و در کشور های همجوار به وقوع می پیوندد ربطی به تفتان ندارد.
وی با بیان اینکه منطقه کوه های هندوکش پاکستان زلزله خیز است، بیان کرد: مسئولین پاکستانی به دلیل زلزله خیز بودن آن منطقه کوهستانی و در امان بودن جان مردم آن منطقه باید با بالگرد مردم زلزله زده را به دشت ها برده تا در آن سکنی گزینند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcef78f.jh8fei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما